Print

Recept: Avocadosoep met mais recept

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 rijpe avocado’s
  • 75 gram mais
  • 100 gram kikkererwten
  • 1 grote witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 takjes verse bieslook
  • 150 ml. crème fraiche * of sojaroom,
  • 1 el. limoensap
  • 1 tl. zonnebloempitten
  • 1.5 groentebouillonblokje
  • 1 tl. gedroogde chilipoeder
  • Peper en zout
  • Olie om te bakken
  • Evt. nacho’s * om ernaast te serveren

( * let op! creme fraiche en nacho’s zijn niet voedselzandloper proof)

Instructions

  1. Snij de ui en knoflook heel fijn. Zet een soeppan op middelhoog vuur en verwarm daarin 1 el. olie. Bak de ui tot hij glazig wordt. Schep vervolgens de kikkererwten en knoflook erdoorheen en verwarm dit even mee. 
  2. Ondertussen snij je de avocado’s alvast. Dit kun je gemakkelijk doen door ze te halveren en de pit eruit te verwijderen. Vervolgens snij je het vruchtvlees (in de schil) in de lengte en breedte in zodat er een soort blokjes ontstaan. Deze lepel je er vervolgens makkelijk uit met een eetlepel. 
  3. Voeg 750 ml. water toe aan de groenten in de pan en verkruimel de groentebouillonblokjes boven de pan. Breng de soep aan de kook en verwarm de avocado’s nog even mee, samen met het limoensap en 6 takjes (verknipte) verse bieslook.
  4. Vervolgens haal je de pan van het vuur. Met een staafmixer of in de keukenmachine mix je de avocadosoep tot een egaal geheel. Giet het vervolgens weer terug in de pan en zet op heel laag vuur. Als laatste voeg je nu de mais, crème fraîche en chilipoeder toe.
  5. Roer alles goed door elkaar en proef. Voeg naar wens nog wat extra peper en zout toe. Je kunt de soep lekker pittig maken met wat extra chili of juist romig en fris met wat extra crème fraîche. Net wat je lekker vindt!
  6. Breng de avocadosoep niet meer aan de kook, maar serveer hem zodra alle ingrediënten wat verwarmd zijn. Serveer de avocadosoep met de overgebleven (verknipte) verse bieslook en zonnebloempitten eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Liefs, Nanda