Print

Recept: Tonijnkoekjes met ravigottesaus

Vandaag maakte ik deze lekkere hartige tonijnkoekjes met homemade ravigottesaus. En dat was een groot succes! Je kunt deze viskoekjes serveren als licht diner, bijvoorbeeld met een salade erbij, of als lunch of borrelhapje.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen / 8 viskoekjes 1x
  • Category: Vis gerechten

Ingredients

Scale

Ingrediënten tonijnkoekjes:

  • 175 gram tonijn uit blik (op water)
  • 400 gram kruimige aardappels
  • 1/2 rijpe avocado
  • 1 rode ui
  • 2 eieren
  • 75 gram paneermeel
  • 2 augurken (viertel)
  • Zonnebloemolie om te bakken
  • Peper en zout

Ingrediënten ravigottesaus:

  • 1.5 el. zure room
  • 3 el. mayonaise
  • 3 augurken (viertel)
  • 2 takjes verse krulpeterselie
  • 3 sprieten verse bieslook
  • 1 tl. mosterd
  • 1 tl. citroensap
  • Peper en zout

Instructions

  1. Schil de aardappels en snij in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Kook de aardappels in licht gezouten water voor ongeveer 15 minuten. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een aardappelstamper of vork. 
  2. Prak de avocado en snij het rode uitje heel fijn. De augurken snij je in stukjes. Schep de tonijn los in een ruime kom. Voeg de geprakte aardappels, avocado, ui, augurken, 1 ei en flink wat peper en zout toe. Schep het mengsel goed door. 
  3. Zet 2 diepe borden klaar. In het ene bord kluts je het overgebleven ei los en de ander vul je met het paneermeel. Verdeel het tonijnmengsel in 8 delen. Vorm per deel eerst een bal met je handen en vervolgens druk je ze wat plat tot een koekje. Haal de koekjes eerst door het ei en vervolgens door de paneermeel. 
  4. Verwarm flink wat olie op middelhoog vuur in een koekenpan. Bak de tonijnkoekjes rondom totdat ze lichtbruin kleuren. Doe dit voorzichtig: de koekjes worden harder zodra ze gaar zijn en lichtbruin kleuren, maar daarvoor zijn ze nog wat kwetsbaar.
  5. Tijdens het bakken van de koekjes kun je de ravigottesaus alvast bereiden. Snij de augurken fijn en knip of snij de peterselie en bieslook. Schep de augurk, peterselie en bieslook nu samen met de mayonaise, zure room, mosterd en citroensap in een kom. Roer goed door, proef, en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. 
  6. Serveer de tonijnkoekjes met de ravigottesaus. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda