Ben je op zoek naar gezondere recepten voor de Paasbrunch? Deze vegetarische zoete aardappel toast met kwartelei is niet alleen geschikt voor Pasen, maar een heerlijk lunchgerecht voor elke dag!
Recepten met zoete aardappel
De afgelopen maanden ben ik volop bezig geweest met recepten bedenken met zoete aardappel. Ik ontbijt en lunch er graag mee, in plaats van met brood. Het is namelijk een vezelrijk en vullen alternatief, 100% vegetarisch en ook nog eens glutenvrij (beter voor mijn gevoelige buik). Check hier sowieso 10x recepten met zoete aardappel voor nog meer lekkere inspiratie voor ontbijt en lunch.!
Gezond borrelhapje voor de Paasdagen
Speciaal voor de paasdagen wilde ik dan ook een leuk vegetarisch en gezond borrelhapje maken. Omdat er natuurlijk al zoveel zoet voorbij komt, leek mij deze zoete aardappel toast met kwartelei en avocadospread juist wel een welkome afwisseling. En al die vrolijke kleuren passen natuurlijk ook perfect bij het fleurige voorjaar! Maak dus lekker deze gezondere toastjes in de oven en beleg met jou favoriete (paas) toppings.
Variatie recepten voor zoete aardappel toast
Eerder maakte deelde ik ook al deze 6x zoete aardappel toast met gezonde toppings voor de lunch. Ook lekker is een grote hummus bowl met een variatie aan groenten en zoete aardappel frieten erbij! Heb je nog een leuke variatie op mijn recept voor zoete aardappel toast met kwartelei, deel het dan met ons allemaal in de comments onderaan de pagina. Fijne paasdagen in ieder geval!
Recept: Zoete aardappel toast met kwartelei
Dit is een lekker, vegetarisch hapje voor tijdens de paasbrunch. Glutenvrij, want de toast bestaat uit plakken zoete aardappel, en afgetopt met avocado creme wordt het ook nog eens een heel gezond paas hapje.
Ingredients
- 1 grote zoete aardappel,
- 5 kwarteleitjes,
- 1 grote eetrijpe avocado,
- sap van halve citroen,
- 1 eetlepel mayonaise ( of gebruik yoghurt/zure room)
- 5 cherrytomaten,
- verse peterselie of bieslook,
- peper & zout,
- olijfolie.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Boen de zoete aardappel schoon onder de kraan. Schillen hoeft niet per se. Maar snijd de aardappel overlangs in ongeveer 10 plakken van 1 cm dikte. Verdeel over de bakplaat, besprenkel licht met olijfolie en bak gedurende 25 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen op de plaat, buiten de oven.
- Ondertussen kook je de kwarteleitjes gedurende 5 minuten in een pannetje met water en zout. Laat de eitjes schrikken in koud water en volledig afkoelen. Pel daarna de eieren en zet apart.
- Lepel de avocado uit en prak deze fijn met het citroensap. Meng de mayonaise er doorheen en breng de creme op smaak met zout & peper.
- Verplaats de afgekoelde zoete aardappel toast naar een serveerschaal of borrelplank. Lepel de avocado creme er overheen en top elk toastje af met een gehalveerde cherrytomaat, een gehalveerde kwartelei en wat verse kruiden.
Notes
Mocht je dit hapje een paar uur van tevoren willen voorbereiden, dan kun je de belegde zoete aardappel toast het beste in de koelkast bewaren. Haal een kwartiertje voor het serveren alvast uit de koeling om weer op temperatuur te komen.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze zoete aardappel toastjes wilt gaan maken!
Geef een reactie