• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Heksenhaar pasta voor Halloween

Heksenhaar pasta voor Halloween

12 oktober 2020 Door Betina Oostveen 1 Reactie

De komende twee weken staan in het teken van Halloween! Mijn favoriete feestdag van het jaar, want het valt tevens samen met mijn verjaardag! Maar op deze dag moet er natuurlijk ook nog lekker gegeten worden en met deze simpele heksenhaar pasta op het menu moet dat helemaal goed komen!

Heksenhaar van zwarte pasta

Naast alle zoete recepten voor Halloween moet je natuurlijk ook nog gewoonweg kunnen lunchen en avondeten op deze feestdag op 31 oktober! Ik vind het dan ook heel leuk om hartige recepten tijdens Halloween te serveren en dat hoeven echt geen culinaire hoogstandjes te zijn. Als het maar lekker is! Maak dan dus geheel in stijl deze heksenhaar pasta voor Halloween! Zwarte pasta wordt gemaakt met inktvis-inkt, maar dat proef je nauwelijks terug. Dit is een heerlijk vullend gerechtje voor hongerige monsterbuikjes. En de liefhebber kan ook eenvoudig vlees of extra groenten toevoegen hoor. Check hiervoor de variatie tips in de ‘Notes’ van het recept. Serveer de heksen pasta in ieder geval direct op, want anders vliegt het nog weg!

recept heksenhaar pasta voor halloween © bettyskitchen.nl

Nog meer hartige Halloween Recepten

Tijdens Halloween denkt men vaak alleen aan veel snoep en zoete recepten. Maar tijdens Halloween doen griezelige hartige happen het ook heel goed op tafel. Maak er een complete meergangen menu van door bijvoorbeeld te beginnnen met Halloween Pompoensoep als starter. Voor erbij maak je daar deze mini pizza mummies . Als hoofdgerecht dan dus de heksenhaar pasta of wat dacht je van een grote schaal met Halloween broodjes met bloederige vinger worstjes?! En als je dan nog steeds trek heb, tja, dan wordt het hoog tijd zoete versnaperingen of een van onze Halloween taarten op tafel te zetten. Dat wordt smullen tijdens Halloween!


Print

Recept: Heksenhaar pasta voor Halloween

recept heksenhaar pasta voor halloween © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Dit gerecht bestaat uit een zwarte paste in knoflook-botersaus. Het is een pittige maar simpele pasta die je binnen een kwartiertje op tafel zet. Erg lekker als hartige maaltijd tijdens een halloween party.

  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: Halloween
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram zwarte spaghetti of linguine
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2–3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels boter
  • 100 gram rucola
  • optioneel: 50 gram Parmezaanse kaas

 

Instructions

  1. Kook de spaghetti of linguine volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak.
  2. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olijfolie in de wok, en bak hierin de knoflook kort aan. (het gaat puur om het afgeven van de smaak).
  3. Draai het vuur uit, voeg de boter toe en laat smelten.
  4. Giet de spaghetti of linguine af in een vergiet en voeg direct aan de wok. Schep de heksenhaar pasta (eventueel op laag vuur) om met de botersaus en serveer direct met de rucola!

Happy Halloween!

Groetjes, Betty

Notes

Wil je meer vulling toevoegen aan dit pastagerecht? Rooster wat pompoen in de oven en combineer met geitenkaas tot een pasta salade. Of bak wat chorizo krokant en schep deze voor het serveren door de heksenhaar pasta! Ook lekker en vegan: maak er deze avocado pastasaus bij!

Keywords: pasta, halloween, knoflook, peterselie

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept heksenhaar pasta voor halloween © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze griezelige heksenhaar pasta gaat maken!

Category: Halloween Recepten, Pasta Recepten Tags: boter, Halloween, heksen, inktvis, knoflook, linguine, olijfolie, rucola, Spaghetti, vegetarisch, wokken

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Italian Subway Broodjes (video)
Volgend bericht: Vegan Junk Food Bar in Amsterdam »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ronald Blonk

    9 juni 2017 om 8:36 pm

    Pasta wordt zwart gemaakt met inktvisinkt, die wordt gewonnen uit dode inktvissen.
    Vegetariërs gebruiken geen producten van dode dieren.
    Zwarte pasta is dus niet vegetarisch.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in