In het weekend hou ik er van om wat meer tijd te besteden aan mijn ontbijtje. Maak je havermoutpap in een luxe variant en maak er dit havermouttaartje met banaan uit de oven van. Het is een warme en zoete verleiding op de vroege ochtend.
Havermouttaartje met banaan maken
Havermout is en blijft mijn favoriete soort ontbijtgranen. Mijn twee grootste favorieten zijn warme havermoutpap maken in het najaar en winterseizoen. Maar op zomerse dagen genieten we eerder van een gekoelde overnight oats . Maar havermout is ook perfect voor het maken van gezonde ontbijtmuffins of lekkere havermouttaartjes. Dus het blijft een grote favoriet in huize Betty. Deze havermouttaartjes met banaan en walnoten is glutenvrij en suikervrij. Je kunt hem met een lepel rechtstreeks uit de vorm lepelen. Mocht je een kleine springvorm gebruiken snijd hem dan gerust in puntjes. Mijn man smeert altijd nog graag een beetje pindakaas of nutella over de warme bovenkant. Dat is ook verrukkelijk!
Nog meer ontbijttaartjes met havermout
Naast dit havermouttaartje met banaan uit de oven, heb ik nog meer overheerlijke recepten voor ontbijttaartje met havermout voor je in petto! Er staat namelijk ook een ontbijt variatie met appel en kaneel uit de oven online! Maar wat dacht je van deze havermoutmuffin met chocolade? Daarnaast zijn deze najaars ontbijtmuffins met appel en kaneel zijn ook een aanrader! Voor de liefhebbers van lekker veel pindakaas zou ik dit Pindakaastaartje met appel aanraden. En in de zomer lekker genieten van een granolataart met mango en yoghurt staat ook voor geluksmomentjes!
Recept: Havermouttaartje met banaan uit de oven
In het weekend hou ik er van om wat meer tijd te besteden aan mijn ontbijtje. Maak je havermoutpap in een luxe variant en maak er dit havermouttaartje met banaan uit de oven van. Het is een warme en zoete verleiding op de vroege ochtend met havermout, walnoten en banaan.
- Prep Time: 5 minutes
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 1–2 personen 1x
- Category: ontbijt
- Cuisine: Hollandse Keuken
Ingredients
- 50 gram (fijne) havermout
- 1 grote rijpe banaan
- snufje zout
- 15 gram walnoten, in stukjes
- 150 ml amandelmelk
- 1 ei
- 1 theelepel kaneel
- (kokos)olie
Extra:
- kleine bakvorm of brioche vorm (ca 10-12 cm breed)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hete lucht). Vet de bakvorm in met een beetje (kokos)olie en zet apart.
- Pel de banaan, maar houd 6 dunne plakjes apart. Prak de rest van de banaan fijn in een kom, met een snufje zout. Stop hier de havermout en de walnoten bij.
- Klop in een los kommetje de amandelmelk met het ei los en giet dit bij de havermout. Meng goed door elkaar en breng op smaak met kaneel.
- PS. Mocht je een keukenmixer hebben, dan kun je bovenstaande ingredienten ook daarin mengen. Zo krijg je een mooie gebonden consistentie en lijkt je havermouttaartje met banaan meer op een soort cake.
- Giet het mengsel in de bakvorm of briochevorm en bak af in de oven gedurende 20-25 minuten. Leg na een kwartiertje de overgebleven plakjes banaan op het havermouttaartje en bak mee gedurende de resterende baktijd.
- Laat het havermouttaartje met banaan een klein beetje in de vorm afkoelen alvorens deze te serveren. Ik lepel deze het liefste rechtstreeks uit mijn brioche vorm!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
Wil je dit recept voor een gezin van 4-5 personen maken? Gebruik dan een springvorm van 20 cm doorsnede. Doe alle ingrediënten dan x3 en verdubbel de baktijd in de oven.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze havermouttaartje met banaan uit de oven wilt gaan maken!
Geef een reactie