Lassen jullie wel eens bewust een dagje vegetarisch eten in? Met dit recept voor vegan wraps met krokante kip zet je in een mum van tijd een makkelijke lunchmaaltijd op tafel. En met de producten van Quorn wordt het heel eenvoudig en lekker om een stukje vlees bewust te laten staan.
Vegan wraps met krokante kip maken
Een wrap maaltijd is altijd een lekkere maaltijd voor tussen de middag. En deze vegan wraps met krokante kip zijn een verantwoorde keuze voor het hele gezin. Kip is een van mijn favoriete vullingen voor wraps en natuurlijk ook sla en andere groente of rauwkost. Zo kom je tussen de middag toch nog even aan de benodigde vitaminen en vezels. Maar met het oog op meer vegetarische gerechten op tafel, gebruik ik, in plaats van reepjes krokante kipschnitzel, een vegetarisch alternatief van Quorn om deze vegan wraps met krokante kip te maken.
Eet een dagje minder vlees
Quorn zijn jullie wellicht ook al tegengekomen in het vegetarische koelschap van de supermarkten. Quorn biedt een breed assortiment aan vleesvervangers en momenteel vind je Quorn ook in het vriesschap van Albert Heijn. Met maar liefst 5 basisproducten waarmee je elke week weer een nieuw vegetarisch recept uit voorraad mee op tafel kunt zetten.
Neem bijvoorbeeld vegetarische burgers, vegetarisch fijngehakt, vegetarische stukjes, maar ook vegan gepaneerde filets en vegan nuggets! Omdat ik jullie wil laten zien in hoeverre ons gezin geniet van vegetarische eten, heb ik een ‘Whats in my Freezer?‘ video opgenomen. En deel ik ook meteen het lunch recept voor vegan wraps met krokante kip met je. Kijken jullie gezellig mee?
Groetjes, Betty
Whats in my Freezer? Video:
+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL
Recept: Wraps met krokante kip (vegan)
- Prep Time: 5 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Lunch
Ingredients
- 2 Quorn Vegan gepaneerde filets – diepvries,
- 1 tomaat,
- 1 avocado,
- 4 eetlepels (vegan) yoghurt,
- verse peterselie en/of bieslook, fijn gehakt,
- 2 tortilla wraps,
- 50 gram ijsbergsla, gewassen en gesneden,
- optioneel: handje geraspte Parmezaanse kaas (let op niet vegan!)
- peper & zout.
Extra:
- Oven
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats de bevroren Quorn Vegan gepaneerde filets op een bakplaat bekleed met bakpapier en verwarm deze gedurende 20 minuten in de oven.
- Ondertussen was je de tomaat en snijd in partjes. Lepel de avocado uit en snijd in dunne plakken.
- Roer in een kommetje de yoghurt los met de peterselie en/of bieslook en breng op smaak met peper en zout.
- Zodra de Quorn Vegan gepaneerde filets uit de oven komen, snijd je deze diagonaal in repen van 1 cm.
- Verwarm de tortilla wraps volgens de gebruiksaanwijzing en leg daarna op een bord.Verdeel in een dikke strook in het midden de ijsbergsla, de repen Quorn Vegan gepaneerde filets, de avocado en de tomaat. Lepel hier de yoghurtdressing overheen en rol de wraps met krokante vegan kip op. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Dit artikel betreft een samenwerking met Quorn. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
axel Gurdebeke
is quorn wel echt vegan? het wordt gebonden met ei of kippe eiwitten, dacht ik
Betina Oostveen
Hi Axel,
Het assortiment van Quorn is grotendeeld vegetarisch. Van de 5 diepvries producten zijn er nu dus 2 vegan. Waaronder deze die gebruikt worden in het recept.
groetjes, Betina