• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Eetdagboek van Betty – week 7

Eetdagboek van Betty – week 7

16 februari 2015 Door Betina Oostveen Reageer

eetdagboek_2015_van_betty_week_7_header-002Er staat weer een nieuw eetdagboek online! Ik weet niet of jullie het kunnen zien op deze foto, maar mijn gezicht is heel magertjes geworden. Komt natuurlijk door de buikgriep van vorige week. Maar deze week heb ik weer lekker kunnen genieten van ‘normaal’ eten. Lees mee:

Eetdagboek Maandag:

Begin de dag met een lach, en een heerlijk low carb ontbijtje: Ik maak een omelet van 2 eieren en een gebakken rode paprika! Uiteraard drink ik hier nog steeds een kop thee bij. Deze week wordt mijn streven het zo lang mogelijk zonder koffie uit te houden.

Op het werk neem ik nog een kop kamille thee en een appeltje rond 11 uur.  Tijdens de lunch geniet ik lekker van 2 vezelrijke WASA crackers met geitenkaas, blauwe bessen en honing. Ook neem ik een rijstewafel met een plakje 30+ kaas. Voor de middag dip neem een lekker RAW bite in de vorm van een NAKD bar met rabarber en een kop groene thee.

eetdagboek_2015_van_betty_week_7_maandag

Doordat ik vrij laat thuis ben, kookt Dylan vanavond. En speciaal voor de Meatless Monday werd het een champignon ravioli met gebakken bospaddestoelen, rucola en een pesto dressing.  Voor het slapen gaan mag ik drie blokjes pure chocolade als toetje, en een kop goede nachtrust thee van Celestial. 

Eetdagboek Dinsdag:

We starten de dag met een instant havermoutpap van Quaker en versieren deze met gedroogde incabessen, gojibessen, blauwebessen, cranberry, zonnebloempitten, amandelen en een scheutje ahorn siroop. Daar drink ik tevens een tarwegras shot bij. Een ware superfood morgen dus! En op naar kantoor!

eetdagboek_2015_van_betty_week_7_dinsdag

Tussen de middag eet ik een verwarm ik wat bruine linzen en maak een salade met rode paprika, feta, 1/2 avocado en sla (of probeer deze variant eens..). Dat zorgt er voor dat ik aardig vol en verzadigd ben voor de rest van de middag. Tegen een uurtje of vier ga ik echter voor een appeltje en een banaan. Laten we de kop munthee niet vergeten, en voor je het weet is er weer een werkdag voorbij.

Dinsdagavond is onze ‘ couchpotato’  avond, ( I love Netflix!), dus dat werd een patatje met een mexicano en pindasaus. Ik bedenk me nu alleen net dat ik dit twee weken geleden ook al op heb, en dan is het toch iets teveel van het goede.  Best confronterend deze eetdagboeken..

Eetdagboek Woensdag:

Woensdagmorgen wordt er ontbeten met eieren, champignons en spek! Voor de gezonde touch haal ik nog even wat sinaasappels door de Vita Juicer en zit vervolgens zo lekker te genieten dat ik bijna te laat kom voor mijn werk… (Soms heb je van die ochtenden..)

Rond half elf neem ik een Protein Flapjack van TREK als tussendoortje met een kop rooibosthee. Tijdens de lunch eet ik drie geroosterde boterhammen: Twee met eiersalade en 1 met roompate. Ook snijd ik 1/3 komkommer in repen en snack deze tussendoor ook weg.

Smiddags tijd voor een espresso en een banaan. Toch knap dat dit het eerste kopje koffie van de week is, en ik denk dat dat echt komt omdat ik tussen de middag brood heb gegeten. (Dan is die after lunch dip gewoon wat groter…)

eetdagboek_2015_van_betty_week_7_woensdag

Savonds ga ik lekker met Dylan uit eten bij een van onze favoriete restaurants in Utrecht:  Aandacht voor Eten aan de Biltstraat. Ik heb namelijk een ‘ Dining City Unlimited’  Card ontvangen, dus dan kunnen we die meteen gaan uittesten.  Het scheelde in ieder geval 35% op onze eindrekening.

Eetdagboek Donderdag:

Het is weer tijd voor havermout! Dus ontbijt ik met deze appeltaart-havermoutpap, werkelijk waar een van mijn favoriete ontbijtjes tijdens koude, winterse dagen! Daarna ga ik mijn emails en berichtjes checken, vergezeld met een flink glas versgeperse jus dorange.

De rest van de ochtend ben ik bezig met het filmen van de Valentijnsspecial en zoals julie hebben kunnen zien at ik hier vooral chocolade, ijs en muffins bij.

eetdagboek_2015_van_betty_week_7_donderdag

Smiddags heb ik nog een afspraak buiten de deur, en vergeet eigenlijk helemaal wat te eten mee te nemen. Eenmaal thuis ligt een gloednieuwe grillpan op mij te wachten voor een review. Dus een uur later zit ik aan een vroeg diner met rosbief en gegrilde asperges. Gelukkig heb ik nog wat overgelaten voor Dylan.  Maar die robief bleef ik natuurlijk eten omdat ik smiddags niet echt goed gelunched had.

Voor ik het weet is ook deze dag weer voorbij en na een kop goede nachtrust van Celestial begeef ik mij weer naar bed.

Eetdagboek Vrijdag:

Dit had een soort van balans-dag moeten worden na alle zoetigheid van gisteren. Dus s’ochtends ontbijt ik met kwark, gedroogde abrikozen, rozijnen, amandelen en pompoenpitten. Daarnaast een sapje van sinaasappel en framboos en een kop groene thee.

eetdagboek_2015_van_betty_week_7_vrijdag

Tussen de middag maak ik een tosti ham-kaas en snack hier 1/3 komkommer bij. Het komt ook alleen maar door die komkommer dat ik me hier totaal niet schuldig over voel! Ha! Oh en laten we de ketchup niet vergeten. Ik vergeet wel even het feit dat er 58 klontjes suiker in die fles zitten.. maar goed…

Rond het welbekende vier-uurtje neem ik een espresso en knaag een appeltje weg. Tegen de avond doe ik nog een borreltje met mijn collega’s en eet hier twee crackers met eiersalade bij. En daarna ga ik naar huis om met Dylan de tanden te zetten in een Casa Di Mamma pizza met spinazie uit de oven. Dat mocht ook wel weer eens een keertje.

Eetdagboek Zaterdag:

Vandaag is het uiteraard Valentijnsdag, dus mijn lieverd bakt wentelteefjes voor mij. Vergezeld van kaneelsuiker, versgeperste jus dorange en een kop groene thee. Daarna wordt het tijd voor het huis schoonmaken, wasjes draaien, boodschappen etc.

eetdagboek_2015_van_betty_week_7_zaterdag

Dylan gaat tussen de middag nog even de deur uit, dus ik besluit om na het douchen nog even een gezichtsmaskertje van chocolade (o.a. te koop bij de Tuinen) te nemen, en stort mij daarna op het ‘Koken met Aanbiedingen’ recept van deze week. Dat werd een Italiaanse Meat-lovers sandwich, die komende week ook online komt.

S’avonds eten wij een broccolisoep, en omdat we gezellig thuisblijven met Valentijn, knabbelen we nog een bak popcorn weg tijdens de film in onze pyama’s. Soms heb je dat ook even nodig met zijn tweeen.

Eetdagboek Zondag:

Tijd om een beetje uit te slapen, en daarna maak ik weer die heerlijke Italiaanse Meat-Lovers sandwich, zodat Dylan hem nu ook kan proeven. Een zeer smaakvolle brunch dus.

eetdagboek_2015_van_betty_week_7_zondag

Daarna sla ik lekker aan het bloggen (deze eetdagboeken typen zich ook niet vanzelf uit…), en geniet nog even van een kopje koffie en een krentenbol met Nutella.

Na het douchen gaan we samen hand-in-hand fietsen door onze stad. Het is immers een prachtige en zonnige dag. En na mijn ziek zijn van afgelopen week, kon ik wel een goede portie vitamine D gebruiken.We stoppen voor een koffie in het, waarschijnlijk, kleinste koffietentje in Utrecht:  Goede Vrijdag in het poortwachtershuisje van de brug naar het Ledig Erf.

En daarna gaan we heerlijk aan het bier, kroketten, beef&burgers bij het nieuwe Speck Bar & Grill in Utrecht (uitgebreide review volgt!). Een soort van verlaat Valentijnsdiner zeg maar.

Zo! Dit was alweer mijn week. Ik hoop dat jullie het eetdagboek leuk vinden? Zijn jullie nog uit eten geweest tijdens Valentijn, en heb je daarbij een leuk restaurant ondekt? Laat het me weten!

genieten_groetjes_bettyskitchen

Category: Persoonlijk Tags: havermout, persoonlijk, Speck, Valentijnsdag

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gevulde champignons met broodkruim (uit de oven)
Volgend bericht: Italiaanse Meat-lovers Sandwich »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Van 8 t/m 14 Maart 2021 is de Nationale week zonder vlees en dat vieren we met heel veel vegetarische recepten inspiratie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨ Heb je wel eens zel ✨ ZELF NOTENPASTA MAKEN ✨

Heb je wel eens zelf pindakaas, amandelboter of cashewpasta gemaakt? Zelf notenpasta maken is heel eenvoudig en is een verrukkelijk 100% pure smeerbaar broodbeleg, of als topping op bijv. havermoutpap, kommetje yoghurt, ontbijttaartjes en meer.

Onlangs plaatste ik al een IGTV hierover en maakte ik maar liefst 5 verschillende soorten notenpasta! Waaronder een amandelpasta met Oreo cookies, pasta van macadamianoten en witte chocolade, maar ook pindakaas met dadels! Stuk voor stuk verrukkelijke combinaties en ze zijn op voor je het weet! Maar goed, dan draai ik weer zo een nieuwe batch in elkaar! 

Heb jij wel eens zelf notenpasta gemaakt?
==> https://bettyskitchen.nl/5x-notenpasta-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#notenpasta #pindakaas #pindabaas #amandel #amandelpasta #macadamia #pinda #oreo #oreocookies #vegan #plantbased #homemade #dadels #wittechocolade #chocolate #nuts #nutbutter
✨5 JAAR GETROUWD ✨ 3 maart is een belangrijke ✨5 JAAR GETROUWD ✨

3 maart is een belangrijke datum voor ons. Niet alleen zijn wij op 3-3-2016 in het huwelijksbootje gestapt, maar het is ook exact 13 jaar geleden dat Dylan en ik een stelletje werden. 

Inmiddels zijn we een paar huizen en carrières verder, hebben we twee prachtige kinderen in deze wereld welkom mogen heten en zijn we nog steeds verliefd op elkaar. Dank je wel @dylan_drost want met jou is het leven echt een stuk leuker 😘

#5yearanniversary #husbandwife #married #marriedcouple #wood #bride #groom #bettyendylan #utrecht
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in