• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Watermeloen salade met venkel

Watermeloen salade met venkel

27 juli 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Als er een fruitsoort is die voor mij onlosmakend met de zomer verbonden is, dan is het wel de watermeloen! De rode dorstlesser op warme dagen en lekker sappig en zoet van smaak. Hoe lekker klinkt een zomerse watermeloen salade met venkel je dan in de oren?

Zomerse salade met watermeloen en venkel maken

Deze salade is echt op en top zomers met een vleugje Italie! Deze sappige watermeloen salade met venkel wordt gecombineerd met kalamata olijven, bosui en pistachenoten. Het maakt een lekker frisse vegan salade die je als bijgerecht kunt serveren tijdens een barbecue. Wij doen dat immers ook regelmatig en hij is dan ook al bij velen in de smaak gevallen! Je kunt de salade nog eventueel aanvullen met verkruimelde feta kaas of wat geschaafde pecorino kaas voor een extra zoute bite, maar dit hoeft dus niet perse! Tevens heb ik voor de liefhebbers van venkel nog zo’n mooie zomerse salade in petto: check hier het recept van venkelsalade met citrusvruchten!

recept watermeloen salade met venkel © bettyskitchen.nl
recept watermeloen salade met venkel © bettyskitchen.nl

Nog meer salades voor de barbecue

Nu is deze watermeloen salade met venkel natuurlijk op en top zomers, fris en fruitig, maar ik heb nog meer lekkere salades en bijgerechten voor je barbecue feestje hier op de site staan hoor! Deze koude rijstsalade is lekker vullend door de rijst en bonen en gaat samen met heel veel lekkere stukken vlees en kip! Ga je voor een Mexicaans geïnspireerde barbecue met bijvoorbeeld slow pulled vlees of taco’s? Dan is deze Tex Mex zoete aardappel salade zeker een aanrader! Maar heb je nog wat oud (stok)brood liggen? Dan maak je er ook deze smaakvolle Italiaanse ‘panzanella’ broodsalade mee klaar! Check hier nog veel meer lekkere bijgerechten van de barbecue!


Print

Recept: Watermeloen salade met venkel

recept watermeloen salade met venkel © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Als er een fruitsoort is die voor mij onlosmakend met de zomer verbonden is, dan is het wel de watermeloen! De rode dorstlesser op warme dagen en lekker sappig en zoet van smaak. Hoe lekker klinkt een zomerse watermeloen salade met venkel je dan in de oren? Lekker vegan bijgerecht voor een barbecue en op smaak gebracht met pistachenoten, kalamata olijven, Pecorino kaas en bosui.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 6–8 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 50 gr gepelde pistachenoten
  • ½ watermeloen
  • 2 venkels
  • 1 bosui
  • 50 gr kalamata olijven

Voor de dressing:

  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 6 blaadjes basilicum
  • zout & peper

Instructions

  1. Verwarm de pistachenoten in een koekenpannetje zonder olie. Rooster tot ze licht beginnen te kleuren. Zet daarna het vuur uit en laat afkoelen.
  2. Verwijder de groene schil en snijd vervolgens de watermeloen in blokjes van 2 x 2 cm. Hiervoor kun je het beste eerst plakken van 2 cm dikte snijden, vervolgens repen en daarna blokjes.
  3. Snijd de venkels in de lengte doormidden en vervolgens nog een keer door in kwarten. Snijd nu de harde kern schuin af. Snijd vervolgens de venkel in kwart ringen.
  4. Snijd de bosui in ringen en meng met de watermeloen en venkel in een grote salade kom.
  5. Voor de dressing giet je de olijfolie in een kommetje. Rasp de schil van de citroen boven de watermeloen. Pers daarna de vrucht uit en voeg 2 el sap toe aan de olie.
  6. Pel de knoflook en pers deze uit. Stapel de basilicumblaadjes op elkaar en snijd in zeer dunne reepjes. Meng de knoflook en basilicum ook door de olie en breng op smaak met een flinke snuf zout en wat vers gemalen peper. Giet de dressing over de watermeloen en hussel het geheel goed door.
  7. Ontpit eventueel de olijven en plaats op de salade. Tot slot stop je de pistachenoten in een boterhamzakje op het aanrecht. Met de koekenpan geef je een kleine tik op de noten zodat ze grof geplet zijn. Strooi dit over de salade en hussel het geheel nog een laatste keer om. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt de watermeloen salade gerust voorbereiden (max 1 dag). Snijd alvast de meloen, venkels en bosui voor en bewaar afgedekt in de koelkast. Bewaar de olijven, dressing en geroosterde pistachenoten echter tot het moment van serveren.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept watermeloen salade met venkel © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als deze watermeloen salade met venkel wilt gaan maken!

Category: Bijgerechten, Salade recepten Tags: barbecue, basilicum, BBQ Recepten, bosuien, citroen, Glutenvrij, knoflook, olijven, pistachenoten, vegan, venkel, watermeloen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Is kokosolie nou wel gezond of ongezond?
Volgend bericht: 10x Cheesecake maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee