Print

Recept: Spaghetti koekjes met tomaten en olijven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wil je eens echte Italiaanse streetfood maken? Deze vegetarische spaghetti koekjes met tomaten, Parmezaanse kaas, olijven en kappertjes worden gebakken in olie. Serveer met een lekkere salade ernaast en je hebt weer een heerlijk lunchgerecht voor twee of borrelhapje voor meer te pakken.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2-3 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram (volkoren) spaghetti 
  • 150 ml. tomatensaus (of kant-en-klare SUGO)
  • 3 eieren
  • 25 gram kappertjes
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit, in dunne plakken
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Olijfolie om te bakken
  • Peper en zout

Instructions

  1. Bereid de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de spaghetti af, spoel goed koud na en laat volledig uitlekken en afkoelen. 
  2. Kluts de eieren los in een mengkom. Pak steeds een pluk afgekoelde pasta en knip met een schaar in stukken van 8 cm boven de kom. Voeg daarna de tomatensaus, kappertjes, olijven en parmezaanse kaas toe. Roer het geheel goed door zodat alle pasta bedekt is met het rode ei mengsel.
  3. Zet een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm hierin een klein laagje olijfolie. Schep per koekje zo’n 2 eetlepels van het pastamengsel in de pan. Druk het mengsel iets aan. TIP: Mocht je drie bakringen hebben kun je deze ook gebruiken want err passen zo’n 3 koekjes in de pan. Bak (lees: frituur) de pasta 2-3 minuten in de olie en draai de koekjes dan voorzichtig (!) om met een spatel en bak ook de andere zijde 2-3 minuten, of in ieder geval totdat ze aan beide kanten lichtbruin kleuren.
  4. Schep de fritelle uit de pan op een bord met keukenpapier en laat een klein beetje uitlekken.
  5. Serveer de spaghetti koekjes met een groene salade naar keuze en eventueel wat extra Parmezaanse kaas eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk!