• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Sinterklaas havermoutpap met kruidnoten

Sinterklaas havermoutpap met kruidnoten

14 november 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Sinterklaas is alweer bijna in het land en de pepernoten en kruidnoten zijn inmiddels volop te vinden in de schappen. Voor de liefhebber heb ik dan ook een heerlijk simpel Sinterklaas havermoutpap met kruidnoten en rood fruit. Dan kun je nu alvast een beetje in de stemming komen voor de feestdagen!

Sinterklaas ontbijt met havermout maken

Voor een goed begin van de dag, start ik het liefst met een kommetje havermoutpap maken. Zeker nu het buiten waterkoud is, is het heerlijk om een warm sinterklaas ontbijt met havermout te maken. Je staat natuurlijk vrij om voor de rest te variëren met fruitsoorten en eventueel een handje gezonde noten, lijnzaad of hennepzaad. Maar dit warme Sinterklaas havermoutpap met kruidnoten en roodfruit is een gezond begin van een dag vol (vaak) zoete recepten voor Sinterklaas.

recept sinterklaas ontbijt met havermout © bettyskitchen.nl

Nog meer havermoutpap recepten

Kun je geen genoegen krijgen van deze Sinterklaas havermoutpap met kruidnoten? Uiteraard heb ik nog meer lekkere havermoutpap recepten voor jullie. Zoals bijvoorbeeld deze havermoutpap met pindakaas. Hier mag je gerust ook zelf nog een handje kruidnoten aan toevoegen hoor. Of ga voor een winterse Appeltaart-havermoutpap. En mix de havermout voor de verandering eens af met ‘suji’ , een pap gemaakt van griesmeel en gedroogd fruit. Dat wordt lekker genieten op de vroege ochtend! En ken je de TikTok en Instagram trend: baked oats maken al? Eet smakelijk!


Print

Recept: Sinterklaas havermoutpap met kruidnoten

recept sinterklaas ontbijt met havermout © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 Dat is echt een waardig Sinterklaas ontbijt met havermout! Daar gaat natuurlijk een goede dosis speculaaskruiden in en voor de liefhebbers zelfs een handje pepernoten. Deze Sinterklaas Havermoutpap met kruidnoten is er eentje waarmee je je al daags van tevoren kunt gaan verheugen op deze feestdag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: sinterklaas
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 250 ml (amandel)melk
  • een klein handje kruidnoten
  • 3 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 eetlepel gojibessen (optioneel)
  • 1 theelepel speculaas-, koek- of pumpkin spice kruiden
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • ⅛ theelepel amandel extract 
  • handje rood fruit, bijvoorbeeld rode bessen
  • extra amandelen (optioneel)

Extra: klein pannetje.

Instructions

  1. Breng de melk met de kruidnoten, havermout, rozijnen en evt. gojibessen, speculaaskruiden en kaneel aan de kook in een pannetje. Zodra de melk kookt, zet je het vuur lager en laat gedurende 5-10 minuten doorkoken. Blijf goed doorroeren om aanbakken te voorkomen. Houd er rekening mee dat gebroken havermout minder tijd nodig heeft als stevigere havervlokken.
  2. In de laatste minuut voeg je het amandelextract toe en roer goed door.
  3. Schep het Sinterklaas onbijt in kommetjes. Ris de rode bessen van de takjes en strooi over de havermoutpap.
  4. Je kunt deze Sinterklaas Havermoutpap met kruidnoten serveren met bijv. extra amandelen of zelfs amandelschaafsel er overheen gestrooid. Serveer in ieder geval direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept sinterklaas ontbijt met havermout © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je s’ochtends lekker dit recept voor Sinterklaas ontbijt met havermout en kruidnoten wilt gaan maken!

Sinterklaas havermoutpap met kruidnoten en rood fruit ontbijt voor elke dag

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelen, amandelmelk, fruit, gojibessen, havermout, havermoutpap, kruidnoten, Nederlandse keuken, pepernoten, pumpkin spice, rode bessen, rozijnen, Sinterklaas, speculaas, speculaaskruiden, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Marokkaanse 1000-gaatjes pannenkoek (Baghrir)
Volgend bericht: Roti met vulling van gele spliterwten (dahl) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

15x Oranje recepten voor Koningsdag

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

recept heldere minestroe met tortellini en spek blokjes © bettyskitchen.nl

Heldere minestrone met tortellini

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee