• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Stoofvlees met bier en appelstroop

Stoofvlees met bier en appelstroop

13 december 2018 Door Betina Oostveen 6 Reacties

Dit is natuurlijk de tijd van het jaar voor winterse stoofschotels en suddervlees dat letterlijk uit elkaar valt op je tong. Dit recept voor stoofvlees met bier en appelstroop is een tikkeltje zoet, maar ook meteen een allemansvriend. Iedereen die ik ken wordt al wild als ik “Wie wil er friet stoofvlees?” roep, dus zet maar vast wat biertjes koud.

Stoofvlees met bier van Leffe

Tijdens deze donkere dagen zetten we graag volle en kruidige gerechten op tafel. Maar de meest simpele sauzen, stoofschotels en gepocheerde vlees- of visgerechten til je naar een hoger niveau met een scheutje wijn of bier. Of een scheutje liefde zoals ik het ook wel eens noem :-). In dit recept voor stoofvlees met bier en appelstroop maak ik dan ook gebruik van het donkerbruine abdijbier van Leffe, dat is namelijk een heerlijke smaakmaker in bijvoorbeeld stoofschotels (met vlees). Maar ook een mooi speciaalbiertje om lekker van te genieten tijdens een spelletjes avond of bij de open haard. Hij is namelijk lichtbitter met een vleugje karamel, koffie en chocolade. Dat is al een toetje op zich!

recept stoofvlees met bier en appelstroop © bettys kitchen

Stoofvlees met bier en meer

De speciaalbieren van Leffe zijn vol van smaak en passen dus perfect bij dit winterse seizoen. Niet alleen om te serveren voor bij de borrel of avondeten, maar ook heel goed IN je gerechten. Dit recept voor stoofvlees met bier en appelstroop wordt een stukje zoeter, maar vooral kruidiger door het bier en vormt een prima basis recept voor het Belgische friet stoofvlees. Voeg gerust nog andere groenten, zoals champignons, toe aan de schotel als je wilt variëren. Check hier in ieder geval nog meer overheerlijke stoofvlees recepten.

Zoek je nog een mooi (Feestdagen) cadeautje voor jezelf of een andere bierliefhebber? Bestel dan hier het Leffe Kookboek voor nog meer lekkere recepten voor stoofvlees met bier en meer…

Print

Recept: Stoofvlees met bier en appelstroop

recept stoofvlees met bier en appelstroop © bettys kitchen

Dit is een heerlijke Belgische stoofschotel gemaakt met Leffe bier. Deze stoofvlees met bier en appelstroop is hartig en zoet tegelijkertijd. Serveer met verse patat en mayonaise.

  • Author: Hugo Kennis (Leffe Kookboek)
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 2 hours, 30 mins
  • Total Time: 2 hours, 50 mins
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Vlaamse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 kilo runderlappen,
  • 3 eetlepels bloem,
  • 2 uien,
  • 2 tenen knoflook,
  • 30 gram roomboter,
  • 1 winterpeen,
  • 4 kruidnagels,
  • 2 blaadjes laurier,
  • 2 takjes tijm,
  • 3 eetlepels appelstroop,
  • 200 ml runderbouillon,
  • 1 flesje Leffe Bruin bier,
  • peper & zout.

Extra:

  • ruime braadpan met deksel.

recept stoofvlees met bier en appelstroop © bettys kitchen

Instructions

  1. Haal het vlees minstens een half uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Dep daarna de runderlappen goed droog met keukenpapier. Snijd in blokken van 2×2 cm en stop in een ruime kom. Breng op smaak met peper & zout, voeg de bloem toe en roer door om al het stoofvlees te bedekken met bloem. Zet apart.
  2. Pel en snipper de uien. Pel de knoflook en hak deze fijn. Smelt de boter in de braadpan en bak hierin de uien en knoflook glazig. Voeg de blokjes runderlappen toe en bak rondom aan.
  3. Schrap de winterpeen, snijd overlangs in repen en vervolgens in blokjes. Voeg toe aan het rundvlees, samen met de laurier, kruidnagel en takjes tijm. 
  4. Zodra het vlees helemaal dichtgeschroeid is, voeg je de stroop toe en schenk de Leffe Bruin bier in de pan. TIP: schenk het bier langs de zijkant van de pan er in, om deze alvast op te warmen en het vlees niet teveel af te blussen qua temperatuur. Voeg hier ook de bouillon in delen toe en enkel als je ziet dat de pan droog gaat koken. Laat het stoofvlees met bier en appelstroop minimaal 2 uur (liefst langer) op laag vuur stoven.
  5. Serveer het stoofvlees met bier en appelstroop met homemade patat en mayonaise.

Keywords: stoofschotel, stoofvlees, vlees, runderlappen, bier, Leffe

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept stoofvlees met bier en appelstroop © bettys kitchen

Dit artikel betreft een samenwerking met Leffe. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Vlees Recepten Tags: Bier, friet, knoflook, laurier, Leffe, patat, runderlappen, rundvlees, samenwerkingen, stoofschotel, stoofvlees, tijm, uien, vlees, Winter, winterpeen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gingerbread Koekjes – Hartenhuis
Volgend bericht: Kerst in Londen (Vlog) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marianne

    16 december 2018 om 2:46 pm

    ….en wanneer gaat de bouillon erbij?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      16 december 2018 om 9:44 pm

      Hi Marianne,
      deze gaat na het bier erbij. Maar ook enkel als je ziet dat de stoofschotel het nodig heeft. Dus tegen droogkoken.

      Beantwoorden
  2. Sabine

    30 januari 2020 om 10:29 am

    Zou je de appelstroop ook kunnen vervangen door een andere stroop, bv agave of esdoorn?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 januari 2020 om 12:54 pm

      Hi Sabine, heb ik nog niet geprobeerd, maar laat ons gerust weten wat het is geworden!
      De beste recepten zijn ooit ontstaand door gewoonweg te proberen.

      Beantwoorden
  3. Thomas

    2 september 2020 om 12:48 pm

    Beste Betina,

    Het begint weer wat af te koelen en het wordt al sneller donker dus ik wil graag een stoofvlees gerecht gaan proberen. Ik zie twee recepten waar ik moeilijk uit kan kiezen. U heeft het recept Belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek en het recept Stoofvlees met bier en appelstroop. Kunt u mij vertellen waar het verschil in zit?
    Ze zien er namelijk beide heerlijk uit en hebben veel gelijkenissen maar ik weet niet welke ik het beste kan kiezen. Ik ben benieuwd naar uw reactie.

    Beantwoorden
  4. Hans Schoof

    12 november 2020 om 12:56 pm

    Ik heb het gemaakt met appelstroop met kaneel en hele rozijnen. Geeft nog een extra dimensie En ik gebruik sucadelappen. en een beetje kruiden van Jonnie Boer (Zwolse stoof). Erg lekker.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Betty's Kitchen bestaat maar liefst 8 jaar! En dat vieren we met een Red Velvet taart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨ Op zoek naar een ✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨

Op zoek naar een lekkere low carb lunch of licht diner met kip? Maak eens deze Chinese sla wraps met kip gehakt en hoisin saus! Dat is zeker weer eens wat anders dan een salade en die Chinese keuken is zo verrukkelijk lekker!

Het recept is afkomstig van @nombelina en het is inmiddels een van mijn favorieten. Zeker nu op de website een aantal Chinese recepten voorbij komen ivm de nieuwjaars viering , mocht deze ook absoluut niet ontbreken. 

Maak jij wel eens sla wraps? 

==> https://bettyskitchen.nl/chinese-sla-wraps-met-kip/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #chinesefood #slawraps #kip #chicken #lettuce #lowcarb #glutenvrij #hoisin #chineesnieuwjaar #cny #hoisinsauce #hoisinchicken #pinda #littlegem
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in