• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Aziatische salade met tofu en zoete aardappel

Aziatische salade met tofu en zoete aardappel

28 augustus 2023 Door Nanda Appelman Reageer

Voor de Meatless Monday van vandaag werd ik geïnspireerd door de Aziatische keuken. Ik maakte deze kleurrijke Aziatische salade met tofu met hoisin, zoete aardappel, cashewnoten en wortel. Het gerecht is volledig vegan en is er eentje om regelmatig op het menu te zetten!

Vegan salade met tofu en zoete aardappel

Tempe en Tofu kom je met grote regelmaat tegen in Aziatische keukens en zijn ook zeer geliefde vleesvervangers onder vegans. De vraag is alleen met welke sausje ga je dit marineren en is deze saus wel vegan? Vissaus en oestersaus bijvoorbeeld zijn dat niet, maar Hoisinsaus is over het algemeen vegetarisch. Je kunt voor dit gerecht kant-en-klare tofu met hoisinsmaak gebruiken (deze wordt bij een aantal supermarkten verkochtin het koelschap), maar je kunt naturel tofu ook heel makkelijk zelf marineren. Als je kant-en-klare tofu met hoisinsmaak hebt gekocht, dan kun je stap 1 van de receptomschrijving overslaan. Maar laat je bovenal verrassen door deze heerlijke maaltijdsalade die dus gewoonweg vegan blijkt te zijn.

recept voor vegan Aziatische salade met tofu en zoete aardappel

Nog meer heerlijke veganistische recepten

De laatste tijd probeer ik iets vaker veganistisch te koken en zo kwam ik terecht bij dit gerecht. Wat ik soms mis bij gerechten zonder vlees, kaas of boter, is dat het wat vlak kan smaken. Dus daarom heb ik dit gerecht met de hoisin, chili en een heerlijke dressing juist lekker goed op smaak gebracht. En eerlijk is eerlijk, ik miste daardoor echt niet de gebruikelijke, dierlijke ingrediënten. Ben je geïnspireerd om ook eens vaker veganistisch te koken? Probeer dan eens deze Libanese snijbonen stoofpot (Loubye Bzeit), of maak deze Vegan salade niçoise. Betty en haar kids zijn bijvoorbeeld weer helemaal fan van deze Pindacurry met zoete aardappel. Alledrie veganistische gerechten met heerlijke, krachtige smaken en bovenal ook lekker gezond!


Print

Recept: Aziatische salade met tofu en zoete aardappel

recept voor vegan Aziatische salade met tofu en zoete aardappel
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Veganistisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Aziatische keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram tofu (naturel of met hoisinsmaak)
  • 250 gram zoete aardappel
  • 200 gram verse spinazie
  • 50 gram wortel julienne
  • 2 bosuitjes
  • 70 gram gezouten cashewnoten
  • 1 tl. sesamzaadjes
  • ½ tl. chilivlokken indien gewenst
  • Olie om te bakken

Voor de dressing:

  • 1 el. gembersiroop
  • 2 el. sojasaus
  • 1 el. olie

Indien je naturel tofu hebt, dan de volgende ingrediënten extra voor de marinade:

  • 2 el. hoisinsaus
  • 1 el. sojasaus
  • 1 el. olie om te bakken

Instructions

  1. Als je de tofu eerst nog moet marineren, snij dan in blokjes en laat goed uitlekken. Dit kan bv. op een stuk keukenpapier en druk zoveel mogelijk (voorzichtig) het vocht eruit. Meng de ingrediënten voor de marinade in een ruime kom. Schep de uitgelekte blokjes tofu door de marinade in de kom en laat voor ongeveer 20 minuten marineren.
  2. Snij de zoete aardappel in blokjes en de verse spinazie fijn. De bosuitjes snij je in dunne ringen.
  3. Zodra de tofu is gemarineerd, verwarm je wat olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Schep de zoete aardappels en tofu in de pan en bak zo’n 10 minuten totdat het lichtbruin gaat kleuren. Laat vervolgens wat afkoelen.
  4. Meng ondertussen in een kommetje alvast de gembersiroop, sojasaus en olie voor de dressing.
  5. Schep de tofu, zoete aardappel, spinazie, wortel, bosuitjes, cashewnoten, sesamzaadjes en chilivlokken (indien gewenst) in een ruime saladekom of -schaal. Giet de dressing eroverheen en schep alles door elkaar.

Eet smakelijk!

Liefs Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor vegan Aziatische salade met tofu en zoete aardappel

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan Aziatische salade met tofu en zoete aardappel gaat maken.

recept voor vegan Aziatische salade met tofu en zoete aardappel

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Aziatische keuken, bosui, chilipepers, gember, gembersiroop, Glutenvrij, hoisinsaus, hoofdgerechten, maaltijdsalade, Nanda Appelman, sesamzaad, sojasaus, spinazie, tofu, vegan, vegetarisch, wortels, zoete aardappel

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Hazelnoot Amaretti koekjes met chocolade
Volgend bericht: Speltbrood met zuurdesem maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept salted caramel havermout pap met banaan Salted Caramel Havermoutpap

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept pumpkin spice balls met Speculoos © bettyskitchen.nl

Pumpkin Spice Balls met Speculoos

10x Halloween koekjes maken recepten © bettyskitchen.nl

10x Halloween Koekjes maken

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept halloween popcorn maken © bettyskitchen.nl

31x Film tips voor Halloween

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept groene monster pasta HALLOWEEN © bettyskitchen.nl

Groene Monster Pasta (Halloween)

recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl

Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in