• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Raw notenrepen met peer

Raw notenrepen met peer

26 oktober 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Wij zijn dol op homemade energierepen en RAW bars! En deze raw notenrepen met peer zijn letterlijk om je vingers bij af te likken! Dus kneed er lekker op los en geniet van deze gezonde powerbar, die ook nog eens glutenvrije is en geen geraffineerde suikers bevat!

Vegetarische notenrepen

Omdat ik vaak vegetarisch eet, probeer ik de voedingsstoffen die ik ‘mis’ door geen vlees te eten, te vervangen door alternatieven. Noten zijn daarvoor heel geschikt. Nu vraag je je misschien af wat dat te maken heeft met dit tussendoortje? Ik probeer namelijk om zoveel mogelijk de hele dag door te zorgen voor het binnenkrijgen van alle voedingsstoffen en mij daarmee niet te beperken tot mijn (vegetarische) diner.

Raw notenrepen met peer

Gezond snoepen als tussendoortje

Zo eet ik groenten bij de lunch (salade, soep) of als tussendoortje omdat de kans klein is dat ik met alleen mijn diner de dagelijks aanbevolen behoefte van minimaal 250 gram groenten haal. Zo geldt dat ook voor o.a. noten. Daar eet ik een handje van of ik verwerk ze dus als tussendoortje, zoals deze notenrepen met peer. En geloof mij, deze repen zijn om te smullen dus het is echt geen straf om ze als tussendoortje te ‘moeten’ nemen, als je daarmee aan je dagelijkse behoefte vitamines en mineralen komt.

RAW notenrepen recepten

De notenrepen zijn super makkelijk en snel te maken, maar hou er rekening mee dat ze voor het serveren minimaal 4 uur de koelkast in moeten. Maak ze dus ruim van tevoren of even snel de avond van tevoren, zodat je ze de dag erna zo mee kunt nemen naar je werk. En voor de liefhebber: Check ook deze energierepen met dadels en gojibessen, of maak je deze repen met quinoa en chocolade.

Print

Recept: Raw notenrepen met peer

Raw notenrepen met peer
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 4 hours 15 minutes
  • Yield: 12 repen 1x
  • Category: Tussendoortjes

Ingredients

Scale
  • 150 gram notenpasta of pindakaas (met zo min mogelijk toevoegingen)
  • 75 gram havermout
  • 3 el. kokosolie
  • 75 gram pitloze dadels
  • 2 el. cacao nibs (of stukjes pure chocola)
  • 1 peer
  • 50 gram ongebrande en ongezouten noten (bijvoorbeeld pistachenoten, amandelen, pecannoten, paranoten of hazelnoten)
  • 2 el. agave siroop of maple syrup
  • Snuf zout 

Benodigdheden:

  • Bakpapier
  • Eventueel: koekvorm

Instructions

  1. Vul een kommetje met warm water. Halveer de dadels en wel ze in het water.
  2. Breek of vermaal de noten en stop ze in een kom. Schil de peer en snij deze heel fijn en voeg toe. Schep ook de notenpasta, cacao nibs, kokosolie, havermout, agave siroop en een snuf zout erdoorheen.
  3. Giet de dadels af en knijp ze licht uit. Snij de dadels fijn en vermeng met alle ingrediënten in de kom.
  4. Bedek een bord of plaat met een stuk bakpapier en schep het ‘deeg’ hierop. Duw het in een vierkante plak als je er uiteindelijk repen van wilt maken.  Druk de bovenkant licht aan met de bolle kant van je lepel zodat het overal gelijk is.
  5. Zet het bord voor minimaal 4 uur in de koelkast. Voor het serveren snij je de plak in repen of druk er met een koekvorm vormpjes uit. Serveer de notenrepen direct.

Geniet ervan.

Liefs, Nanda 

Notes

Bewaartip: je kunt deze notenrepen prima een paar dagen goed afgesloten in de koelkast bewaren. Een lekker gezond tussendoortje waar je je niet al te schuldig over hoeft te voelen. En ook makkelijk om mee te nemen naar je werk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Raw notenrepen met peer

Category: Bakrecepten Tags: Amerikaanse keuken, cacao nibs, dadels, Glutenvrij, havermout, healthy, koekjes, kokosolie, maple syrup, Nanda Appelman, noten, peren, suikervrij, tussendoortjes, vegan, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Shanghai Bistro in Amsterdam
Volgend bericht: Garnalen met avocado en crème fraîche »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee