• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Gevulde Paprika’s voor Halloween

Gevulde Paprika’s voor Halloween

13 oktober 2025 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Dit recept is een lekker hartige gerecht dat hoort bij een avondje halloween vieren. Deze griezelige gevulde paprika’s voor halloween zijn gevuld met quinoa, vegetarisch gehakt en nog meer groenten. Een heerlijke maaltijd voor een avondje feest of zelfs trick or treat!

recept gevulde paprika's voor Halloween © bettyskitchen.nl

TexMex Gevulde paprika’s voor Halloween maken

Halloween is onlosmakend verbonden met Betty’s Kitchen en elk jaar is het weer een leuke uitdaging om toffe gerechten aan de lijst met Halloween recepten toe te voegen. Deze keer is het de beurt aan deze Tex Mex Gevulde Paprika’s voor Halloween. Ontzettend leuk en makkelijk om te maken, maar bovenal lekker voedzaam en zeker geschikt als lunch of avondeten. Voeg er nog wat zoete of zoute Halloween snacks aan toe en je Halloween feest is compleet. Ga jij ze ook maken?

recept gevulde paprika's voor Halloween © bettyskitchen.nl
recept gevulde paprika's voor Halloween © bettyskitchen.nl

Nog meer hartige recepten voor Halloween

Of je nu een bodem wil leggen voordat je een avond gaat ‘Trick or Treaten’, of gewoon een lekker dinerrecept voor Halloween zoekt, met deze Gevulde paprika’s voor Halloween sla je een goede slag. Maar probeer ook eens een van deze hartige recepten voor Halloween:

  • Halloween Kaasje uit de oven (in de vorm van een pompoen)
  • Broodjes met ‘afgehakte’ vingers
  • Halloween Pompoensoep met knolselderij
  • Groene Monster Pasta
  • Bat Wings – zwarte kippenvleugels

Eet smakelijk en maak er een griezelig Halloween van!


Print

Gevulde Paprika’s voor Halloween

recept gevulde paprika's voor Halloween © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben je op zoek naar een lekker hartig gerecht voor de griezeligste dag van het jaar? Deze gevulde paprika’s voor Halloween zijn vegetarisch, glutenvrij en ideaal voor het diner. Serveer deze paprika’s met griezelgezichtje op een bedje van gekookte quinoa en je maakt er een complete maaltijd van!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 25 min
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Tex Mex Keuken

Ingredients

Scale
  • 4 paprika’s (geel, rood, oranje)
  • 300 gram (vegetarisch) gehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik Bonduelle Mexicana Mix van mais, doperwt en paprika (400 gram)
  • 2 el. tomatenpuree
  • 1 el. paprikapoeder
  • 1 tl. gemalen komijn
  • peper & zout
  • 60 gram geraspte cheddarkaas
  • 100 gram quinoa
  • ½ groentebouillonblokje
  • olie, voor het bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd het de bovenkant (met steel) van de paprika’s en verwijder de zaadlijst. Snijd voorzichtig met een scherp mes ogen,  neus en griezelig mondje uit de paprika’s. Zet de paprika’s daarna rechtop op de bakplaat. Leg de kapjes (met steel) er ook bij. 
  3. Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak glazig. Dan gaat het vegetarische gehakt erbij en bak deze in een paar minuten rondom bruin en gaar. 
  4. Voeg de Mexicana Mix van mais, doperwt en paprika toe en breng het geheel op smaak met de tomatenpuree, paprikapoeder, komijn, peper en zout. Blijf goed doorroeren tot alles goed bedekt is.
  5. Schep nu de vulling in de paprika’s en bestrooi tot slot met de kaas. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de gevulde paprika’s voor Halloween gedurende 25 minuten.
  6. De tussentijd gebruik je voor het bereiden van de quinoa. Spoel in een bolzeef de zaadjes goed uit onder koud stromend water. Stop daarna in een pan met 3x zoveel water en bouillonblokje. Breng aan de kook, verlaag het vuur naar middelmatig en laat de quinoa in 13-15 minuten gaar worden. Giet daarna af.
  7. Voor het serveren: Verdeel de quinoa over een serveerschaal en plaats hier voorzichtig de gevulde paprika’s met kapje op. Je kunt er nog een paar blaadjes spinazie of rucola omheen leggen voor een beetje meer herfst op het bord. 
  8. Je kunt deze gevulde paprika’s voor Halloween gerust warm of afgekoeld eten.

Eet smakelijk!

Bekijk ook mijn standaard recept voor gevulde paprika’s.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept gevulde paprika's voor Halloween © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op jouw Pinterest HALLOWEEN bord. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze gevulde paprika’s voor Halloween wilt gaan maken!

recept gevulde paprika's voor Halloween © bettyskitchen.nl

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bouillon, cheddar, doperwten, gehakt, Glutenvrij, Halloween, hoofdgerechten, Kaas, knoflook, komijn, mais, ovenschotel, Paprika, paprikapoeder, Quinoa, Redefine Meat, Tex Mex keuken, uien, vegetarisch, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gezonde Halloween Snacks (video)
Volgend bericht: Gebakken vleermuizen vleugels »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

recepten voor halloween

Vier de Griezeligste maand van het jaar met deze Halloween Recepten

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#POMPOEN

recepten met pompoen

het is het seizoen van de pompoen!

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept pompoen pasteitjes harry potter © bettyskitchen.nl

Pompoen Pasteitjes – uit de Kookschool voor Potterheads kookboek

recept halloween popcorn maken © bettyskitchen.nl

31x Film tips voor Halloween

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

rauwkost skelet voor gezonde halloween snacks © Bettyskitchen.nl

Gezonde Halloween Snacks (video)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

recept mediterraanse traybake met orzo en worst © bettyskitchen.nl

Mediterraanse Traybake met Orzo en Worst

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?