Print

Recept: Steak tartare met tafelzuren

recept steak tartare met tafelzuren van Kesbeke © bettyskitchen.nl

5 from 1 reviews

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je kunt fijngehakte biefstuk gebruiken en op smaak brengen met diverse tafelzuren en kruiden. Van uitjes en augurken tot mosterd en peterselie. Het rauw eidooier kun je aan het vlees toevoegen of er bovenop serveren.

Ingredients

Scale

Voor erbij:

Instructions

  1. Haal de biefstuk 30 minuten van tevoren uit de koelkast om alvast op kamertemperatuur te komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
  2. Snijd het stokbrood in dunne plakjes en kwast deze lichtjes in, aan beide zijden, met olijfolie. Plaats op een rooster in de oven en bak deze 4-5 minuten per kant. Laat daarna afkoelen.
  3. Leg de biefstuk op een snijplank. Snijd tegen de draad in dunne plakken van 0,5 cm. Snijd de plakken in repen van 0,5 cm. En snijd deze vervolgens in dobbelsteentjes van 0,5 x 0,5 cm. Plaats de tartaar in een mengkom.
  4. Voeg de peterselie, worcestershiresaus, mosterd, augurkjes en uitjes toe. Breng op smaak met peper & zout en roer het geheel goed door.
  5. Verdeel een extra lik mosterd over 4 bordjes. Veeg het een beetje uit voor een speels effect. Plaats een bakring op de mosterd en schep hier steeds een kwart van het tartaar mengsel in. Druk een beetje aan en verwijder de ring. Leg in een boogje om het vlees heen: nog wat extra fijngehakte augurken, fijngehakte peterselie en fijngehakte uitjes.
  6. Serveer de steak tartare direct en geef er het gebakken stokbrood bij om de tartaar op de serveren.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Wil je liever geen eierdooier door de steak tartare? Je kunt er ook voor kiezen om deze dan uit het recept achterwege te laten. Voor de liefhebber kun je wel een kwarteleitje splitsen, plaats de dooier terug in een stukje schaal en plaats deze bovenop de steak tartare. Zo doen ze dat bijvoorbeeld bij restaurant Danel.

Keywords: Rundvlees, steak, ei, augurken, uien