• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Salade recepten / Salade met gegrilde witvis en paprika reepjes

Salade met gegrilde witvis en paprika reepjes

5 augustus 2014 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Het is al weer even geleden, maar het werd toch echt weer tijd voor een visgerecht! Deze keer een heerlijke zomerse salade met gegrilde witvis, haricot verts en paprika reepjes.  

Zomerse salade met gegrilde witvis

Dit recept is speciaal voor de zomerse dagen waarbij je vooral niet al te lang in de keuken wilt staan. Elke week een keertje vis eten is niet alleen lekker maar ook heel gezond voor je. Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van regelmatig vis eten. Voor dit recept gril je de paprika en vis even in de grillpan en dan zet je in een mum van tijd deze salade met gegrilde witvis, haricot verts en paprika reepjes op tafel.

recept salade met gegrilde witvis, paprika reepjes en haricot verts

Nog meer recepten met gegrilde vis

Zit je bij dit recept al te watertanden? Dan hebben we uiteraard nog meer recepten met gegrilde vis in petto voor je! Naast een salade met gegrilde witvis maak je bijvoorbeeld deze broccoli stamppot met cannelini bonen en gegrilde vis. Of ga voor een feestelijke Aziatische zalmburger! Deze Tex Mex Fish Taco;s met mango blijken fantastisch party food en deze hele schol van de barbecue is een perfect voorbeeld van gegrilde vis maken!


Print

Recept: Salade met gegrilde witvis en paprika reepjes

recept salade met gegrilde witvis, paprika reepjes en haricot verts
Print Recipe

Elke week een stukje vis op tafel zetten is niet alleen lekker maar ook erg gezond. Deze zomerse salade met gegrilde witvis en paprika reepjes serveer je met geblancheerde haricot verts en een frisse dressing met citroen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: lunch
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

  • 150 gram haricot verts,
  • 1 grote rode ui (of twee kleine),
  • 1 gele paprika,
  • 1 rode paprika,
  • 4 x 80 gram witvis, bijvoorbeeld Tilapiafilet/ koolvis/ kabeljauw/ pangasius ,
  • 200 gram gemengde (krulsla) melange,
  • Sap van 1 citroen,
  • zout & peper,
  • olijfolie,
  • optioneel: wat geroosterde pijnboompitten.

Extra:

  • Kom of schaal,
  • grill-  of koekenpan.

Instructions

  1. Snijd de uiteinden van de haricot verts en snijd daarna door de helft. Doe de haricot verts in een kom, overgiet met een liter gekookte water (eenvoudig en snel uit de waterkoker) en laat 10 minuten staan om te blancheren.
  2. Pel de ui, snijd door de helft en vervolgens in dunne, halve ringen. Was de paprika’s, verwijder de pitjes en zaadlijsten, en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwarm een scheutje olie in een grill- of koekenpan en bak hierin de paprika’s rondom. Voeg de ui toe en roer tot deze glazig zijn. Haal de groente uit de pan en zet apart om een beetje af te koelen.
  3. Wrijf de vis in met wat olie en breng op smaak met peper en zout. Verhit de grill-of koekenpan opnieuw, en bak hierin de vis rondom bruin. Dit duurt ca. 5 minuten per kant. Haal daarna van het vuur en zet apart.
  4. Giet vervolgens de haricot verts af en meng met de sla, uien en paprika. Breek de vis in stukken en verdeel over de salade.
  5. Maak tot slot een dressing van het citroensap, 2 eetlepels olijfolie, een snuf peper en zout. Giet deze over de salade met gegrilde witvis en serveer deze lauw warm. Bestrooi eventueel met nog wat geroosterde pijnboompitjes.

Eet smakelijk! groetjes, Betty

Keywords: salade, zomer, vis, paprika, haricot verts, citroen

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept salade met gegrilde witvis, paprika reepjes en haricot verts

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze salade met gegrilde witvis wilt gaan maken!

Category: Lunch recepten, Salade recepten, Vis Recepten Tags: detox recepten, Glutenvrij, haricot verts, Low Carb, Paprika, sla, uien, Vis

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Koken met aanbiedingen APP
Volgend bericht: Uit eten in de Efteling »

Lees Interacties

Reacties

  1. maaike

    6 augustus 2014 om 1:04 pm

    Ohh dat ziet er lekker uit, ik weet al wat ik morgen ga eten!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl

5x Kidsproof BBQ spiesjes

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in