Zin om eens lekker uit te pakken voor het ontbijt? Deze kwarkbollen met peer, kaneel en rozijnen zijn dan absoluut een aanrader! Heerlijk als ontbijt, voor bij de lunch of lekker als tussendoortje.
Suikervrije kwarkbolletjes voor het ontbijt
Serveer de kwarkbollen met peer met wat (gezouten) roomboter of jam en smullen maar! Oh, en helemaal als ze net uit de oven komen en nog warm zijn… Mochten ze dan nog niet op zijn, dan kun je de broodjes nog enkele dagen goed afgedekt bewaren op een droge, koele plek. Er is geen suiker toegevoegd aan de kwarkbollen want ze zijn namelijk al gezoet door de peer en rozijnen erin. Wel zo fijn om de ochtend gezond te beginnen toch? En door de kwark bevatten ze ook lekker een portie eiwitten om je dag mee te beginnen! Een betere combinatie voor een ‘zoet’ broodjes kan ik me niet voorstellen.
Nog meer suikervrije ontbijtrecepten
We hebben op Betty’s Kitchen nog meer inspiratie voor ontbijtrecepten zonder suiker. Niet alleen deze kwarkbolletjes met peer en kaneel zijn suikervrij, maar bijvoorbeeld ook deze ontbijt muffins met appel. Daarnaast hebben ook dit heerlijke recept voor bananabread met rode bessen op de site staan. Beide aanraders om de ochtend suikervrij én feestelijk te starten! Neem zeker ook eens een kijkje bij onze ontbijtrecepten want daar staat heel veel gezonde(re) inspiratie voor je!
Recept: Kwarkbollen met peer en kaneel
Zin om eens lekker uit te pakken voor het ontbijt? Deze kwarkbolletjes met peer, kaneel en rozijnen zijn dan absoluut een aanrader! Heerlijk als ontbijt, voor bij de lunch of lekker als tussendoortje.
- Prep Time: 20 min.
- Cook Time: 30 min.
- Total Time: 50 minutes
- Yield: 10 kwarkbollen 1x
- Category: Ontbijt gerecht
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 250 gram volle kwark
- 250 gram bloem
- 2 tl. bakpoeder
- 2 eieren
- 1 rijpe peer
- 100 gram rozijnen
- 1 el. kaneel
- Snuf zout
- 1 el. zonnebloemolie
- 10 pecannoten
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsium. Leg alvast een bakplaat klaar met een vel bakpapier erop.
- Wel de rozijnen voor een aantal minuten in lauwwarm warm. Schil de peer en snij in kleine stukjes.
- Klop de eieren los in een ruime beslagkom. Schep vervolgens de kwark, snuf zout, bakpoeder en olie erdoorheen. Voeg de bloem toe en mix het beslag met deeghaken tot een egaal geheel.
- Giet de rozijnen af. Schep deze samen met de peer en kaneel door het beslag en roer goed door.
- Met een ijsschep of 2 eetlepels schep je het deeg in bollen op het bakpapier. Als je eetlepels gebruikt neem je per bol 1 flinke eetlepel. In totaal kun je met de hoeveelheid beslag zo’n 10 kwarkbollen maken.
- Verdeel de pecannoten over de kwarkbollen. Plaats de bakplaat voor 30 minuten in het midden van de oven. Laat de kwarkbollen licht afkoelen voordat je ze serveert.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze kwarkbollen met peer en kaneel wilt gaan maken!
Geef een reactie