• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Tandoori Lamspiezen van de bbq

Tandoori Lamspiezen van de bbq

21 april 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Als je denkt aan vleesgerechten uit de Indiase keuken, dan is de Chicken tandoori waarschijnlijk een van de eerste die in je hoofd opkomt. Heerlijk gegrild vlees uit de tandoor. Ik deel vandaag een verrukkelijk variatierecept met je namelijk Tandoori lamspiezen van de barbecue!

BBQ alternatief voor Indiase Tandoor oven

Wij hebben inmiddels ook een grote ‘egg’ barbecue in de tuin staan. Hoewel de Indiase Tandoori recepten traditioneel in ronde tandoorklei oven bereid dienen te worden, is een Kamado ‘Egg’ een goed alternatief hiervoor. Deze barbecue kan maar liefst tot 500 graden verwarmd worden en is ideaal voor het bereiden van deze tandoori lamspiezen, maar ook voor het maken van de bekende Indiase chicken tandoori of het bakken van naan deeg! Gebruik die barbecue dus gerust als alternatief voor een tandoor kleioven, want het gaat uiteindelijk immers om lekker vlees grillen!

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl
recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Wat is kip of lam tandoori?

In tegenstelling tot de bekende ‘natte’ curry recepten uit de Indiase keuken, zijn tandoor gerechten over het algemeen ‘droog’. Dat wil zeggen: het vlees (of groenten) worden wel gemarineerd in kruiden en yoghurt, maar ze worden zonder een saus geserveerd. Typerend is natuurlijk de grill smaak en bijbehorende ‘streepjes’ op het vlees. Je kunt zowel tandoori van kip of lam maken, zelfs van enkel groente. Daarnaast worden de tandoori lamspiezen of kippenpoten geserveerd op een gloeiend hete serveerschaal (‘sizzler’) met gebakken uien, soms paprika, koriander en citroen. Maar neem ook eens een kijkje bij dit recept voor Seekh Kebab van de barbecue!

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl
recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Nog meer Indiase (bij)gerechten

Maak alleen nog even een salade van bijvoorbeeld ijsbergsla en komkommer bij deze gegrilde tandoori lamspiezen van de barbecue. Serveer met wat gekookte basmatirijst, naan brood en raita of een beetje dikke yoghurt. Maar ik geef je ook een makkelijk recept voor groene chutney maken die perfect als sausje voor over het lamsvlees is. Wil je nog zo’n lekker Indiaas gerecht op de barbecue bereiden? Neem dan een kijkje bij deze Tikka masala kipspiezen. Check hier al onze recepten uit de Indiase keuken! En uiteraard hebben we aan de barbecue recepten ook een apart hoofdstuk gewijd!


Print

Recept: Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Chicken tandoori is bij velen al bekend, maar deze Tandoori lamspiezen van de barbecue zijn een absolute aanrader! In plaats van het vlees te grillen in een tandoor kleioven, bereide ik het vlees op een gloeiendhete ‘egg’ barbecue. Met een Indiase tandoori marinade met yogurt, specerijen en kruiden en geheel in stijl geserveerd op een knisperend bedje van ui en paprika.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: BBQ
  • Cuisine: Indiase keuken
  • Diet: Hindu

Ingredients

Scale
  • 500 gr lamsfilet of lamshaas
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 tl zout
  • 1 citroen
  • 2 uien
  • 1 rode of gele paprika
  • 1 tl fijngehakte knoflook
  • 1 tl fijngehakte gember
  • 2 tl Garam Masala
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl gemalen kurkuma
  • ½ tl gemalen komijn
  • neutrale olie, om te bestrijken

Extra:

  • barbecue
  • 8 grote sate prikkers, in water geweekt
  • ovenschaal of bbq tray 
  • naan brood
  • groene koriander chutney
  • basmatirijst

Instructions

  1. Snijd het lamsvlees in grote blokken van 3 -4 cm. Stop het vlees in een mengkom en voeg de dikke yoghurt en zout toe.
  2. Snijd de citroen doormidden. Pers de helft van de citroen uit en voeg het sap toe aan de kom. Snijd de overige helft van de citroen in partjes en bewaar voor later.
  3. Pel de uien en rasp een kwart hiervan fijn. Voeg dit toe aan de mengkom met het vlees. Snijd de overige driekwart van de uien in (halve)ringen en leg apart.
  4. Voeg tot slot de knoflook, gember, Garam masala, paprikapoeder, kurkuma en komijn toe aan het vlees en roer het geheel goed door. Dek de schaal af met folie en laat minstens 3 uur marineren. 
  5. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in repen. Verdeel de overgebleven stukken ui en paprikareepjes over de ovenschaal of BBQ tray. Dek de schaal af met folie en bewaar in de koelkast. 
  6. Verwarm de kolen barbecue vast voor. Plaats tevens de ovenschaal met ui en paprika op het vuur om alvast te garen.
  7. Haal ondertussen het gemarineerde vlees uit de koeling en rijg de blokken aan sate prikkers. Kwast de grill heel lichtjes in met de olie en plaats de lamspiezen boven de kolen. Kwast elke rondom in met nog meer olie. Grill de tandoori lamspiezen in 6-8 minuten rondom gaar.
  8. Leg daarna de spiezen op de ‘sizzler’ met ui en paprika en serveer direct. Geef er aan tafel nog de partjes citroen bij.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Indiase Tandoori Lampspiezen op de barbecue wilt gaan bereiden.

Category: Vlees Recepten Tags: barbecue, BBQ Recepten, curry, garam masala, gember, Glutenvrij, Griekse yoghurt, hoofdgerechten, Indiase keuken, knoflook, koriander, lamshaas, lamsvlees, rode peper, tandoori, uien, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Minestronesoep met vlees, tomaten en pasta
Volgend bericht: Zoete aardappel koekjes (latkes) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee