Op zomerse dagen volstaat lunchen – of zelfs licht dineren – met een salade met gegrilde geitenkaas en vijgen. Heerlijk zoet van smaak en heel makkelijk om te maken!
Een Italiaanse salade met geitenkaas en vijgen
Speciaal voor een dagje ‘minderen’ of een balansdag maak ik regelmatig een salade als lunch of licht diner. Zo kom je wel aan genoeg groenten op een dag en natuurlijk ook meteen wat extra vitamines. Zo maakte ik bijvoorbeeld deze Italiaanse salade met gegrilde geitenkaas en vijgen. Lekker op smaak gebracht met wat pijnboompitten en balsamico. Eigenlijk heel simpel maar tegelijk super lekker. En voor wat extra vulling serveer je er gewoon wat stokbrood of crostini bij. Ook erg lekker om je lauwwarme geitenkaas op te serveren.
Nog meer zomerse salade recepten
Niet alleen zijn wij fan van deze salade met gegrilde geitenkaas en vijgen op warme zomerse dagen! Je vind hier bij bij Betty’s Kitchen nog meer zomerse salade recepten en maaltijdsalades om van te genieten! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze pinda tempeh salade met gegrilde komkommer? Of ga voor heerlijke zomerkoninkjes in deze bulgur maaltijd salade met aardbeien en watermeloen! Ook lekker: een groene salade met burrata en bloedsinaasappel!
Receptvideo: Salade met gegrilde geitenkaas en vijgen
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Recept: Salade met gegrilde geitenkaas en vijgen
Op zomerse dagen volstaat lunchen – of zelfs licht dineren – met een salade met gegrilde geitenkaas en vijgen. Heerlijk zoet van smaak en heel makkelijk om te maken!
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 10 min.
- Total Time: 15 minuten
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Salade
- Cuisine: Hollandse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 180 gram zachte geitenkaas met witte korst (op rol)
- 4–5 verse vijgen
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 150 gram rucola sla (melange)
- 1 avocado
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels balsamico azijn
- vers gemalen peper
- verse basilicum blaadjes
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de geitenkaas rol in plakken van 1 cm dikte. Rangschik deze over een halve bakplaat. Spoel de vijgen af en snijd in parten. Verdeel de vijgen over de andere helft van de bakplaat. Schuif de plaat in de oven en laat 8-10 minuten grillen in de oven. Laat daarna een klein beetje afkoelen op het aanrecht.
- Ondertussen verwarm je een klein koekenpannetje op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten tot ze lichtbruin kleuren. Zet daarna het vuur uit.
- Was en droog de sla en rangschik op een serveer kom. Snijd de avocado overlangs door en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees met een mes in reepjes en lepel deze uit de schil. Verdeel over de sla. Rangschik vervolgens ook de gebakken geitenkaas en vijgen over de salade.
- Maak in een kommetje de dressing: met de olie met de balsamico en breng op smaak met vers gemalen peper. Besprenkel de geitenkaas salade met de dressing, de pijnboompitten en wat fijngehakte basilicum. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze salade met gegrilde geitenkaas en vijgen wilt gaan maken!
Geef een reactie