• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Tussendoortjes Recepten / Suikervrije energierepen met quinoa en chocolade

Suikervrije energierepen met quinoa en chocolade

5 mei 2014 Door Betina Oostveen 9 Reacties

suikervrije_energierepen_met_quinoa_en_chocolade_1-002Waar je mee omgaat wordt je mee besmet. Maar dit bedoel ik op een leuke manier hoor. Mijn blogvriendinnetje Lianne van Focus on Foodies mag namelijk geen tarwe en suikers, dus wij kunnen het gerust samen hebben over glutenvrije recepten voor mijn gevoelige buikje.

Toen ik laatst bij haar thuis was, stopte zij mij een chocolade reep toe: ‘ Hier! Moet je proeven!’  Na 1 hap werd ik weer even 15 jaar terug de tijd in geslingerd, want deze glutenvrije en suikervrije chocolade reep deed mij meteen denken aan een ‘ Lion Bar’. je weet wel, die met gepofte rijst en chocolade.

Alleen heeft Lianne deze niet met gepofte rijst gemaakt, maar met de superfood gepofte quinoa. Dit is quinoa die meteen kant en klaar is voor gebruik. Het recept voor deze energierepen met quinoa en chocolade is zo simpel, en bevat slechts 4 ingrediënten. Jullie staan vanmiddag allemaal in de natuurwinkel voor zo’n zak gepofte quinoa, want het is lekker! En verantwoord..

Wikkel de repen in een stukje bakpapier en neem mee voor onderweg. Maar je kunt de repen ook in kleinere blokjes snijden, en serveren met een pittig bakje koffie. (= powerboost op de maandagmorgen!)

Recept voor suikervrije energierepen met quinoa en chocolade:

(tussendoortje- voor ongeveer 12-14  repen / 25 blokjes)

Ingredienten:

  • 75 gram gepofte quinoa ( zak van Nature Crops),
  • 22 medjoul dadels,
  • 60 gram kokosolie,
  • 5 eetlepels raw cacaopoeder,
  • optioneel: 1 theelepel vanille extract.

Extra:

  • Keukenmachine (foodprocessor)
  • Een vierkant bakblik 20 x 20 cm,
  • bakpapier,
  • spatel,
  • zilverfolie

Bereidingstijd: 15 minuten + opstijven

Bereidingswijze:

  1. Haal de pitten uit de dadels en doe deze samen met de gepofte quinoa in een keukenmachine. Maal alles een paar minuten, of in ieder geval tot alle dadels fijn gesneden zijn.
  2. Bedek een bakblik met bakpapier en stort hierop het quinoa mengsel uit. Gebruik een spatel om het mengsel te verdelen en druk goed aan (vooral in de hoeken). Stop daarna even in de koelkast.suikervrije_energierepen_met_quinoa_en_chocolade_2-001
  3. Smelt ondertussen de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Haal daarna direct van het vuur en voeg de cacao poeder en evt. vanille extract toe. Roer goed door, evt. met een (kleine) garde om klontjes cacoa te verwijderen. Giet te laag bovenop het quinoa mengsel en kantel het bakblik heen en weer tot alle chocolade goed verdeeld is.
  4. Dek het blik af met zilverfolie en zet terug in de koelkast om de chocolade laag uit te harden. Snijd er vervolgende repen (of blokjes) van.

Tip: Bewaar de repen het liefst in de koelkast, in een afgesloten bakje, dan zijn deze gerust een paar dagen houdbaar.

Eet smakelijk!suikervrije_energierepen_met_quinoa_en_chocolade_3-001

(Bron recept: Focus on Foodies)

Category: Tussendoortjes Recepten Tags: chocolade, dadels, detox recepten, energybar, Glutenvrij, Quinoa, suikervrij, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « WIN: 2x toegangskaarten Taste of Amsterdam
Volgend bericht: Vers van de pers #1 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Julie Hapjesprincess

    5 mei 2014 om 9:22 pm

    Yummie !!!! Lijkt me heerlijk !!! Ga ik zeker eens proberen.

    Beantwoorden
  2. Cassandra

    5 mei 2014 om 10:27 pm

    Klinkt gooooed!

    Beantwoorden
  3. Drumles Den Haag

    10 april 2015 om 9:30 pm

    Heerlijk! Staat nu in de koelkast 😀

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 april 2015 om 6:05 pm

      Lekker! en geniet er van!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  4. sabina

    1 juni 2015 om 9:50 pm

    ik heb het geprobeerd omdat het me zoo lekker leek maar het is een los-vast iets, niet echt een geheel, dus ik begrijp niet hoe je de chocola kunt uitstorten en verdelen want bij mij verdwijnt alles meteen tussen de gepofte quinoa, tis geen vast geheel zeg maar…..

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      2 juni 2015 om 7:07 pm

      Goede middag Sabina,

      het kan liggen aan de soort dadels dat je gebruikt. Met medjoul dadels heb je meer ‘vulling’ en ook een steviger koekje.
      Maar bij een andere soort, die ik wel eens in de supermarkt haal, blijft het mengels droger, en merk ik dat ik veel meer dadels nodig heb om de goede consistentie te krijgen.
      Voeg dus gerust een extra dadel toe en dan hoop ik dat het probleem is opgelost.
      Succes! Groetjes, Betty

      Beantwoorden
    • Joyce

      10 juli 2016 om 10:03 am

      Bij mij precies hetzelfde. Het blijft een korrelig mengsel..

      Beantwoorden
  5. Saskia

    2 oktober 2016 om 7:24 pm

    Sorry voor de opmerking maar het receptje op zich is super gezond niets op de ingredienten aan te merken maar zo suiker vrij is da nu ook weer niet he 22 medjoul dadels dat zijn suikerbommetjes voor diabeetjes zoals ik type 1
    Diabeetdietiste raadde het gebruik van dadels af. Zou je dit door iets anders kunnen vervangen?
    Groetjes snoopy

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 oktober 2016 om 11:27 am

      Hi Saskia,

      als wij het hebben over suikervrij, dan wordt hiermee bedoeld vrij van geraffineerde suikers.
      De repen hebben echter de dadels in het recept nodig, om binding en structuur te verkrijgen. Zonder de smeuige dadels krijg je een crumble en geen reep.
      Je zou eventueel ook kunnen proberen met gedroogde mango, abrikozen of ander fruit kunnen gebruiken, maar ik ben bang dat dit voor jouw situatie dan weer hetzelfde uitpakt? Zover gaat mijn diabetes kennis helaas niet.

      groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl

5x Kidsproof BBQ spiesjes

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in