Kun jij ook geen genoeg krijgen van nacho’s met guacamole? Ik verzon hier een lekker alternatief op, namelijk deze gezonde avocadosoep met kikkererwten, mais en bieslook. Natuurlijk serveer ik daar nacho’s bij, is wel iets minder gezond, maar een heerlijke vullende maaltijdsoep voor deze Meatless Monday!
Vegetarische avocadosoep maken
Ik ben gek op maaltijdsoepen, stuk brood erbij (of nacho’s in dit geval) en ik kan er de avond weer mee door. Ik zorg er dan wel voor dat een soep echt vullend is, dus niet een bouillonnetje;) Door de vezelrijke avocado’s en vullende kikkererwten is deze vegetarische avocadosoep dan ook prima geschikt als maaltijdsoep. Je topt de avocadosoep af met lekker wat maïskorrels en komt zo al helemaal in de (gezondere) Mexicaanse sferen! Hou je niet van soep als avondmaaltijd? Maak hem dan vooral als lunch of voorgerecht!
Recepten met gezonde avocado’s
Wist je dat avocado ontzettend gezond is? Deze superfood-bommetjes zitten vol gezonde vetten, zijn rijk aan kalium en vitamine K (goed voor de botten) en vormen een bron van vezels. Avocado’s zijn bovendien geschikt om af te vallen. Meer over lezen? Eerder plaatsten we dit health artikel Avocado is vet gezond (en lekker), met nog veel meer lekkere recepten met avocado!
Recept: Avocadosoep met mais recept
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Soepen
- Cuisine: Mexicaanse keuken
Ingredients
- 2 rijpe avocado’s
- 75 gram mais
- 100 gram kikkererwten
- 1 grote witte ui
- 2 teentjes knoflook
- 8 takjes verse bieslook
- 150 ml. crème fraiche * of sojaroom,
- 1 el. limoensap
- 1 tl. zonnebloempitten
- 1.5 groentebouillonblokje
- 1 tl. gedroogde chilipoeder
- Peper en zout
- Olie om te bakken
- Evt. nacho’s * om ernaast te serveren
( * let op! creme fraiche en nacho’s zijn niet voedselzandloper proof)
Instructions
- Snij de ui en knoflook heel fijn. Zet een soeppan op middelhoog vuur en verwarm daarin 1 el. olie. Bak de ui tot hij glazig wordt. Schep vervolgens de kikkererwten en knoflook erdoorheen en verwarm dit even mee.
- Ondertussen snij je de avocado’s alvast. Dit kun je gemakkelijk doen door ze te halveren en de pit eruit te verwijderen. Vervolgens snij je het vruchtvlees (in de schil) in de lengte en breedte in zodat er een soort blokjes ontstaan. Deze lepel je er vervolgens makkelijk uit met een eetlepel.
- Voeg 750 ml. water toe aan de groenten in de pan en verkruimel de groentebouillonblokjes boven de pan. Breng de soep aan de kook en verwarm de avocado’s nog even mee, samen met het limoensap en 6 takjes (verknipte) verse bieslook.
- Vervolgens haal je de pan van het vuur. Met een staafmixer of in de keukenmachine mix je de avocadosoep tot een egaal geheel. Giet het vervolgens weer terug in de pan en zet op heel laag vuur. Als laatste voeg je nu de mais, crème fraîche en chilipoeder toe.
- Roer alles goed door elkaar en proef. Voeg naar wens nog wat extra peper en zout toe. Je kunt de soep lekker pittig maken met wat extra chili of juist romig en fris met wat extra crème fraîche. Net wat je lekker vindt!
- Breng de avocadosoep niet meer aan de kook, maar serveer hem zodra alle ingrediënten wat verwarmd zijn. Serveer de avocadosoep met de overgebleven (verknipte) verse bieslook en zonnebloempitten eroverheen gestrooid.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Liefs, Nanda
BEWAAR DIT ARTIKEL OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met dit vegetarische recept voor avocadosoep met mais.
Sandra
Nanda, kun je deze soep ook inviezen?
Nanda Appelman
Hi Sandra,
Ja, dat kan! Ga je de soep uitproberen? Eet smakelijk alvast!
Groetjes, Nanda