• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Taco’s met geroosterde bloemkool en tahin

Taco’s met geroosterde bloemkool en tahin

26 juni 2023 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Voor vandaag maakte ik dit vegetarische gerecht van taco’s met geroosterde bloemkool, tahin, avocado en zwarte bonen. Heel gezond dus met al die groenten erin verwerkt en ideaal voor de Meatless Mondays!

Vegetarische taco’s met geroosterde bloemkool

Ik vind het een heerlijke combinatie: Mexico meets Midden-Oosten zeg maar. En het is juist die fusie uit twee wereldkeukens die dit gerecht zo interessant maakt. Taco’s zijn namelijk veel te lekker om alleen maar te vullen met gehakt en tomatensaus en er zijn gelukkig tal van vegetarische opties te bedenken. Deze vegetarische taco’s met geroosterde bloemkool is een leuk alternatief voor de Meatless Monday, of niet? Voedzaam en gezond zijn ze in ieder geval zeker!


Heb je deze al in huis?


recept tacos met geroosterde bloemkool en tahin

Nog meer vegetarisch gerechten

Zoek je meer inspiratie in de Midden-Oosterse keuken, die overigens heel erg geschikt is voor vegetarische gerechten? Niet alleen deze taco’s met geroosterde bloemkool blijken een perfect huwelijk. Maar eerder plaatste ik op Betty’s Kitchen bijvoorbeeld deze recepten voor Libanese pizza met gegrilde groenten, maar ook een Couscous met koriander en tahin-tomatensaus en deze Pita met falafel, hummus en gegrilde groenten zijn ook een aanrader! Check ook dit recept voor vegetarische taco’s met zoete aardappel!


Print

Recept: Taco’s met geroosterde bloemkool en tahin

recept tacos met geroosterde bloemkool en tahin
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegetarische taco’s met geroosterde bloemkool en tahin zijn heel gezond met al die groenten erin verwerkt! Je topt ze ook af met plakjes avocado en zwarte bonen voor lekker veel vezels, vetten en proteine.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Midden-Oosterse keuken

Ingredients

Scale
  • Een halve bloemkool
  • 1 rijpe avocado
  • 100 gram zwarte bonen (uit blik)
  • 1 rode ui
  • Een halve limoen
  • 4 taco-schelpen
  • 2 el. za’atar
  • 4 el. tahin
  • 3 el. halfvolle yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tak verse krulpeterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de (halve) bloemkool, verwijder de stronk en snij de rozen in dunne plakjes. Leg een stuk bakpapier op het ovenrooster. Verdeel de bloemkool en zwarte bonen hierop. Hou de groenten wel apart, want de bonen hebben een kortere grilltijd.
  2. Meng de za’atar met 4 el. olijfolie, peper en zout. Giet dit over de bloemkool en bonen. Plaats het rooster in het midden van de oven. De bonen rooster je in 15 minuten gaar, de bloemkool in 25-30 minuten.
  3. Bereid de taco-schelpen volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Snij de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Vervolgens snij je de avocado in plakjes. Knip de peterselie alvast.
  5. Het teentje knoflook snij je heel fijn. Meng de tahin met de yoghurt, 1 el. olijfolie, de knoflook en peper en zout naar eigen smaak.
  6. Zodra de bonen, bloemkool en taco-schelpen gaar zijn, kun je de taco’s vullen. Schep de tahin-saus in de schelp en vul vervolgens met de ui, avocado, bloemkool, bonen en peterselie. Serveer met wat dunne plakjes limoen, die kun je eroverheen sprenkelen.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept tacos met geroosterde bloemkool en tahin

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze taco’s met geroosterde bloemkool wilt gaan maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar bol.  Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: avocado, bloemkool, Midden-Oosten, Nanda Appelman, taco, vegetarisch, zwarte bonen

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Zoete Sıgara böreği met dadel en banaan
Volgend bericht: Hoe maak je een gezonde hamburger? »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee