• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Watermeloen salade met venkel

Watermeloen salade met venkel

8 september 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Als er een fruitsoort is die voor mij onlosmakend met de zomer verbonden is, dan is het wel de watermeloen! De rode dorstlesser op warme dagen en lekker sappig en zoet van smaak. Hoe lekker klinkt een zomerse watermeloen salade met venkel je dan in de oren?

Zomerse salade met watermeloen en venkel maken

Deze salade is echt op en top zomers met een vleugje Italie! Deze sappige watermeloen salade met venkel wordt gecombineerd met kalamata olijven, bosui en pistachenoten. Het maakt een lekker frisse vegan salade die je als bijgerecht kunt serveren tijdens een barbecue. Wij doen dat immers ook regelmatig en hij is dan ook al bij velen in de smaak gevallen! Je kunt de salade nog eventueel aanvullen met verkruimelde feta kaas of wat geschaafde pecorino kaas voor een extra zoute bite, maar dit hoeft dus niet perse! Tevens heb ik voor de liefhebbers van venkel nog zo’n mooie zomerse salade in petto: check hier het recept van venkelsalade met citrusvruchten!

recept watermeloen salade met venkel © bettyskitchen.nl
recept watermeloen salade met venkel © bettyskitchen.nl

Nog meer salades voor de barbecue

Nu is deze watermeloen salade met venkel natuurlijk op en top zomers, fris en fruitig, maar ik heb nog meer lekkere salades en bijgerechten voor je barbecue feestje hier op de site staan hoor! Deze koude rijstsalade is lekker vullend door de rijst en bonen en gaat samen met heel veel lekkere stukken vlees en kip! Ga je voor een Mexicaans geïnspireerde barbecue met bijvoorbeeld slow pulled vlees of taco’s? Dan is deze Tex Mex zoete aardappel salade zeker een aanrader! Maar heb je nog wat oud (stok)brood liggen? Dan maak je er ook deze smaakvolle Italiaanse ‘panzanella’ broodsalade mee klaar! Check hier nog veel meer lekkere bijgerechten van de barbecue!


Print

Recept: Watermeloen salade met venkel

recept watermeloen salade met venkel © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Als er een fruitsoort is die voor mij onlosmakend met de zomer verbonden is, dan is het wel de watermeloen! De rode dorstlesser op warme dagen en lekker sappig en zoet van smaak. Hoe lekker klinkt een zomerse watermeloen salade met venkel je dan in de oren? Lekker vegan bijgerecht voor een barbecue en op smaak gebracht met pistachenoten, kalamata olijven, Pecorino kaas en bosui.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 6–8 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 50 gr gepelde pistachenoten
  • ½ watermeloen
  • 2 venkels
  • 1 bosui
  • 50 gr kalamata olijven

Voor de dressing:

  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 6 blaadjes basilicum
  • zout & peper

Instructions

  1. Verwarm de pistachenoten in een koekenpannetje zonder olie. Rooster tot ze licht beginnen te kleuren. Zet daarna het vuur uit en laat afkoelen.
  2. Verwijder de groene schil en snijd vervolgens de watermeloen in blokjes van 2 x 2 cm. Hiervoor kun je het beste eerst plakken van 2 cm dikte snijden, vervolgens repen en daarna blokjes.
  3. Snijd de venkels in de lengte doormidden en vervolgens nog een keer door in kwarten. Snijd nu de harde kern schuin af. Snijd vervolgens de venkel in kwart ringen.
  4. Snijd de bosui in ringen en meng met de watermeloen en venkel in een grote salade kom.
  5. Voor de dressing giet je de olijfolie in een kommetje. Rasp de schil van de citroen boven de watermeloen. Pers daarna de vrucht uit en voeg 2 el sap toe aan de olie.
  6. Pel de knoflook en pers deze uit. Stapel de basilicumblaadjes op elkaar en snijd in zeer dunne reepjes. Meng de knoflook en basilicum ook door de olie en breng op smaak met een flinke snuf zout en wat vers gemalen peper. Giet de dressing over de watermeloen en hussel het geheel goed door.
  7. Ontpit eventueel de olijven en plaats op de salade. Tot slot stop je de pistachenoten in een boterhamzakje op het aanrecht. Met de koekenpan geef je een kleine tik op de noten zodat ze grof geplet zijn. Strooi dit over de salade en hussel het geheel nog een laatste keer om. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt de watermeloen salade gerust voorbereiden (max 1 dag). Snijd alvast de meloen, venkels en bosui voor en bewaar afgedekt in de koelkast. Bewaar de olijven, dressing en geroosterde pistachenoten echter tot het moment van serveren.

Keywords: salade, watermeloen, venkel, Italiaans, olijven, basilicum, citroen, parmezaanse kaas

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept watermeloen salade met venkel © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als deze watermeloen salade met venkel wilt gaan maken!

Category: Bijgerechten, Salade recepten Tags: barbecue, basilicum, BBQ Recepten, bosui, citroen, Glutenvrij, Italiaanse keuken, knoflook, olijven, pistachenoten, vegan, venkel, watermeloen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Cashewnoten Smoothie
Volgend bericht: Pulled chicken uit de slowcooker »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • broodje pulled mushroom vegetarische streetfood party LIDL @bettyskitchen.nl 5 x gezonde inspiratie voor op je boterham

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant cereal maken © bettyskitchen.nl

Croissant Cereal maken

recept baklava met pistachenoten © bettysktichen.nl

Baklava met pistachenoten

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee