Print

Broccoli stamppot met cannelini bonen en witvis

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vis
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gram broccoli,
  • 400 gram cannellini bonen,
  • 1 flinke eetlepel tahini (sesampasta),
  • 2 stuks witvis, bijvoorbeeld Pangasiusfilet,
  • 1/2 citroen, uitgeperst,
  • een eetlepel fijngehakt verse bieslook.

Extra:

  • Grillpan, of hapjes pan,
  • 1 middelgrote pan, liefst met stoominzet,
  • 1 steelpan,
  • pureestamper.

 

Instructions

  1. Snijd de roosjes van de broccoli en breng aan de kook, met een beetje zout in de middelgrote pan. Stomen is natuurlijk veel gezonder, dus als je over een stoominzet beschikt, gebruik deze dan zeker. Prik na 10 minuten koken in de broccoli om te kijken of deze beetgaar is.
  2. Giet het blik cannellini bonen af, spoel af onder de kraan en breng aan de kook in het steelpannetje. Je kunt eventueel een beetje zout toevoegen aan het kookwater. Let op. Bonen in blik hoef je enkel een beetje te verwarmen en niet lang door te laten koken.
  3. Verhit ondertussen de grill pan. Smeer de vis aan beide zeiden in met een beetje olie en gril deze in de pan, tot ze gaar zijn. Check altijd even de verpakking voor de juiste bereidingstijd.
  4. Giet de broccoli en bonen af, stop samen in een pan en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de tahini, een eetlepel citroensap en de bieslook toe en stamp nogmaals goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Zodra de vis gaar is, breng je deze ook op smaak met zout en peper. Je kunt eventueel het overgebleven citroensap ook over de vis heen druppelen. Serveer de broccoli stamppot met cannelini bonen op een bordje, leg hier de vis bovenop en serveer direct.

Eet smakelijk!