• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Red Velvet Taart (video) – uit Rutger Bakt

Red Velvet Taart (video) – uit Rutger Bakt

12 februari 2021 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Jump to Recipe

Ben jij ook dol op red velvet taart? Deze heerlijke chocoladecake met laagjes roomkaas topping stond al heel lang op mijn to cook lijstje! De red velvet cakes hebben een prachtige rode kleur en zijn lekker smeuïg en heerlijk van smaak!

Over Rutger Bakt

Rutger van den Broek was de was de winnaar van het eerste seizoen van Heel Holland Bakt. En terecht, want wat maakt deze man heerlijke bakrecepten zeg! Eerder ging ik ook al aan de slag met zijn recept voor Carrot cake uit zijn ‘Cakes’ bakboek en maakte ik mini red velvet cakes voor de feestdagen. Met zijn nieuwste kookboek: Rutger Bakt – de 100 allerbeste recepten haal je een super dik en fantastisch bakboek in huis! Dit boek bevat echt de top 100 aan favoriete bakrecepten van iedereen! Van de bekende roze koeken tot sticky toffee cake maken. Maar naast zoete baksels ook hartige taarten en deegwaren zoals bagels.. Naast de klassiekers zoals appeltaart staat dus ook deze red velvet taart in dit boek, dus besloot om het recept van Rutger uit te proberen. Ik kan je zeggen: het was moeilijk kiezen hoor, want dit is echt zo’n boek waar je bij elke bladzijde denkt: Oh die wil ik maken!

recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl
recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl
recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl

Zelf Red Velvet recepten maken

Hieronder deel ik niet alleen het recepten maar ook meteen een bakvideo waarin ik de Red Velvet Taart maak. Het is echt ongelofelijk hoe lekker deze taart is uitgevallen en inderdaad zo zacht als fluweel op je tong! Mocht je nou zo’n grote taart iets te veel van het goede, dan kun je uiteraard ook aan de slag met het recept voor de kleinere Red Velvet cupcakes die ik voor de feestdagen maakte. Maar ik heb nog meer ‘red velvet’ recepten die je kunt gaan maken! Deze Red Velvet wafels met roomkaas topping zijn namelijk ook een aanrader en zelfs heel erg geschikt voor aankomende Valentijnsdag! Maar voor de koekjes liefhebbers onder jullie kan ik deze chewy red velvet cookies met witte chocolade ook zeker aanraden! Geniet er in ieder geval heerlijk van!


recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl

Recept video: Red Velvet Taart maken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Red Velvet Taart

recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben jij ook dol op red velvet taart? Deze heerlijke chocoladecake met laagjes roomkaas topping stond al heel lang op mijn to cook lijstje! De red velvet cakes hebben een prachtige rode kleur en zijn lekker smeuïg en heerlijk van smaak!

  • Author: Rutger Bakt 100 recepten kookboek

Ingredients

Scale

Voor de Red Velvet Cake:

  • 250 ml karnemelk
  • 15 gr cacao poeder
  • 2 tl rode voedingskleurstof
  • 300 gr fijne suiker
  • 200 gr roomboter
  • 1 tl vanille extract
  • 0.25 tl zout
  • 3 eieren
  • 300 gr (patent)bloem
  • 2 tl witte wijn azijn
  • 1 tl baking soda

Roomkaas topping:

  • 175 gr roomboter
  • 150 gr poedersuiker
  • 300 gr roomkaas
  • 2 tl vanille extract
  • optioneel: strooisels en taart decoratie

Extra:

  • keukenmixer met garde
  • spatel
  • (3x) bakvorm of taartpan 20 cm doorsnede
  • bakspray & bakpapier
  • palet mes
  • optioneel: spuitzakje

Instructions

Voor je begint is het van belang dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koelkast!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet de bakvorm(en) in met bakspray en bekleed de bodem met een op maat geknipt stuk bakpapier. Zet apart.
  2. Meng in een beker de karnemelk met de cacao en rode kleurstof. Roer dit goed door en zet apart.
  3. Doe de suiker, vanille, zout en zachte roomboter in de mengkom van de mixer. Klop dit gedurende 5 minuten op medium snelheid tot een dik en romig geheel. 
  4. Voeg een voor een de eieren toe aan het beslag in de mixer. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige goed is opgenomen. Zet daarna de mixer uit.
  5. Spatel nu de helft van het karnemelk mengsel en de helft van de bloem door het beslag. Voeg daarna de overige helften van de karnemelk en bloem toe, samen met de baking soda en witte wijnazijn en spatel kort door om te vermengen. 
  6. Als het goed is heb je nu circa 1200 gram beslag en daar bak je 3 x red velvet cakes mee met een doorsnede van 20 cm. Je kunt het beste je vorm(en) dus vullen met 400 gram beslag (per keer). 
  7. Bak de red velvet cakes af in het midden van de oven, gedurende 20-25 minuten. Laat een paar minuten staan in de vorm en keer daarna om. Laat in zijn geheel afkoelen op een rooster. 
  8. Maak ondertussen de roomkaas creme: klop de zachte boter met poedersuiker romig in de keukenmixer. Voeg tot slot de roomkaas en vanille toe en klop het geheel tot een gladde creme. Stop eventueel in de koelkast als de cakes nog niet helemaal afgekoeld zijn. 
  9. De Red Velvet cakes kunnen een beetje ‘gebold’ zijn aan de bovenkant, snij ze dus recht bij en zet de afsnijsels apart.
  10. Plaats 1 red velvet cake op een taartschaal. Smeer met een paletmes een kwart van de roomkaas topping er over heen en smeer evenredig uit. Plaats hier nog een plak red velvet cake op en smeer hier wederom een kwart van de roomkaastopping over heen. Plaats de laatste plak red velvet cake er op en smeer hier ook een kwart van de roomkaas over heen.
  11. Van de roomkaas topping die je nu over hebt gebruik je een deel om de zijkant van de taart mee in te smeren. Dit mag lekker dik zijn – hiervoor gebruik je dan alle resterende roomkaas. Of smeer het er dunnetjes op en gebruik een deel van de roomkaas om toeven bovenop de taart te spuiten (zie mijn video). Gebruik je paletmes om de taart in ieder geval egaal glad te strijken.
  12. De afsnijsels van de red velvet cake verkruimel je met je vingers en strooi bovenop de taart. Spuit nu tevens ook de toefjes overgebleven roomkaas on top en bestrooi eventueel met decoratie toppings.
  13. Zet de taart nog minstens 30 minuten in de koelkast om een beetje op te laten stijven.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze red velvet taart wilt gaan maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Kookboeken, Taart Recepten Tags: baking soda, bloem, eieren, karnemelk, kleurstof, kookvideo, poedersuiker, Red Velvet, roomboter, roomkaas, suiker, taart, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Camembert uit de oven
Volgend bericht: Aziatische noodles salade »

Lees Interacties

Reacties

  1. Lara

    20 april 2022 om 4:52 pm

    Zoet er goed uit! Ik heb een bakvorm van 22 cm. Moet ik dan het recept verdubbelen?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 augustus 2022 om 12:06 pm

      Hi Lara,
      Voor een 22 cm vorm kun je ook overal 25% extra ingrediënten nemen, maar dit hoeft niet perse hoor.
      Je kunt het beslag (voor een 20 cm vorm) ook in slechts 2x lagen bakken ipv 3, of je maakt er 3 iets dunnere lagen van.
      Je taart wordt er dan iets minder hoog van, maar je kunt dan wat ruimere puntjes snijden. Wat jij wilt.

      Beantwoorden
  2. Marit Smit

    28 februari 2023 om 8:01 pm

    Welke rode kleurstof geeft nou die echte rode kleur. Ik heb dr oetker geprobeerd maar werd zacht roze..

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee