Jullie kennen vast nog wel de Dalgona Koffie trend uit de eerste Corona lockdown? De Koreaanse ijskoffie met romige Coffee Whip is tot op de dag van vandaag nog steeds een favoriet van velen. Ik mixte hem met een heerlijk romige Zuid-Afrikaanse Amarula koffielikeur en moest dit recept voor Ethiopian Coffee Dalgona absoluut met jullie delen. Niet alleen lekker om zo te drinken, maar ook geslaagd als koffie dessert na een maaltijd.
Dalgona Koffie met Amarula
Na het succes van de Espresso Martini die ik laatst al met jullie deelde, heb ik nu nog een soort-van-cocktail met koffie gemaakt! Ik kreeg namelijk een fles Amarula Ethiopian Coffee om uit te proberen en ik maak er geen geheim van dat dit een waanzinnige cremelikeur is. De Marula vruchten groeien aan de rand van het Kruger Park in Zuid-Afrika en de vruchten worden ook graag gegeten door olifanten en andere wilde dieren. Typ in Youtube eens ‘drunk elephants’ in… De likeur is heerlijk romig en boordevol zoete smaken van het Marula fruit. Inmiddels is de likeur in een paar verschillende smaakvariaties uitgebracht en de nieuwste: Amarula Ethiopian Coffee is een hele fijne om te verwerken in een Dalgona Koffie recept of gewoon voor ‘on the rocks’.
Nog meer heerlijke drankje recepten met alcohol
De creme likeuren van Amarula hebben jullie al vaker voorbij zien komen op de site. Met de normale variant maak je namelijk deze double chocolate mud cake. Zelfs mijn vader is zeer grote fan van deze chocoladetaart. Maar met Amarula Raspberry & Chocolate maak dit heerlijke roomijs met frambozen klaar. Doordat Amarula een ‘cremelikeur’ is (op basis van room) is het een grote favoriet om te combineren met melk, slagroom en roomijs! Ook lekker: doe een shotje amarula in de blender met een bolletje ijs en scheutje melk en maak er een milkshake van!
Recept: Ethiopian Coffee Dalgona
Jullie kennen vast nog wel de Dalgona Koffie trend uit de eerste Corona lockdown? De Koreaanse ijskoffie met romige Coffee Whip is tot op de dag van vandaag nog steeds een favoriet van velen. Ik mixte hem met een heerlijk romige Zuid-Afrikaanse Amarula koffielikeur en moest dit recept voor Ethiopian Coffee Dalgona absoluut met jullie delen. Niet alleen lekker om zo te drinken, maar ook geslaagd als koffie dessert na een maaltijd.
- Total Time: > 5 minuten
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Drankjes
- Cuisine: Afrikaanse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 2 eetlepels oploskoffie (korrels, bijv. Nescafe)
- 1 –2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels kokend heet water
- 100 ml Amarula Ethiopian Coffee likeur
- 350 ml volle melk
- ijsblokjes
- chocoladesaus (optioneel)
Extra:
- keukenmixer of koffieopschuimer
- 2 hoge (tumbler) glazen minstens 250 ml
- rietjes of lepeltjes.
Instructions
- Klop de oploskoffie, suiker en koken heet water door elkaar met behulp van een melkopschuimer, handgarde of keukenmixer met garde (zeker bij grotere hoeveelheden). Na 5 minuten zal een mooie stijve ‘coffee whip’ ontstaan. Check dit basis recept met video voor Dalgona maken.
- Nu kun je er voor kiezen om de binnenkant van je serveerglazen te decoreren met een beetje chocolade saus. Deze stap is optioneel.
- Vul de glazen met de ijsblokjes en giet hier de Amarula Ethiopian Coffee likeur en de melk op.
- Lepel tot slot de Dalgona koffieroom bovenop. Steek er een rietje of lepel in en serveer direct.
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Kerst Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit ‘Ethiopian Coffee Dalgona’ recept met Amarula
Geef een reactie