Print

Recept: Speculaas Cinnamon Rolls

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Jullie weten dat ik dol ben op koelverse rollen croissantdeeg en tover hier echt de lekkerste ontbijtjes en tussendoortjes mee op tafel. Zo had ik laatst enorm trek in een cinnabon, maar besloot zelf een soort speculaas cinnamon rolls te maken. I know… het is nog een beetje vroeg voor Sinterklaas sferen, maar dit is wel een heel lekker recept!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: tussendoortjes
  • Method: bakken
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 rollen koelvers bladerdeeg  (a 270 gram)
  • 50 gram zeer zachte roomboter 
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl. speculaaskruiden
  • 1 tl. gemalen kaneel
  • 50 gram ‘schuddebuikjes’ speculaas *
  • 2 el. Speculoos pasta

Extra:

  • middelgrote ovenschaal, bijv. 30 x 20 cm
  • olie voor invetten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hetelucht). Vet de ovenschaal vast in met een beetje olie of boter. Rol het bladerdeeg uit op het aanrecht. 
  2. Om de boter zeer zacht te krijgen stop ik het heel eventjes in de magnetron. Het dient echt maar voor de helft gesmolten te zijn, roer daarna goed door elkaar tot je een zeer smeerbare boter hebt. Kwast de helft van de boter over 1 vel bladerdeeg.
  3. Meng de suiker met de speculaaskruiden en kaneel. Gebruik de helft hiervan om de boter mee te bestrooien. Verdeel er dan vervolgens ook de helft van de ‘schuddebuikjes overheen. 
  4. Plaats het tweede vel bladerdeeg hier perfect passend passend bovenop en smeer ook deze weer in met boter. Bestrooi met de suiker en schuddebuikjes.
  5. Rol het bladerdeeg in de lengte op en snijd vervolgens in 12 plakken. Leg deze op hun snijkant in de ovenschaal en houd daarbij een beetje afstand tussen de speculaas cinnamon rolls want ze zetten nog wat uit tijdens het bakken.
  6. Bestrijk de bovenkant met nog een beetje extra (gesmolten) boter, of een losgelopt ei. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak gedurende 30 minuten mooi goudbruin.
  7. Verwarm de speculoos pasta en lepel deze over de vers gebakken rolls. Laat een paar minuten afkoelen en serveer de Speculaas Cinnamon Rolls lauwwarm.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

In dit recept gebruik ik de Bolletje ‘Schuddebuikjes’ speculaasjes want deze zijn al mooi klein van formaat en proeven naar speculaas koekjes. Je kunt ook gewone speculaasjes gebruiken en deze zelf in blokjes hakken.