• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Speculaas Cinnamon Rolls

Speculaas Cinnamon Rolls

14 oktober 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Jullie weten dat ik dol ben op koelverse rollen croissantdeeg en tover hier echt de lekkerste ontbijtjes en tussendoortjes mee op tafel. Zo had ik laatst enorm trek in een cinnabon, maar besloot zelf een soort speculaas cinnamon rolls te maken. I know… het is nog een beetje vroeg voor Sinterklaas sferen, maar dit is wel een heel lekker recept!

Sinterklaas Speculaas Cinnamon Rolls

Zoals ‘pumpkin spice kruiden’ zeer typerend voor de herfst zijn – en recepten met pompoen, zijn speculaas koekjes en speculaaskruiden voor ons verbonden met Sinterklaas. Maar omdat pumpkin spice en speculaaskruiden qua samenstelling erg veel op elkaar lijken (en dus ook onderling uitgewisseld kunnen worden in recepten) hoef je niet te wachten tot de feestdagen om te smullen van deze speculaas cinnamon rolls. Het zijn simpelweg bladerdeeg rolletjes uit de oven met een vulling van speculaaskruiden en bruine suiker, met ‘schuddebuikjes’ of speculaas koekjes. Ja dit belooft heel lekker te worden!

Elk jaar tijdens Sinterklaas kunnen we niet om baksels met speculaaskruiden heen. Heb je ook eens zelf speculaasbrokken gemaakt? Of maak een heerlijke Hollandse speculaas boterkoek gevuld met amandelspijs!

recept speculaas cinnamon rolls © bettyskitchen.nl
recept speculaas cinnamon rolls © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met speculaas of speculoos

Kun jij nu al geen genoegen krijgen van speculaaskruiden? Dan kun je er zeker nog veel meer lekkere recepten mee maken! Naast de Speculaas Cinnamon Rolls zijn deze speculoos croissants met karamel namelijk ook een aanrader! Voor het ontbijt is deze gezonde Sinterklaas smoothie een uitstekende keuze. Ben je groot liefhebber van havermout dan zijn deze speculoos baked oats voor jou. Voor een lekkere en vezelrijk tussendoortje is deze dadelcake met pecannoten heel erg fijn. En als je van plantaardig broodbeleg houdt dan moet je ook eens zeker deze Pecan Pie notenpasta maken want dat is een geweldig en kruidig alternatief voor pindakaas!

Benieuwd naar de video van dit heerlijke recept voor Speculaas Cinnamon Rolls? Neem dan vooral even hier een kijkje.


Print

Recept: Speculaas Cinnamon Rolls

recept speculaas cinnamon rolls © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Jullie weten dat ik dol ben op koelverse rollen croissantdeeg en tover hier echt de lekkerste ontbijtjes en tussendoortjes mee op tafel. Zo had ik laatst enorm trek in een cinnabon, maar besloot zelf een soort speculaas cinnamon rolls te maken. I know… het is nog een beetje vroeg voor Sinterklaas sferen, maar dit is wel een heel lekker recept!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 12 stuks
  • Category: tussendoortjes
  • Method: bakken
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

  • 2 rollen koelvers bladerdeeg  (a 270 gram)
  • 50 gram zeer zachte roomboter 
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl. speculaaskruiden
  • 1 tl. gemalen kaneel
  • 50 gram ‘schuddebuikjes’ speculaas *
  • 2 el. Speculoos pasta

Extra:

  • middelgrote ovenschaal, bijv. 30 x 20 cm
  • olie voor invetten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hetelucht). Vet de ovenschaal vast in met een beetje olie of boter. Rol het bladerdeeg uit op het aanrecht. 
  2. Om de boter zeer zacht te krijgen stop ik het heel eventjes in de magnetron. Het dient echt maar voor de helft gesmolten te zijn, roer daarna goed door elkaar tot je een zeer smeerbare boter hebt. Kwast de helft van de boter over 1 vel bladerdeeg.
  3. Meng de suiker met de speculaaskruiden en kaneel. Gebruik de helft hiervan om de boter mee te bestrooien. Verdeel er dan vervolgens ook de helft van de ‘schuddebuikjes overheen. 
  4. Plaats het tweede vel bladerdeeg hier perfect passend passend bovenop en smeer ook deze weer in met boter. Bestrooi met de suiker en schuddebuikjes.
  5. Rol het bladerdeeg in de lengte op en snijd vervolgens in 12 plakken. Leg deze op hun snijkant in de ovenschaal en houd daarbij een beetje afstand tussen de speculaas cinnamon rolls want ze zetten nog wat uit tijdens het bakken.
  6. Bestrijk de bovenkant met nog een beetje extra (gesmolten) boter, of een losgelopt ei. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak gedurende 30 minuten mooi goudbruin.
  7. Verwarm de speculoos pasta en lepel deze over de vers gebakken rolls. Laat een paar minuten afkoelen en serveer de Speculaas Cinnamon Rolls lauwwarm.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

In dit recept gebruik ik de Bolletje ‘Schuddebuikjes’ speculaasjes want deze zijn al mooi klein van formaat en proeven naar speculaas koekjes. Je kunt ook gewone speculaasjes gebruiken en deze zelf in blokjes hakken.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept speculaas cinnamon rolls © bettyskitchen.nl

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze speculaas Cinnamon Rolls voor Sinterklaas wilt gaan maken!

Category: Bakrecepten Tags: bladerdeeg, kaneel, koekjes, pumpkin spice, schuddebuikjes, speculaas, speculaaskruiden, speculoos, suiker, zoet

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 10x Kidsproof uit eten in Utrecht
Volgend bericht: Heksenhaar pasta voor Halloween »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee