Ben je grote fan van wafels, maar krijg je last van gluten? Dan heb ik hier een heerlijk recept voor glutenvrije wafels met perzik voor je. We zitten momenteel in het seizoen van steenfruit, dus hoog tijd voor een heerlijk ontbijt recept hiermee!
Homemade wafels met perzik maken
Zelf wafels maken is niet moeilijk! En met mijn basisrecept voor wafels maken, kun je vrijwel altijd met standaard ingrediënten aan de slag. Maar daar waar gevoelige buikjes de gluten niet (zo goed) kunnen verdragen, deel ik vandaag een recept voor glutenvrije wafels met jullie. En die toppen we af met heerlijke gebakken perziken, want die vind je nu overal in de schappen!
Kookvideo Glutenvrije wafels met perzik:
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL
Recept: Glutenvrije wafels met perzik
Ga je homemade wafels maken? Deze glutenvrije variant met amandelmeel en boekweitmeel is ook een lekker recept en speciaal voor gevoelige buikjes! Heerlijk met versgebakken perzikken!
- Yield: 3–4 stuks 1x
Ingredients
Voor de glutenvrije wafels:
- 1 groot ei,
- 125 ml (plantaardige) melk,
- halve theelepel vanille essence,
- 50 gram gesmolten roomboter OF 3 eetlepels zonnebloemolie (net wat je in huis hebt)
- 50 gram amandelmeel,
- 50 gram boekweitmeel,
- 1 theelepel bakpoeder,
- kwart theelepel bakingsoda,
- snufje kaneel,
- 2 eetlepels (vanille)suiker.
Voor de gebakken perziken:
- 2 (wilde) perziken,
- 2 klontjes boter,
- 1–2 eetlepels honing,
- amandelschaafsel.
Instructions
- Gebruik 2 kommen: maak als eerste een ‘natte’ mix van het ei, (plantaardige) melk, vanille essence en de gesmolten boter OF olie. Klop even kort en goed door met een garde om te vermengen.
- Maak vervolgens een ‘droge’ mix met het amandelmeel, boekweitmeel, bakpoeder, bakingsoda, kaneel en (vanille)suiker. Roer even goed door elkaar en voeg daarna toe aan de ‘natte’ mix. Klop met de garde door om het glutenvrije wafels beslag te maken. Zet apart.
- Verwarm een koekenpan en rooster hierin kort het amandelschaafsel. Schep uit de pan en zet apart.
- Was de perziken, snijd langs de pit door en draai de helften van elkaar af. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes.
- Smelt de 2 eetlepels roomboter op middelmatig vuur en bak hierin de perziken rondom aan. Lepel hier de honing overheen, draai het vuur laag en blijf langzaam verhitten om een beetje te karameliseren.
- Ondertussen verwarm je het wafelijzer. Schep 2 sauslepels wafelbeslag in het wafelijzer. Bij mij zijn de wafels in ca. 1 minuut gaar, maar dit ligt ook aan de instellingen van je apparaat, hittestand en vermogen. Mocht je gebruik maken van een XL plaat met twee (rechthoekige) wafelijzers, dan is het dus 2 lepels per vorm.
- Gebruik een wafelvork om de glutenvrije wafels van de plaat te tillen en leg op een bord. Schep hier de warme perziken overheen, inclusief botersaus en top af met het amandelschaafsel en eventueel een extra snufje kaneel en honing. Serveer de glutenvrije wafels met perzik direct!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Geef een reactie