• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Eetdagboek Week 23 (#bikinibodychallenge2015)

Eetdagboek Week 23 (#bikinibodychallenge2015)

9 juni 2015 Door Betina Oostveen 2 Reacties

eetdagboek_2015_van_betty_week_23_header-002

Ligt het aan mij, of vliegen de weken voorbij?! Het lijkt wel eergisteren dat ik het eetdagboek van vorige week online zette! Maar goed, we gaan gewoon door, ook met de #bikinibodychallenge2015 . En je leest het allemaal terug in het eetdagboek van de afgelopen week!

De tip voor deze week is: Blijf gewoon lekker jezelf. Laat niemand je van je stuk brengen. En als je zin hebt in een glaasje wijn of een blokje chocolade als toetje, dan mag dat gerust. Beloofd!

Eetdagboek Maandag:

Maandag morgen betekent voor mij: even een bordje powerfood om de werkweek mee te beginnen!  Havermoutpap met gojibessen, amandelschaafsel en blauwe bessen. Heerlijk met een pittig kopje gemberthee.

eetdagboek_2015_van_betty_week_23_maandag_1

Eenmaal op kantoor, laat ik de koffie even voor lief en neem een Glas Of Fresh Juice en een kop groene thee met citroen.

Tijdens de lunch rooster ik 3 speltboterhammen: eentje met eiersalade, Runderrookvlees & selderiesalade en tot slot een plakje kaas. Daar nack ik vervolgens nog een tomaatje in partjes bij.

Tijdens het welbekende vieruurtje neem ik een espresso en een banaan. Daar kom ik de rest van de middag wel me door!

eetdagboek_2015_van_betty_week_23_maandag_2

Thuis eten wij een vegetarische maaltijd uit de Mathijs Maaltijdbox: een lentestampotje van zoete ui, venkel, tomaatjes, walnoten en creme fraiche.  Na mijn kopje sleepytime thee, duik ik lekker vroeg mijn nest in.

Eetdagboek Dinsdag:

Ik start de dag met twee minuten lang Jumping Jacks. Dylan heeft een omelet met champignons en spekreepjes gebakken. En daar drink ik een kop groene thee bij. Lekker lowcarb dus!

eetdagboek_2015_van_betty_week_23_dinsdag_1

Op het werk neem ik een kopje koffie en een appel. En tussen de middag maak ik een dubbele boterham met Vockingworst (lokale specialiteit uit Utrecht). Een een rijstwafel met pindakaas!

Tijdens het vieruurtje tik ik een espresso weg en eet een banaan en handje gemengde noten. Vandaag heb ik blijkbaar een ‘zoute’  trek!

eetdagboek_2015_van_betty_week_23_dinsdag_2

Tijdens de avondboodschappen zie ik heerlijke dikke witte asperges liggen en besluit hier een romige witte aspergesoep van te maken. Ik ben echt dol op asperges! Op het einde kook ik alleen nog een kleine minuut wat gesneden hamreepjes mee en dan is het wel weer genoeg voor vandaag.

Eetdagboek Woensdag:

Op deze zonnige woensdag voeg ik ook graag de kleur geel toe aan mijn ontbijtje:  Kwark met verse ananas, moerbeien, zonnebloem- en pompoenpitten en hennepzaad (voor die extra omega 3). En met een kopje groene thee erbij ben ik klaargestoomd voor een dagje op kantoor.

eetdagboek_2015_van_betty_week_23_woensdag_1

Deze morgen wederom geen koffie maar (weer) een Glass of Fresh juice.  Ik blijf deze echt zo lekker vinden!

eetdagboek_2015_van_betty_week_23_woensdag_2

De lunch bestaat vandaag uit een kaastosti met speltbrood, en een rijstwael met 30+ kaas en een rijstwafel met XXL hageslag. Een klein feestje op het werk dus!

Savonds komt de schoonfamilie eten en maak ik een kruidige Turkse Linzensoep met stokbrood en hummusdip. En als toetje neem ik een Gu Banoffee pud. Dit is echt een ontdekking in de supermarkt, want iedereen is weg van deze glazen potjes met hemelse gooo-ness. Na afloop enkel nog lekker een espresso toe.

Eetdagboek Donderdag:

Een prachtige zomerse dag en ik ontbijt wederom met kwark en ananas (het moet toch op.). Maar hier roer ik wat instant havermout doorheen, samen met een lepeltje lijnzaad. Daarna ga ik lekker koffie drinken bij mijn zusje, gaan we boodschappen doen bij de lokale Turkse super, en fiets ik nog even 10km door om bij mams te gaan lunchen.

eetdagboek_2015_van_betty_week_23_donderdag_1

Dat wordt een soepje met bolletjes kaas/kipfilet. Na een middagje bijgekletst te hebben in de achtertuin, komt Dylan ook rechtstreeks uit zijn werk langs en besluiten we pizza’s te gaan halen.

eetdagboek_2015_van_betty_week_23_donderdag

Daarna bedankt ik dan ook vriendelijk voor de lift naar huis met de auto, en besluit om gewoon weer 10 km terug te gaan fietsen. Ik ben erg trots op mezelf, maar het was dan ook nodig na die pizza!

Eetdagboek Vrijdag:

Vandaag wordt ik wakker met zadelpijn, maar dat mag de pret niet drukken! Voor het ontbijt maak ik een jummy chocolade-havermoutpap met blauwe bessen, walnoten, hennepzaad en rauwe cacao nibs. Daarna gauw naar kantoor met een flesje Glass of Fresh Juice aan mijn zijde.

eetdagboek_2015_van_betty_week_23_vrijdag_1

Eenmaal op het werk maak ik een flinke kop rooibosthee met honing en begin alvast af te tellen naar het weekend!  Tussen de pauze besmeer ik vier rijstwafels met: eiersalade, rookvlees & selderiesalade, pindakaas en een plakje kaas.

Later op de middag wordt het tijd voor een espresso en een grapefruit!

eetdagboek_2015_van_betty_week_23_vrijdag_2

Savonds waag ik mij aan ‘Pulled Pork’  uit de oven. Deze nieuwe ontdekking ligt nu bij de Appie in de schappen, en samen met een bolletje en coleslaw heb je een fantastische maaltijd te pakken. Laat het weekend maar beginnen. Oh ja, ik mag er dan ook nog een glaasje Liefmans bier bij (met heeeel veel ijsblokjes).

Eetdagboek Zaterdag:

Rise & Shine want vandaag heb ik een kekke dag voor de boeg!  Ik ontbijt met soya yoghurt, plakjes banaan, blauwe bessen, en een kopje gember thee.

eetdagboek_2015_van_betty_week_23_zaterdag_1

Daarna ga ik naar een kookworkshop van Fonq.nl, waar ik nog heel veel mede foodbloggers tegenkom. We mogen koken met de nieuwste keukenapparatuur van KitchenAid, Vitamix en Le Creuset, en vervolgens genieten we van een driegangen lunch met zijn allen.

eetdagboek_2015_van_betty_week_23_zaterdag_2

Daarna is het weer Festival tijd! Dit keer geen foodfestival, maar een 90’s party in Stadion Galgewaard. De muziek was top, de keuze voor avondeten alleen een heel stuk minder. Verder dan een hamburger met teveel saus en een portie frietjes kwam het niet.

Na afloop reizen we via Utrecht CS terug en besluiten om nog even een toetje te gaan doen in een van mijn favo restaurants in de stad: Bij Madeleine Bar Bistro strijken we neer voor een chocolade fondant taartje met vanille ijs, een kop koffie, madeleines en een glaasje sherry. Een perfect einde aan de zaterdagavond dus!

Eetdagboek Zondag:

Een heerlijk luilekker dagje, waarbij ik eerst goed kan uitslapen. Het onbijt is simpel: een kommetje soya yoghurt, met drie verkruimelde Belvita koekjes en blauwe bessen. Vergezeld door een kopje koffie. Omdat het zo lekker zonnig is, ben ik de rest van de dag weer in de tuin te vinden. Onkruid wieden en de tegels afspuiten met de hogedruk reiniger. Daarna kon ik meteen ook de gevels en meubilair afnemen en de ramen lappen. Je wilt niet weten waar ik nog overal zand tegenkwam. Maar de tegels liggen er weer mooi, netjes en lichter van kleur bij.

eetdagboek_2015_van_betty_week_23_zondag

S’avonds heb ik dan ook geen puff meer om te koken, dus besluiten we frietjes in de Airfryer te bakken. Met een kroketje erbij. Dat had ik dan ook zeker verdiend!

 

En dan wordt het weer even spannend, want is er deze week weer wat af??  Tromgeroffel…..  Eindstand na 7 weken:  -/-  3.2  kilo !

Okee ik mag best trots zijn dat er nog steeds wat vanaf gaat, maar in dit tempo ben ik pas over 15 maanden op mijn ideale gewicht, dus het kan beter. Misschien moet ik maar eens gaan kijken of ik de komende maanden fietsend naar mijn werk kan gaan? Zeker als het weer steeds beter wordt!

Hebben jullie ook zo lekker genoten van het warme weer, de afgelopen week?

genieten_groetjes_bettyskitchen

Category: Persoonlijk Tags: afvallen, eetdagboek, persoonlijk

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Avocado smoothie met aardbeien en cacao nibs
Volgend bericht: Broccoli stamppot met cannelini bonen en witvis »

Lees Interacties

Reacties

  1. esther boele

    9 juni 2015 om 7:26 am

    Beste Betty
    Je dagboek is erg leuk om te lezen 🙂 lees het iedere keer, het was vorige week heerlijk weer, lekker buiten eten en genieten 🙂 je nent al veel afgevallen jij:) toppie, ga zo door 🙂

    Liefs esther boele

    Beantwoorden
  2. Renata

    9 juni 2015 om 3:45 pm

    Alle beetjes helpen toch, Betty?! Halve kilo per week is toch netjes. Oke niet snel maar dan komt het er wellicht ook minder snel aan. Ik dacht ooit ergens gelezen/gehoord te hebben dat halve kilo per week afvallen “gezonder” is, omdat je dan geleidelijk afvalt en niet gaat jojo-en.
    Maar ja, wij vrouwen willen binnen een week alle overtollige pondjes eraf hebben (en het liefst zonder al te veel inspanning whahaha).
    Leuk om te lezen wat je weer allemaal gedaan hebt, en wat je gegeten hebt.
    groetjes Renata

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in