Print

Recept: Spaghetti koekjes met tomaten en olijven

Wil je eens echte Italiaanse streetfood maken? Deze vegetarische spaghetti koekjes met tomaten, Parmezaanse kaas, olijven en kappertjes worden gebakken in olie. Serveer met een lekkere salade ernaast en je hebt weer een heerlijk lunchgerecht voor twee of borrelhapje voor meer te pakken.

 

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 10 koekjes 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram volkoren spaghetti 
  • 200 ml. sugo basilico pastasaus
  • 3 eieren
  • 25 gram kappertjes
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Hand rucola
  • Olijfolie om te bakken
  • Peper en zout

Instructions

  1. Bereid de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de spaghetti af, schep alvast in een ruime kom en roer er een klein scheutje olijfolie doorheen. Knip of snij de spaghetti wat fijner. Zet de kom nog even weg en laat de spaghetti wat afkoelen.
  2. Rasp de Parmezaanse kaas grof. Snij de olijven in dunne plakjes. Kluts de eieren los in een kommetje. 
  3. Schep de eieren, plakjes olijf, kappertjes, pastasaus, peper en zout naar eigen smaak en driekwart van de geraspte Parmezaanse kaas in de kom bij de spaghetti. Roer goed door.
  4. Zet een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm hierin wat olijfolie. Schep per koekje zo’n 2 eetlepels van het pastamengsel in de pan. Druk het mengsel iets aan. Er passen zo’n 3 koekjes in de pan, afhankelijk van de grootte van je koekenpan natuurlijk. Bak enkele minuten en draai de koekjes dan voorzichtig om, totdat ze aan beide kanten lichtbruin kleuren. Herhaal dit voor alle koekjes.
  5. Serveer de spaghetti koekjes met de rucola en de overgebleven Parmezaanse kaas eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda 

Keywords: spaghetti, pasta, parmezaanse kaas, tomaten, olijven, kappertjes, lunch, borrel