Print

Recept: 3x Wolkenbroodjes maken recept

recept 3x wolkenbroodjes low carbs en glutenvrij © betty's kitchen

5 from 1 reviews

Heerlijke fluffy wolkenbroodjes die low carb en eiwitrijk zijn. Zowel voor ontbijt, maar ook als (zoet) tussendoortje.

Ingredients

Scale

(Dit totale recept bevat ca 6 KH)

Instructions

  1. Verwarm de oven op 150°C (135 hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de eiwitten stijf in de keukenmixer.
  3. Roer in een separate kom de eidooiers, zout, kwark, roomkaas en bakpoeder tot een glad mengsel.
  4. Meng in 3 delen de stijfgeklopte eiwitten door het dooier-mengsel. Niet teveel kloppen omdat het wolkenbroodjes beslag dan zijn luchtigheid verliest. recept 3x wolkenbroodjes low carbs en glutenvrij © betty's kitchenrecept 3x wolkenbroodjes low carbs en glutenvrij © betty's kitchen
  5. Maak 6-8 ronde hoopjes met het beslag op de bakplaat en schuif daarna direct de oven in. Bak de wolkenbroodjes gedurende 18 minuten in de oven.
  6. Laat daarna de broodjes goed afkoelen op de bakplaat, buiten de oven. Beleg met jouw favoriete toppings en geniet van hemelse wolkjes!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Chocolade wolkenbroodjes

recept 3x wolkenbroodjes low carbs en glutenvrij © betty's kitchenLaat het zout achterwege, maar voeg 2 eetlepels cacao poeder + 2 eetlepels Erythritol (zoetstof) toe aan de eidooiers en kluts deze mee. Nadat je rondjes van het beslag op de bakplaat hebt gelegd, strooi je nog een handje chocolade druppels (chocolate chips) over de wolkenbroodjes. Bak af volgens het recept.

Italiaanse wolkenbroodjes

recept 3x wolkenbroodjes low carbs en glutenvrij © betty's kitchen

Vervang de roomkaas door kruidenkaas (bijv. Boursin met fijne kruiden). Voeg tevens een eetlepel fijngehakte Italiaanse kruiden toe aan de eidooiers. Bestrooi de wolken broodjes met een beetje extra kruiden voor ze de oven in gaan.

 

Keywords: Low Carbs, ontbijt, eieren, eiwitten, kwark