• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Broccoli stamppot met cannelini bonen en witvis

Broccoli stamppot met cannelini bonen en witvis

12 juni 2015 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Ik heb mezelf voorgenomen om meer peulvruchten te eten. En waarom ook niet? Neem bijvoorbeeld bonen: deze zitten boordevol eiwitten, vezels en zijn een goede bron van ijzer. Veelal mensen met een vegetarische levenswijze eten vaak bonen ter vervanging van vis of vlees.

Gebakken witvis met witte bonen

Mijn vader maakt vaak gebakken witvis en serveert daar witte bonen bij. Ze zijn voor mij dus ook onlosmakend met elkaar verbonden. Dus toen ik een stukje Pangasius filet op de gril klaarmaakte, besloot ik om een broccoli stamppot te maken met cannellini bonen, in plaats van aardappels. En het bleek een verrassend lekkere combinatie te zijn.

recept_broccoli_stamppot_met_cannellinibonen_en_witvis_1-001

Broccoli stamppot met canellini bonen maken

Nu maken over het algemeen een stamppot met wat boter en melk, maar je kunt bijvoorbeeld ook een andere smeuïge substantie toevoegen, zodat je een heerlijk zacht, zalvig en romige stamppot krijgt. In dit geval besloot ik voor de verandering tahini (sesampasta) toe te voegen aan de broccoli stamppot. Hier wordt je hummus bijvoorbeeld ook zo lekker smeuig zacht van. En als je fan bent van gegrilde witvis dan moet je ook eens deze salade met gegrilde vis maken!


Print

Broccoli stamppot met cannelini bonen en witvis

broccoli stamppot met cannellinibonen en witvis
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vis
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gram broccoli,
  • 400 gram cannellini bonen,
  • 1 flinke eetlepel tahini (sesampasta),
  • 2 stuks witvis, bijvoorbeeld Pangasiusfilet,
  • 1/2 citroen, uitgeperst,
  • een eetlepel fijngehakt verse bieslook.

Extra:

  • Grillpan, of hapjes pan,
  • 1 middelgrote pan, liefst met stoominzet,
  • 1 steelpan,
  • pureestamper.

 

Instructions

  1. Snijd de roosjes van de broccoli en breng aan de kook, met een beetje zout in de middelgrote pan. Stomen is natuurlijk veel gezonder, dus als je over een stoominzet beschikt, gebruik deze dan zeker. Prik na 10 minuten koken in de broccoli om te kijken of deze beetgaar is.
  2. Giet het blik cannellini bonen af, spoel af onder de kraan en breng aan de kook in het steelpannetje. Je kunt eventueel een beetje zout toevoegen aan het kookwater. Let op. Bonen in blik hoef je enkel een beetje te verwarmen en niet lang door te laten koken.
  3. Verhit ondertussen de grill pan. Smeer de vis aan beide zeiden in met een beetje olie en gril deze in de pan, tot ze gaar zijn. Check altijd even de verpakking voor de juiste bereidingstijd.
  4. Giet de broccoli en bonen af, stop samen in een pan en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de tahini, een eetlepel citroensap en de bieslook toe en stamp nogmaals goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Zodra de vis gaar is, breng je deze ook op smaak met zout en peper. Je kunt eventueel het overgebleven citroensap ook over de vis heen druppelen. Serveer de broccoli stamppot met cannelini bonen op een bordje, leg hier de vis bovenop en serveer direct.

Eet smakelijk!

Keywords: vis, witvis, peulvruchten, stamppot

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept_broccoli_stamppot_met_cannellinibonen_en_witvis_2-001

Category: Vis Recepten Tags: broccoli, cannelini bonen, citroen, detox recepten, Glutenvrij, Pangasiusfilet, peulvruchten, sesamzaad, stamppot, tahini, Vis

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Eetdagboek Week 23 (#bikinibodychallenge2015)
Volgend bericht: Vers van de Pers # 5 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Kim

    22 juli 2015 om 2:12 pm

    Hai Betty! Als je dit nog lekker wilt kruiden, welke kruiden(mix) raad je dan aan?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      22 juli 2015 om 2:14 pm

      Cajun Kruiden!
      Maar ook lekker door enkel verse peterselie en/of paprika poeder toe te voegen!
      Experimenteer er gerust op los 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in