Vandaag schoof ik deze hartige pasta taart met aubergine en blauwe kaas in de oven. Een geweldige vegetarische maaltijd voor deze Meatless Monday. Dit gerecht is bovendien heel geschikt om mee te nemen naar een barbecue of voor een picknick!
Maak eens een pasta taart!
Of pasta alleen te verwerken is in een salade of met een lekker tomatensaus? Nee hoor! Ik maakte er een pasta taart mee, dus dat is zeker weer eens iets anders. Ik vind hartige taarten maken altijd zo makkelijk: je kunt er namelijk allerlei restjes in kwijt. Voeg dan ook vooral nog ingrediënten toe die je nog hebt liggen of lekker vindt! Bovendien lijkt het ingewikkeld, maar je zet zo’n pasta taart in mum van tijd in de oven en tovert een half uur later een feestje op tafel. Leuk en makkelijk voor als je gasten hebt!
Nog meer hartige taart recepten
Zoek je meer inspiratie voor hartige taart recepten? Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze hartige rijsttaart met een Grieks tintje. Maar je kunt ook zeer zeker smullen van deze hartige taart met groene groenten. Met het oog op dit asperge seizoen is deze quiche met asperges ook een zeker aanrader! Weet jij overigens al wat de verschillen zijn tussen Quiche en Hartige taarten? Betty verteld je er in dit artikel uitgebreid meer over.
Recept: Pasta taart met aubergine en blauwe kaas
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 50 minutes
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 100 gram volkoren pasta (bijvoorbeeld macaroni of rigatoni)
- 100 gram ongebrande, ongezouten walnoten
- 6 eieren
- 1 aubergine
- 1 rode ui
- 100 gram half gedroogde tomaten
- 100 gram blauwe kaas
- 200 ml. slagroom
- 1 tl. basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet alvast een hartige taartvorm of een taartblik in met wat olijfolie en zet nog even apart.
- Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook hierin de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet dit af en stop de pasta weer terug in de pan. Roer er wat olijfolie door en laat licht afkoelen.
- Ondertussen snij je de rode ui en de helft van de aubergine alvast heel fijn. De andere helft van de aubergine snij je in dunne plakken om voor de topping te gebruiken. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met wat olijfolie. Bak daarin het uitje en de fijngesneden aubergine totdat ze lichtbruin worden. Laat ook dit kort afkoelen.
- Pak een ruime kom en kluts hierin de eieren los met de slagroom. Verkruimel de blauwe kaas en schep dit door het eimengsel. Hou een beetje blauwe kaas over voor de topping. Ook schep je de half gedroogde tomaten, 50 ml. koud water, een flinke snuf peper en zout, de basilicum, gebakken ui en aubergine én natuurlijk de pasta erdoorheen.
- Giet alles in de bakvorm. Let even goed op dat er geen ei tussenuit sijpelt, anders drupt dat straks je oven in.
- Plaats de bakvorm in het midden van de oven. Bak de pasta taart voor 15 minuten. Daarna haal je hem eruit, de oven laat je aan. Verdeel de resterende aubergine, blauwe kaas en walnoten over de bovenkant. En plaats de taart voor nog eens 15 minuten in de oven. Houd in de tussentijd goed in de gaten of de topping niet verbrandt. Als dat wel gebeurt, plaats de vorm dan lager in de oven.
- Na de oventijd laat je de pasta taart goed afkoelen, serveer hem in punten gesneden.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Notes
Bewaartip: Je kunt deze pasta taart zowel lauwwarm als koud eten. Heb je dan ook een punt over, bewaar die goed afgedekt in de koelkast voor de lunch of makkelijk diner de dag erna.
Geef een reactie