• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Biefstuk Bali (video)

Biefstuk Bali (video)

3 september 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Ben je wel eens biefstuk wezen eten bij Loetje? Grote kans dat je dan deze Biefstuk Bali voorbij hebt zien komen. Deze dame houdt wel van een beetje pit dus dit is een heerlijk recept om ook met jullie te delen.

De Biefstuk Bali zoals bij Loetje

De echte biefstuk lovers weten het: bij restaurant Loetje eet je overheerlijke biefstukken. Gebakken in BlueBand uiteraard en op smaak gebracht met sambal en witte peper! De gouden formule achter het recept voor deze biefstuk Bali. Met dank aan Tessa (I am cooking with love blog) voor het ontfutselen van dit geheim 😉 Bij Loetje wordt er ossenhaas biefstuk gebruikt voor alle recepten, want dat is een geweldig stuk vlees. Maar je kunt ook kogelbiefstuk gebruiken (is ook wat goedkoper).

biefstuk bali bakken net als bij Loetje © bettyskitchen

Inmiddels hebben wij de biefstuk bali zelf thuis ook al een paar keer gemaakt en het is elke keer weer genieten! Serveer met een paar sneetjes witbrood om die overheerlijke (pittige) jus op te deppen. Of juist met wat frietjes en een salade. Zo krijg je het bij Loetje immers ook.

Kookvideo: Biefstuk Bali maken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen

Nog meer bijzondere vleesrecepten:

Zet jij graag je tanden in een goed stuk (rund)vlees zoals deze biefstuk bali? Uiteraard staan er nog veel meer bijzondere vleesrecepten online! Zoals deze klassieke Steak Tartere. Of ga voor een hele ossenhaas gebakken in de oven. Ook erg lekker: deze BBQ Beef Brisket van de barbecue of ga voor een bavette in Oosterse marinade! Ook lekker: maak eens een meatloaf (gehaktbrood) met een eitje er in. Allemaal aanraders en overheerlijke (rund)vlees gerechten.


Print

Recept: Biefstuk Bali (Loetje)

biefstuk bali bakken net als bij Loetje © bettyskitchen
Print Recipe

Bij restaurant Loetje bestel je een ossenhaas biefstuk met blueband jus. Lekker pittig op smaak gebracht met sambal en witte peper! Maak nu zelf de Biefstuk bali thuis na en serveer met witbrood of friet.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vlees
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 (Ossenhaas) biefstukken, op kamertemperatuur,
  • 100 gram Blue Band margarine, of roomboter,
  • 2 eetlepels water,
  • 2 eetlepel sambal (oelek),
  • zout,
  • witte peper.

 

Voor erbij:

  • paar sneetjes wit brood
  • en/of (zoete aardappel) frietjes.

Instructions

  1. Haal de biefstukken een half uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Dep de biefstuk droog en bestrooi beide kanten met zout, maar slecht 1 kant met witte peper.
  3. Smelt de margarine of boter in de koekenpan op middelhoog vuur en laat volledig uit bruisen. Zodra het schuim wegtrekt en de margarine een beetje bruin begint te kleuren leg je de biefstuk in de pan.
  4. Houdt de biefstuk in beweging met een grote vleestang, schuif hem dus steeds een beetje rond in de pan en bak vervolgens op halfhoog vuur naar wens. Houdt 2 minuten per kant aan voor ‘rare’. Of 3 minuten per kant voor ‘medium rare’ en 4 minuten per kant voor ‘well done’.
  5. Haal de biefstukken uit de pan en leg op een bordje. Dek af met aluminiumfolie en laat even rusten.
  6. Laat de koekenpan op het vuur staan en voeg 2 eetlepels water toen aan de pan. Let op! Het vet zal gaan bruisen. Schraap met een houten lepel de eventuele aanbaksels los en laat de jus even rustig pruttelen. Roer er vervolgens de twee eetlepels sambal door en zet het vuur uit.
  7. Leg de biefstuk bali op een bord. Giet het vrij gekomen vocht van het bordje bij de jus, roer goed door en schenk het geheel over de biefstuk.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: Loetje, biefstuk, ossenhaas, sambal, pittig

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je het recept wilt gaan maken!

biefstuk bali bakken net als bij Loetje © bettyskitchen

Category: Vlees Recepten Tags: biefstuk, Indonesische keuken, Loetje, rundvlees, sambal, vlees, witte peper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Cheesecake Ontbijt met passievruchten
Volgend bericht: Avocadosoep met mais »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas pavlova met aardbeien en advocaat © bettyskitchen.nl

Paas Pavlova met aardbeien en advocaat

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee