Wij zijn dol op homemade energierepen en RAW bars! En deze raw notenrepen met peer zijn letterlijk om je vingers bij af te likken! Dus kneed er lekker op los en geniet van deze gezonde powerbar, die ook nog eens glutenvrije is en geen geraffineerde suikers bevat!
Vegetarische notenrepen
Omdat ik vaak vegetarisch eet, probeer ik de voedingsstoffen die ik ‘mis’ door geen vlees te eten, te vervangen door alternatieven. Noten zijn daarvoor heel geschikt. Nu vraag je je misschien af wat dat te maken heeft met dit tussendoortje? Ik probeer namelijk om zoveel mogelijk de hele dag door te zorgen voor het binnenkrijgen van alle voedingsstoffen en mij daarmee niet te beperken tot mijn (vegetarische) diner.
Gezond snoepen als tussendoortje
Zo eet ik groenten bij de lunch (salade, soep) of als tussendoortje omdat de kans klein is dat ik met alleen mijn diner de dagelijks aanbevolen behoefte van minimaal 250 gram groenten haal. Zo geldt dat ook voor o.a. noten. Daar eet ik een handje van of ik verwerk ze dus als tussendoortje, zoals deze notenrepen met peer. En geloof mij, deze repen zijn om te smullen dus het is echt geen straf om ze als tussendoortje te ‘moeten’ nemen, als je daarmee aan je dagelijkse behoefte vitamines en mineralen komt.
RAW notenrepen recepten
De notenrepen zijn super makkelijk en snel te maken, maar hou er rekening mee dat ze voor het serveren minimaal 4 uur de koelkast in moeten. Maak ze dus ruim van tevoren of even snel de avond van tevoren, zodat je ze de dag erna zo mee kunt nemen naar je werk. En voor de liefhebber: Check ook deze energierepen met dadels en gojibessen, of maak je deze repen met quinoa en chocolade.
PrintRecept: Raw notenrepen met peer
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 4 hours 15 minutes
- Yield: 12 repen 1x
- Category: Tussendoortjes
Ingredients
- 150 gram notenpasta of pindakaas (met zo min mogelijk toevoegingen)
- 75 gram havermout
- 3 el. kokosolie
- 75 gram pitloze dadels
- 2 el. cacao nibs (of stukjes pure chocola)
- 1 peer
- 50 gram ongebrande en ongezouten noten (bijvoorbeeld pistachenoten, amandelen, pecannoten, paranoten of hazelnoten)
- 2 el. agave siroop of maple syrup
- Snuf zout
Benodigdheden:
- Bakpapier
- Eventueel: koekvorm
Instructions
- Vul een kommetje met warm water. Halveer de dadels en wel ze in het water.
- Breek of vermaal de noten en stop ze in een kom. Schil de peer en snij deze heel fijn en voeg toe. Schep ook de notenpasta, cacao nibs, kokosolie, havermout, agave siroop en een snuf zout erdoorheen.
- Giet de dadels af en knijp ze licht uit. Snij de dadels fijn en vermeng met alle ingrediënten in de kom.
- Bedek een bord of plaat met een stuk bakpapier en schep het ‘deeg’ hierop. Duw het in een vierkante plak als je er uiteindelijk repen van wilt maken. Druk de bovenkant licht aan met de bolle kant van je lepel zodat het overal gelijk is.
- Zet het bord voor minimaal 4 uur in de koelkast. Voor het serveren snij je de plak in repen of druk er met een koekvorm vormpjes uit. Serveer de notenrepen direct.
Geniet ervan.
Liefs, Nanda
Notes
Bewaartip: je kunt deze notenrepen prima een paar dagen goed afgesloten in de koelkast bewaren. Een lekker gezond tussendoortje waar je je niet al te schuldig over hoeft te voelen. En ook makkelijk om mee te nemen naar je werk!
Geef een reactie