Mijn kids zijn dol op versgebakken poffertjes en het is dan ook een ontbijt of lunch gerecht dat wij dikwijls samen maken. Wist je dat je met poffertjes echt zoveel verschillende kanten op kunt? Vandaag ter inspiratie dan ook Oreo Cookie poffertjes met een zoet roomkaas sausje die doet denken aan de witte Oreo vulling.
Zelf poffertjes bakken
Het maken van poffertjes kost je niet veel tijd of ingrediënten. Vaak heb je de basis ingrediënten voor poffertjes maken al in je voorraadkast staan. Een absolute must is echter wel een speciale poffertjes pan, maar koop er een van gietijzer en hij gaat een leven lang mee! Qua toppings kun je echt alle kanten op. Van de klassieker roomboter en poedersuiker, maar ook vers fruit in het beslag of er bovenop. En wat dacht je van gesmolten Nutella, speculoospasta & speculoos koekjes, maar nu dus ook Oreo Cookie poffertjes met ‘witte saus’.
Nog meer Hollandse poffertjes en pannenkoeken recepten
Deze dame heeft altijd wel een paar flesjes voedingskleurstof in huis liggen. Rond Halloween gaat er regelmatig een beetje ‘zwart’ door de taarten en cupcakes, maar ik besloot om dit ook eens toe te voegen aan mijn poffertjes. Maar ‘zwarte poffertjes’ klinkt niemand als een feest in de oren, dus bereidde ik het recept uit naar Oreo Cookie poffertjes. Dus met een vleugje cacao in het beslag en een verrukkelijke witte roomkaas glazuur die je er overheen serveert. Die doet het overigens ook heel goed bij deze Red Velvet Wafels (let op, hier heb je rode kleurstof bij nodig), maar die kun je de volgende keer eens gaan maken 🙂
Heb je deze al in huis?
Recept: Oreo Cookie Poffertjes
Ingredients
Voor de Oreo Cookie Poffertjes:
- 300 gram (patent)bloem
- 2 el cacao
- 1 el vanillesuiker
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 2 eieren
- 500 ml volle melk
- 40 gram roomboter, gesmolten
- zwarte voedingskleurstof
Toppings:
- 100 gram roomkaas of mascarpone
- ½ tl vanille extract
- 75 gram poedersuiker
- paar Oreo Cookies, in stukken
- blauwe bessen (optioneel)
Extra:
- poffertjespan
- zonnebloemolie, voor het bakken
- twee houten sateprikkers, voor het omdraaien
Instructions
- Doe de bloem, cacao, vanillesuiker, bakpoeder en zout in een kom. Kluts de eieren met de melk en giet bij de bloem. Klop met een garde tot een glad beslag. Kleur het beslag met een beetje zwarte voedingskleurstof tot een donkergrijs-zwarte beslag. Roer daarna de gesmolten boter er doorheen.
- Dek de kom af met een schone theedoek en laat het beslag 1 uur buiten de koelkast rusten.
- Schenk het beslag in een maatbeker met schenktuit. Verwarm vervolgens de poffertjespan op middelhoog vuur. Gebruik een bakkwastje om de holtes van de pan in te vetten met een beetje olie. Schenk vervolgens elke holte vol met het oreo cookies poffertjes beslag.
- Wacht tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna gestold. Bij mij duurt dit 1-2 minuten. Gebruik twee houten prikkers om alle poffertjes om te draaien. Bak de andere kant ook goudbruin gedurende 1 -2 minuten en schep daarna de poffertjes uit de pan. Vet daarna de vorm op nieuw in met olie en ga zo door tot al het beslag op is.
- Roer de roomkaas goed los met de poedersuiker en vanille. Het zal een dunnere glazuur maken die je makkelijk over de poffertjes heen kunt lepelen. Serveer de Oreo Cookie poffertjes bijvoorbeeld met extra stukjes Oreo Cookies en optioneel wat blauwe bessen
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Notes
Door bakpoeder in dit recept te gebruiken maak je supersnel poffertjes beslag klaar. Wil je echter poffertjes volgens de traditionele bereidingswijze met gist maken? Neem dan hier een kijkje bij het basisrecept voor poffertjes maken.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze Oreo Cookie poffertjes!
Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van Bol.com. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.
Geef een reactie