Print

Recept: Witlof stamppot met piccalilly

recept witlof stamppot met piccalilly, appel en tafezuren van Kesbeke © bettyskitchen

Deze verfrissende witlof stamppot met piccalilly is een overheerlijke winterse maaltijd. Met frisse stukjes appel en zilveruitjes zorg je voor een lekkere bite. Pickles en piccalilly zijn heerlijk bij heel veel stamppot of hutspot recepten.

Ingredients

Scale

 

Instructions

  1. Schil de aardappels en snijd in parten. Vul een ruime pan met een ruime hoeveelheid water en snufje zout en breng hierin de aardappels aan de kook gedurende 10 minuten.
  2. Ondertussen pluk je het buitenste blad van de witlof. Snijd de harde onderkant er af en snijd vervolgens elke witlof overlangs in de lengte. Kerf de harde kern er uit en snijd vervolgens de witlof in stukken. Spoel de witlof even af onder de kraan, laat uitlekken en voeg ook toe aan de aardappels. Laat samen nog eens 10 minuten extra doorkoken.
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Smelt 20 gram van de boter in een koekenpan en bak hierin de appelblokjes lichtbruin en gaar. Voeg de zilveruitjes toe en bak ook 1 minuut mee. Schep uit de pan en zet apart.
  4. Verhit de koekenpan opnieuw en voeg de overgebleven 10 gram boter toe. Bak hierin de braadworsten rondom aan en gaar gedurende 12-15 minuten.
  5. Giet ondertussen de aardappels met witlof af, stop terug in de pan, voeg de melk toe en stamp tot puree. Schep hier vervolgens de appels en zilveruitjes doorheen en verdeel over 4 borden. Snijd de braadworsten in plakken en serveer deze met de piccalilly bij de witlof stamppot.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: stamppot, witlof, braadworst, appel, Kesbeke, piccalilly