• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Gezondere Tuna Melt Bagel

Gezondere Tuna Melt Bagel

3 juli 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Deze gezondere Tuna Melt bagel is een aanrader voor de lunch van vandaag! Hij staat in een handomdraai op tafel en is zo ontzettend lekker!

Gezondere Tuna Melt broodje voor de lunch

Een Tuna Melt is een heel bekend broodje uit de States. De tonijn staat centraal en normaal gesproken wordt een tuna melt met mayonaise en een dikke plak vette kaas gemaakt. Maar ik heb bewust een wat gezondere variant bedacht met cottage cheese, light kaas en lekker wat extra groenten. Dat beloofd een overheerlijk lunchbroodje met tonijn te worden! Ook lekker: deze tuna melt nachos uit de oven! Oeh la la!

Tuna melt bagel recept

Favoriete lunch in Amerika

Tuna melt is was een van mijn favoriete lunch gerechten om te bestellen in een Amerikaanse restaurants. Ik kon me niet voorstellen dat zo’n broodje lauwwarme tonijn zo lekker kon zijn, totdat ik het voor het eerst proefde. Hallo nieuwe avoriet! Eenmaal thuis maak ik hem graag op een bagel, maar je kun de bagel trouwens ook vervangen met een ander broodje naar keuze. Gebruik je een afbakbroodje? Bak deze dan eerst volgense de gebruiksaanwijzing af, alvorens je deze gaat beleggen tot Tuna Melt bagel.

Nog meer lunchgerechten met brood

Vond je dit lunch gerecht een succes? Op Betty’s Kitchen hebben we nog meer fijne lunch gerechten met brood. Maak bijvoorbeeld eens deze klassieke bagel met roomkaas en parmaham of deze sandwich met avocado en gerookte zalm. Ga voor versgebakken broodjes met eiersalade met yoghurt en vega spekjes. Of ga op de gezonde tour met deze avocado op brood met ei. Allemaal net even wat anders dan het klassieke broodje kaas bij de lunch.


Print

Recept: Tuna Melt Bagel

Tuna melt bagel recept
Print Recipe

Maak van je lunch een feestmaal met deze Tuna Melt bagel! Belegd met frisse tonijnsalade, twee soorten gegrilde kaas en lekker wat extra groente. Dit recept is een gezondere variant van de bekende Amerikaanse klassieker #vis #lunch

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 bagels (of ander broodje naar keuze)
  • 100 gram tonijn uit blik (op water)
  • 1 bosui
  • 2 augurken
  • 4 radijsjes
  • 1 takje verse peterselie
  • een handje sla
  • 2 plakken (light) kaas
  • 4 el. cottage cheese
  • 1 tl. paprikapoeder
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven of grill voor op de hoogste stand.
  2. Laat de tonijn uitlekken en schep los in een kom. Snij de bosui en augurk zeer fijn en schep dit door de tonijn. Knip of hak de peterselie fijn en voeg dit samen met het paprikapoeder toe. Proef en vermaal naar eigen wens zout en peper boven de kom (liefst wel flink voor de smaak).
  3. Halveer de broodjes. Verdeel de cottage cheese over de bodem en vervolgens de tonijn eroverheen. Als laatst snij je de kaas in reepjes en verdeel je dit over de bagel. Plaats voor enkele minuten onder de hete grill zodat de kaas lekker smelt.
  4. Ondertussen snij je de radijsjes in plakjes. Serveer de bagels met de sla en radijsjes eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Keywords: lunch, tonijn, vis, bagel, broodje, kaas

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Tuna melt bagel recept

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Lunch recepten Tags: Amerikaanse keuken, augurken, bagels, bosui, brood, cottage cheese, huttekase, Kaas, Nanda Appelman, paprikapoeder, peterselie, radijs, sla, tonijn, Vis

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Er komt een kantoor!
Volgend bericht: Ontbijtmuffins met banaan en chocolade »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in