• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Vegan Pindakaas koekjes met appel

Vegan Pindakaas koekjes met appel

24 januari 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Het is vandaag WORLD Peanut butter Day! Oftewel 1 dag in het jaar staat volledig in het teken van recepten met pindakaas! En voor de veganisten onder jullie: afgelopen week maakte ik met toeval deze vegan pindakaas koekjes met appel en die gaan jullie ook heel lekker vinden!

‘Chewy’ vegan pindakaas koekjes met appel

Pindakaas is echt mijn ‘hartige’ guilty pleasure. Het liefst snack ik het zo rechtstreeks van de lepel af hoor! Maar ik maak er ook regelmatige heerlijke recepten met pindakaas mee! Afgelopen week had ik trek in koekjes, maar bij gebrek aan eieren, week ik uit naar pindakaas als basis. Het geeft een heerlijke textuur en ‘vettigheid’ aan veelal drogere vegan koeken. Het resultaat zijn deze verrukkelijke vegan pindakaas koekjes met appel en speltmeel. De buitenkant is een beetje bros maar van binnen zijn ze nog lekker ‘chewy‘ en dat is precies wat je wilt hebben bij een pindakaaskoekje. En deze koeken worden gezoet met appelmoes en stukjes appel bovenop. Zo’n mooie lichtzoete tegenhanger voor die hartige pindakaas. Oh ik hoop dat jullie er net zo fan van zullen worden als wij thuis!

recept vegan pindakaas koekjes met appel en speltmeel © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere vegan bakrecepten

Wist je dat je op deze site nog meer lekkere vegan bakrecepten kunt terugvinden? Niet alleen deze vegan pindakaas koekjes zijn om van te genieten, maar maak ook eens een vegan bananabread om van te smullen! Je kunt ook een vegan appeltaartje met kokosroom maken. En wat dacht je van een vegan millionaires shortbread met dadel karamel? Oeh la la! Maar daarnaast zijn deze vegan Lemon cake balls met cashewnoten ook puur genieten en lekker fris van smaak! Geniet er heerlijk van!


Print

Recept: Vegan Pindakaas koekjes met appel

recept vegan pindakaas koekjes met appel en speltmeel © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Het is vandaag WORLD Peanut butter Day! En voor de veganisten onder jullie het ik een heerlijk recept voor ‘chewy’ vegan pindakaas koekjes met appel, speltmeel en amandelmeel. Deze koekjes zijn zo’n lekker tussendoortje!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gr gladde pindakaas
  • snufje zout *
  • 100 gr appelmoes
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gr speltmeel
  • 50 gr amandelmeel
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 30 gr zonnebloemolie
  • 1 kleine appel
  • snufje kaneel

(* voeg alleen zout toe als je pindakaas ongezouten is en voor 100% uit pinda’s bestaat.

Extra:

  • Keukenmixer met bischopsspatel (voor koekjesdeeg)
  • IJsscoop

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Stop alle ingrediënten, behalve de appel en kaneel, in de keukenmixer en klop op middelmatige snelheid tot een egaal koekjes deeg. 
  3. Gebruik een ijsscoop om een volle scoop beslag op te scheppen. Druk een beetje aan in je handpalm en knijp het bolletje koekjesdeeg los op de bakplaat. Je kunt totaal 6 koeken maken, dus leg ze goed verspreid van elkaar neer.
  4. Schil het appeltje, verwijder de klokhuis en snijd vervolgens de appel in kleine blokjes. Verdeel en druk deze zachtjes op de bovenkant van de bolletjes koekdeeg. Bestrooi elk met een snufje kaneel.
  5. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes 10 minuten voor. Haal daarna uit de oven, druk de pindakaas koekjes in het midden plat (max 2 cm dikte) met behulp van een houten pollepel. Schuif daarna de plaat weer terug in de oven en bak de koeken 4 minuten af.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en laat de pindakaas koekjes gedurende 10 minuten koelen op de bakplaat (voor een lekkere zachte chewy binnenkant). Verplaats ze daarna voorzichtig met een spatel naar een rooster en laat hier volledig afkoelen. (dan wordt de buitenkant wat krokanter).

Eet smakelijk!

Notes

Bewaartip 1: het ongebakken koekjesdeeg is prima in te vriezen. Je kunt bijvoorbeeld 2 scoops bakken en de rest luchtdicht in folie wikkelen en max 3 maanden in de vriezer bewaren. Laat op het aanrecht ontdooien voor gebruik. 

Bewaartip 2: reeds afgebakken koeken kun je het beste in een afgesloten trommel op het aanrecht bewaren. Max 3 dagen.

Keywords: koekjes, pindakaas, appel, speltmeel, appelmoes, kaneel

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept vegan pindakaas koekjes met appel en speltmeel © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan pindakaas koekjes wilt gaat maken!

Category: Koekjes recepten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Mega Chocolate Chip Cookie (video)
Volgend bericht: Pita met falafel, hummus en gegrilde groenten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in