• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Wortel-dadeltaart met honing

Wortel-dadeltaart met honing

19 februari 2015 Door Betina Oostveen 18 Reacties

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik vind het altijd wel leuk om in het weekend lekker een taartje of koekjes te gaan bakken. Zoals deze wortel dadeltaart met honing. Altijd lekker als er (onverwachts) bezoek voorbij komt, en een heerlijke manier om letterlijk het weekend te gaan vieren.

Gezonde(re) wortel-dadeltaart met honing

Toen laatst mijn zusje en neef kwamen eten, mocht ik mijzelf even lekker uitleven op deze homemade gezondere worteltjestaart. Voor het maken van deze wortel dadeltaart met honing, gebruik ik geen geraffineerde suikers. De taart wordt enkel gezoet met dadels en honing. (TIP! probeer ook eens deze verrukkelijke dadelcake met percannoten en karamel.)Dit zorgt er tevens voor dat de taart heerlijk smeuïg wordt. Inmiddels is deze wortel dadeltaart bestempeld tot favoriet in het herfst- en winterseizoen en maak ik hem dus ook met mijn verjaardag in Oktober.

wortel dadeltaart met honing

Nog meer recepten met wortels

Enne.. worteltjes zijn toch heel goed voor de ogen?! Dus je hebt geen excuus om deze taart niet een keertje te proberen! Maar ga gerust ook eens aan de slag met het maken van de klassieker Carrot Cake met roomkaas topping! De liefhebbers maakt deze carrotcake havermoutpap voor het ontbijt. En ook in een smoothie of juice doen wortels het heel goed.Deze Wortel dadeltaart is overigens ook een fijne taart om te serveren tijdens Pasen. De paashaas is immers toch ook dol op wortels?! Check hier nog veel meer lekkere taart recepten voor Pasen.


Print

Recept: Wortel-dadeltaart met honing

recept wortel-dadeltaart met honing
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 50 min.
  • Total Time: 1 uur en 5 minuten
  • Yield: 8–10 personen 1x
  • Category: Taart
  • Method: bakken
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale

  • 1 winterwortel (circa 200 gram)
  • 1 sinaasappel,
  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur,
  • mespunt zout,
  • 125 ml vloeibare honing,
  • 2 eieren,
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel*,
  • 1 theelepel gemalen kaneel,
  • 1 theelepel gemalen gember,
  • ¼ theelepel gemalen nootmuskaat,
  • 75 gram ontpitte medjool dadels, fijngehakt,
  • 75 gram walnoten, grofgehakt,
  • 2 eetlepels amandelschaafsel,

(TIP: Voor een glutenvrije variant: vervang het zelfrijzend bakmeel door 100 gram havermoutmeel, 50 gram boekweitmeel en 2 theelepels bakpoeder)

Extra:

  • oven,
  • springvorm van 20 cm,
  • bakpapier,
  • (grove) rasp,
  • handmixer of keukenmachine,
  • spatel.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor tot 160 graden (145 hete lucht). Bekleed de springvom met het bakpapier.
  2. Schrap de winterpeen en rasp deze grof. Weeg het rasp af totdat je precies 175 gram hebt. (Gebruik wat je over hebt bijvoorbeeld door een salade, wok mee met je Aziatische schotel, of als extra ingredient voor in de pastasaus.). Boen tevens de sinsaasappel en rasp de oranje schil er af. Zet beiden apart.
  3. Klop met de mixer de boter met de honing en zout romig. Klop vervolgens een voor een de eieren hier doorheen.
  4. Voeg het bakmeel en de specerijen toe en klop tot een glad beslag. Spatel hier vervolgens de wortel, sinaasappelrasp, dadels en noten doorheen. Stort het mengsel uit in de springvorm, strijk glad met de spatel en bestrooi met het amandelschaafsel.
  5. Bak de taart gedurende 50 minuten goudbruin in de oven. Laat de taart hierna 15 minuten afkoelen, alvorens de vorm te verwijderen. Laat hem daarna helemaal afkoelen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP! Deze wortel dadeltaart met honing wordt nog lekkerder als je hem een dagje van tevoren maakt. Dan kunnen de smaken goed intrekken. Bewaar hiervoor afgedekt, op een koele plek (Buiten de koelkast).

Keywords: taart, wortels, dadels, amandelen, honing

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

wortel dadeltaart met honing

(Bron Recept: Hallo Jumbo Magazine Januari/Februari 2015 – nummer 1)

Category: Taart Recepten Tags: bloem, dadels, eieren, gember, Glutenvrij, honing, kaneel, nootmuskaat, Pasen, roomboter, sinaasappels, suikervrij, Voedselzandloper, walnoten, wortels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Eetdagboek van Betty – week 7
Volgend bericht: Betty’s Kitchen bestaat 2 jaar! »
Loading comments...

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee