Print

Recept: Red Velvet Taart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben jij ook dol op red velvet taart? Deze heerlijke chocoladecake met laagjes roomkaas topping stond al heel lang op mijn to cook lijstje! De red velvet cakes hebben een prachtige rode kleur en zijn lekker smeuïg en heerlijk van smaak!

Ingredients

Scale

Voor de Red Velvet Cake:

  • 250 ml karnemelk
  • 15 gr cacao poeder
  • 2 tl rode voedingskleurstof
  • 300 gr fijne suiker
  • 200 gr roomboter
  • 1 tl vanille extract
  • 0.25 tl zout
  • 3 eieren
  • 300 gr (patent)bloem
  • 2 tl witte wijn azijn
  • 1 tl baking soda

Roomkaas topping:

  • 175 gr roomboter
  • 150 gr poedersuiker
  • 300 gr roomkaas
  • 2 tl vanille extract
  • optioneel: strooisels en taart decoratie

Extra:

Instructions

Voor je begint is het van belang dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koelkast!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet de bakvorm(en) in met bakspray en bekleed de bodem met een op maat geknipt stuk bakpapier. Zet apart.
  2. Meng in een beker de karnemelk met de cacao en rode kleurstof. Roer dit goed door en zet apart.
  3. Doe de suiker, vanille, zout en zachte roomboter in de mengkom van de mixer. Klop dit gedurende 5 minuten op medium snelheid tot een dik en romig geheel. 
  4. Voeg een voor een de eieren toe aan het beslag in de mixer. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige goed is opgenomen. Zet daarna de mixer uit.
  5. Spatel nu de helft van het karnemelk mengsel en de helft van de bloem door het beslag. Voeg daarna de overige helften van de karnemelk en bloem toe, samen met de baking soda en witte wijnazijn en spatel kort door om te vermengen. 
  6. Als het goed is heb je nu circa 1200 gram beslag en daar bak je 3 x red velvet cakes mee met een doorsnede van 20 cm. Je kunt het beste je vorm(en) dus vullen met 400 gram beslag (per keer). 
  7. Bak de red velvet cakes af in het midden van de oven, gedurende 20-25 minuten. Laat een paar minuten staan in de vorm en keer daarna om. Laat in zijn geheel afkoelen op een rooster. 
  8. Maak ondertussen de roomkaas creme: klop de zachte boter met poedersuiker romig in de keukenmixer. Voeg tot slot de roomkaas en vanille toe en klop het geheel tot een gladde creme. Stop eventueel in de koelkast als de cakes nog niet helemaal afgekoeld zijn. 
  9. De Red Velvet cakes kunnen een beetje ‘gebold’ zijn aan de bovenkant, snij ze dus recht bij en zet de afsnijsels apart.
  10. Plaats 1 red velvet cake op een taartschaal. Smeer met een paletmes een kwart van de roomkaas topping er over heen en smeer evenredig uit. Plaats hier nog een plak red velvet cake op en smeer hier wederom een kwart van de roomkaastopping over heen. Plaats de laatste plak red velvet cake er op en smeer hier ook een kwart van de roomkaas over heen.
  11. Van de roomkaas topping die je nu over hebt gebruik je een deel om de zijkant van de taart mee in te smeren. Dit mag lekker dik zijn – hiervoor gebruik je dan alle resterende roomkaas. Of smeer het er dunnetjes op en gebruik een deel van de roomkaas om toeven bovenop de taart te spuiten (zie mijn video). Gebruik je paletmes om de taart in ieder geval egaal glad te strijken.
  12. De afsnijsels van de red velvet cake verkruimel je met je vingers en strooi bovenop de taart. Spuit nu tevens ook de toefjes overgebleven roomkaas on top en bestrooi eventueel met decoratie toppings.
  13. Zet de taart nog minstens 30 minuten in de koelkast om een beetje op te laten stijven.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty