Print

Recept: Soep van geroosterde puntpaprika

Puntpaprikasoep met cannellini bonen room
Scale

Ingredients

Voor de puntpaprikasoep:

Voor de cannellini bonen room:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Was de puntpaprika’s, snij ze in 4 brede repen en verwijderen de zaden en zaadlijsten. Leg ze met de schil naar boven in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Strooi de rozemarijn eroverheen. Plaats de ovenschaal voor 25-30 minuten in het midden van de oven. De schil blakert als het goed is zwart, dat is de bedoeling;) 
  3. Versnipper ondertussen de ui, snij de prei in dunne ringen en pers de knoflook alvast uit. Giet een flinke el. olijfolie in een soeppan en bak de uitjes totdat ze glazig worden. Roer de knoflook en tomatenpuree erdoorheen en bak kort mee. Vervolgens giet je de tomatenblokjes en 800 ml. water in de pan. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en roer er goed doorheen. Breng de soep aan de kook en laat het vervolgens zachtjes pruttelen.
  4. Spoel de cannellini bonen af. Voeg 100 gram toe aan de soep en 100 gram in een kom. In de kom voeg je ook de crème fraîche, 2 el. koud water, 3 uitgeperste teentjes knoflook en het limoensap toe. Mix het met een staafmixer of keukenmachine tot een egale room. Roer de versnipperde bieslook erdoorheen, proef en voeg naar smaak peper en zout toe. 
  5. Zodra de paprika’s geroosterd zijn haal je ze uit de oven en stop ze in een plastic zak. Laat ze een paar minuten rusten en vervolgens verwijder je gemakkelijk de zwarte stukken. Voeg de paprika toe aan de soeppan en mix het geheel met een staafmixer of in de keukenmachine tot een egale soep. 
  6. Voeg nu ook de prei en parelcouscous toe aan de soep, breng aan de kook en laat het zachtjes doorkoken voor ongeveer 10-15 minuten. Als je de soep te dik vindt worden, kun je wat extra water toevoegen. 
  7. Serveer de soep van geroosterde puntpaprika met de room, deze kun je door de soep roeren en als dip gebruiken voor een broodje bij de soep. Strooi wat geraspte kaas over de soep. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda