Print

Recept: Salade met gegrilde geitenkaas en vijgen

Op zomerse dagen volstaat lunchen – of zelfs licht dineren – met een salade met gegrilde geitenkaas en vijgen. Heerlijk zoet van smaak en heel makkelijk om te maken!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Salade
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 180 gram zachte geitenkaas met witte korst (op rol)
  • 45 verse vijgen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 150 gram rucola sla (melange)
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels balsamico azijn
  • vers gemalen peper
  • verse basilicum blaadjes

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de geitenkaas rol in plakken van 1 cm dikte. Rangschik deze over een halve bakplaat. Spoel de vijgen af en snijd in parten. Verdeel de vijgen over de andere helft van de bakplaat. Schuif de plaat in de oven en laat 8-10 minuten grillen in de oven. Laat daarna een klein beetje afkoelen op het aanrecht.
  3. Ondertussen verwarm je een klein koekenpannetje op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten tot ze lichtbruin kleuren. Zet daarna het vuur uit.
  4. Was en droog de sla en rangschik op een serveer kom. Snijd de avocado overlangs door en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees met een mes in reepjes en lepel deze uit de schil. Verdeel over de sla. Rangschik vervolgens ook de gebakken geitenkaas en vijgen over de salade.
  5. Maak in een kommetje de dressing: met de olie met de balsamico en breng op smaak met vers gemalen peper. Besprenkel de geitenkaas salade met de dressing, de pijnboompitten en wat fijngehakte basilicum. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: salade, geitenkaas, vijgen, grillen, pijnboompitten