Pulled Pork is DE vleessensatie die bij velen als grote favoriet bekend staat! Langzaam gegaard varkensvlees in barbecuesaus is ook echt verrukkelijk. Maar je tilt dit gerecht tot een nog hoger level door eens loaded pulled pork fries te maken! Ja dat is een creatie die alleen maar afkomstig kan zijn van lekkerbek Sabine Koning van de OhMyFoodness website!
Over het OhMyFoodness kookboek
Sabine Koning is de Nederlandse koningin van de guilty pleasures en comfort food gerechten. Met haar website OhMyFoodness.nl inspireert zij ons met verrukkelijk gerechten waar je van gaat watertanden. Zij bracht al eerder het ‘Guilty Pleasures kookboek en een Cheesecake bakboek uit. En nu is daar ook het Oh My Foodness kookboek boordevol comfortfood en waar geen concessies worden gedaan! Van zelfgemaakt brood met drie soorten kaas, de welbekende Big Mac omgetoverd tot een pizza. Maar ook een een brownie-trifle met chocolademousse en vanilleroom en dus ook loaded pulled pork fries … Niets is te gek en je wilt werkelijk alles maken en opeten! Althans ik wel. Dit boek is een leuke aanvulling op haar website, en de fotografie spreekt zeker tot je verbeelding! Hier krijg je trek van!
Zelf Loaded Pulled Pork maken
Ik denk dat het wel duidelijk is dat wij thuis dol zijn op pulled pork maken. Manlief maakt nog steeds regelmatig deze award winnende Pulled Pork op de barbecue klaar! Heerlijk voor op zachte broodjes namelijk. Daarnaast maakte ik ook een variatie recept waarbij ik de procureur volledig bereid in de oven. Maar Sabine gaat met haar recept nog een stapje verder en maakt er dus loaded pulled pork fries van. Oh my, ik denk dat ik je niet hoef uit te leggen waarom je dit een keertje moet uitproberen?! Eet je geen varkensvlees? We got you covered! Maak dan deze frietschotel met pulled chicken in plaats van varkensvlees!
Heb jij deze al in huis?
Recept: Loaded Pulled Pork Fries
Pulled Pork is DE vleessensatie die bij velen als grote favoriet bekend staat! Langzaam gegaard varkensvlees in barbecuesaus is ook echt verrukkelijk. Maar je tilt dit gerecht tot een nog hoger level door eens loaded pulled pork fries te maken! Ja dat is een creatie die alleen maar afkomstig kan zijn van lekkerbek Sabine Koning van de OhMyFoodness website en gelijknamig kookboek!
- Prep Time: 30 min.
- Cook Time: 2 uur en 40 min.
- Total Time: 3 uur en 10 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Hoofdgerechten met vlees
- Cuisine: Amerikaanse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
Voor de ‘pulled pork‘:
- 1 kilo procureur (of schouderkarbonade zonder bot)
- 2 el donkerbruine basterdsuiker
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 2 uien, in halve ringen
- 4 teentjes knoflook, uitgeperst
- 330 ml donker bier
- 150 ml barbecuesaus
- 100 ml ketchup
- 1 el worcestershire saus
- 1 el sojasaus of tamari
Voor de ‘loaded fries‘:
- 800 gr friet
- 50 gr geraspte belegen kaas
- 50 gr geraspte cheddar kaas
- 2 lente uitjes, in dunne ringen
- verse peterselie, fijngehakt
Extra:
- Braadpan met deksel
- bakpapier
Instructions
- Verwarm de oven voor op 150 graden (135 hetelucht).
- Roer de basterdsuiker, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en komijnpoeder door elkaar. Smeer hiermee de procureur rondom helemaal in.
- Doe de uien, knoflook, bier, barbecuesaus, ketchup, worcestershire saus en sojasaus in een ruime braadpan. Meng door elkaar en leg hier het vlees in.
- Dek de pan af met de deksel en plaats in de oven. Laat het varkensvlees gedurende 2,5 uur garen.
- Pluk het varkensvlees uit elkaar met behulp van twee vorken. (Tip van Betty: doe dit niet in je mooie braadpan – zonde van je bodem – maar haal het vlees uit de pan en plaats in een ovenschaal.)
- Zodra het vlees klaar is, verwarm je de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
- Bereid de frieten volgens de gebruiksaanwijzing. (Dit kan zijn in bijv. de frituur, oven of airfryer.)
- Stort de gebakken frietjes uit op de bakplaat en bestrooi met de 2 soorten kaas. Schuif in de oven gedurende 10 minuten of tot de kaas helemaal gesmolten is.
- Verdeel tot slot de pulled pork over de firietjes en top af met de lenteui en peterselie. Serveer direct en eventueel met nog wat extra BBQ saus en mayonaise.
Eet smakelijk!
Notes
Tip van Betty: je kunt na het plukken van het vlees (stap 5) deze rechtstreeks in de saus terugleggen en warm houden tot de frieten klaar zijn. Maar je kunt er ook voor kiezen om de overgebleven saus in de pan te verwarmen op hoog vuur. Kook de saus in tot het stroperig is – regelmatig roeren dus – en meng je pulled pork door de stroperige saus. Zoveel extra smaak en ‘sticky’ wordt het er van! Bewaar met de deksel op de pan tot je stap 9 gaat doen.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Loaded Pulled Pork Fries naar recept van OhMyFoodness!
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
Jolanda
Wat voor barbecuesaus gebruik je meestal?
Betina Oostveen
De ‘Sweet Baby Ray’s’ serie hebben wij momenteel in huis! Maar Remia Smoked BBQ of zelfgemaakt komt ook regelmatig voor!