• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

5 december 2014 Door Betina Oostveen 23 Reacties

Jump to Recipe

Vorige week was het Thanksgiving Day, een feestdag die voornamelijk in Amerika en Canada gevierd wordt. Een tijdens dit feestmaal maakt men ook vaak een gerecht met pompoen, zoals een Pumpkin Pie (pompoentaart). Ik maakte een heerlijke, zoete, fudge achtige variant van deze taart, en dat recept ga ik nu delen met jullie! 

Een zoete pumpkin pie maken

Dit recept is afgeleid van de FoodNetwork maar ik heb de receptuur wat aangepast. Allereerst heb ik de maten omgerekend naar grammen en de afmeting van mijn springvorm. En ben ik groot voorstander van zelf pompoenen bereiden, in plaats van kant en klaar uit een blik. Omdat het originele recept wel behoorlijk wat gecondenseerde melk en slagroom bevat, heb ik dit simpelweg vervangen door volle melk en daar de pompoen in gekookt. Mijn heupen zijn mij dankbaar voor deze beslissing..  En toen heb ik heel hard zitten duimen voor de oven. Het is al met al heel goed gekomen, en de taart smelt als het ware op je tong! Dat wordt heerlijk smullen van pompoen dus!

Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

Pastry deeg met poedersuiker

Gouden tip! als je heerlijk zacht ‘pastry’  deeg wilt verkrijgen, gebruik dan poedersuiker in een deegbodem in plaats van kristalsuiker. Je deeg krijgt echt de goede zoete smaak, maar een hele andere consistentie van het deeg. En bij deze past het perfect bij de zachte pompoenvulling die haast op fudge lijkt. Je vork glijd dan ook zo door de pumpkin pie heen. Deze Pumpkin Pie zoete pompoentaart is verre uit favoriet tijdens de Amerikaanse feestdag Thanksgiving. Maar deze Pumpkin Pie brownies zijn ook zeer zeker een aanrader! Geniet dus heerlijjk van bakrecepten met pompoen.

Print

Recept: Pumpkin Pie (Zoete Pompoentaart)

pumpkin pie zoete pompoentaart recept
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.7 from 3 reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 2 hours
  • Cook Time: 1 hours
  • Total Time: 3 hours
  • Yield: 10–12 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten deegbodem:

  • 250 gram bloem, +  extra voor uitrollen,
  • 40 gram poedersuiker,
  • snufje zout,
  • 125 gram koude roomboter (ongezouten),
  • 2 eierdooiers (L),
  • 3 eetlepels melk,
  • olijfolie, om de springvorm mee in te vetten.

Ingrediënten vulling:

  • 500 gram klassieke oranje pompoen (aangezien ik een pompoen van ruim 1 kilo had, heb ik slechts de helft gebruikt voor dit recept),
  • 50 gram donkere basterdsuiker,
  • 150 gram, fijne tafelsuiker,
  • 450 ml melk,
  • 1 eetlepel pumpkin spice kruiden, of speculaaskruiden.
  • 2 theelepels vanille essence,
  • 2 grote eieren (L),
  • 1 eigeel (L).

Extra:

  • springvorm 24 cm,
  • keukenfolie,
  • bakpapier,
  • deegroller,
  • kleine kookpan,
  • bakbonen of rijst,
  • staafmixer,
  • koelkast,
  • vriezer.

Instructions

  1. Maak als eerste de deegbodem:  Zeef de bloem, poedersuiker en zout boven een kom. Snijd de koude boter met twee messen eerst in kleine stukjes. Voeg daarna toe aan de bloem, en gebruik je vingers om de boter door het bloem te kneden. Doe dit rustig en voorzichtig want je wilt een kruimelig deeg vormen. Voeg als laatste de eierdooiers en de melk toe en kneed/wrijf daarna nog even kort door. Vorm een bal van het deeg en druk deze uit tot een plak. Wikkel in huishoudfolie en stop minstens 30 minuten in de koelkast (hoe langer hoe beter).
  2. Maak ondertussen de pompoen schoon: Verwijder de zaadjes en schil, en snijd het vruchtvlees in blokken. 
  3.  Bekleed de springvorm met bakpapier en smeer licht in met olijfolie. Bestuif een werkblad met wat bloem en rol hierop het deeg uit tot een lap groter als de springvorm. Rol het deeg op de deegroller, en daarna weer afrollen op de springvorm (dit voorkomt scheuren). Duw het deeg goed in de randen en snijd eventueel teveel af, of gebruik dit om plekjes op te vullen. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en rand, en stop de vorm daarna wederom minimaal 30 minuten terug in de koelkast. Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden (160 hete lucht).
  4. Doe intussen de pompoenblokjes samen met de suiker, melk, pumpkin spice kruiden en vanille essence in een kleine kookpan en breng gedurende 30 minuten aan de kook. Belangrijk is om regelmatig te roeren zodat de pompoen niet vast bakt aan de bodem. Zet hierna het vuur uit, pureer het mengsel met de staafmixer en laat afkoelen.
  5. Haal de vorm uit de koelkast, en leg een stuk bakpapier in de taartvorm: vul deze met bakbonen of bak rijst. Bak de vorm gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder daarna de bonen of rijst en het vel bakpapier en laat de vorm iets afkoelen. Verlaag tevens de oventemperatuur naar 160 graden (145 hete lucht).
  6. Intussen klop je de eieren en spatel deze voorzichtig door het reeds afgekoelde pompoen mengsel. Giet het mengsel op de deegbodem en zet terug in de oven. Bak de pumpkin pie gedurende 45-55 minuten. De bovenkant dient gestold te zijn, maar de vulling zal van binnen nog zacht zijn. (Hij wiebelt dan ook een beetje als ‘jelly pudding’). Laat de taart na afloop goed afkoelen in de vorm en stop daarna voor een nachtje in de koelkast.
  7. Haal de pumpkin pie taart ongeveer 30 minuten voor het serveren uit de koelkast, om een beetje op temperatuur te komen. En deze zoete pompoentaart is heerlijk om te serveren met een lepel zure room, want dat geeft een mooi contrast met die zoete smaak.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

Category: Taart Recepten Tags: Amerikaanse keuken, bloem, boter, eieren, Halloween, melk, oven, poedersuiker, pompoen, pumpkin spice, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek November 2014
Volgend bericht: WIN: 2x toegangskaarten voor Taste of Christmas »

Lees Interacties

Reacties

  1. Elize

    5 december 2014 om 9:17 am

    Pumpkin Pie is zo lekker!! Fijn als alternatief ook een keer voor speculaas recepten vind ik. Hij ziet er heerlijk uit! Groetjes, Elize

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 december 2014 om 10:50 am

      ja inderdaad! en hij krijgt ook de nodige pit door de allspice! lekker!

      Beantwoorden
  2. Emma

    5 december 2014 om 1:41 pm

    Ziet er prachtig uit, heel leuk dat je er ook zure room bij serveert wat niet zo gebruikelijk is!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 december 2014 om 1:45 pm

      Jazeker, het is het contrast waar ik zo van houd. Als jij het ook kunt waarderen dan zul je dit recept ook willen proberen: https://bettyskitchen.nl/tarte-tatin-met-rabarber-en-rode-biet-en-geitenkaascreme/
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  3. sbeijkie

    8 juli 2015 om 12:54 pm

    Klinkt misschien heel stom, maar wat betekent (L) in het recept? =P
    Verder lijkt het me geweldig om een keer te proberen! Ziet er echt lekker uit!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      8 juli 2015 om 12:57 pm

      (L) staat voor ‘Large’, het is de aanduiding op een doosje eieren,
      want deze komen in meerdere formaten.
      Succes met bakken!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  4. Karen

    3 oktober 2015 om 5:51 pm

    In de ingredientenlijst staat suiker en basterdsuiker, deze komen in het recept helaas niet terug. De pompoen zit al in de pan, ik doe de suiker er maar bij en hoop op een goede afloop. Of moet de suiker er op een ander tijdstip bij?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 oktober 2015 om 6:56 pm

      Hi Karen,
      Graag de suiker met de melk in de pan doen. Ik heb het recept meteen even aangepast. Succes en eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  5. marjolein

    28 november 2015 om 3:06 pm

    Hoi! ik heb een vraagje,
    in de ingrediëntenlijst staat 500 gram pompoen, en in het recept wordt het nog schoongemaakt. betekent dit dat de 500 gram in de ingrediënten gaat om onbewerkte (niet schoongemaakte) pompoen? of moet ik 500 gram puree hebben?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 november 2015 om 10:37 am

      hi Marjolein,
      het gaat inderdaad om 500 gram onbewerkte pompoen.
      Dus stel dat je een pompoen van 1 kilo hebt, gebruik je slechts een halve.
      En dan nog schoonmaken.

      Succes!

      Beantwoorden
  6. Tamara Brandenburg

    31 oktober 2016 om 11:46 pm

    Ik heb meteen twee taarten gemaakt. En dus een dubbele hoeveelheid gemaakt ook voor de vulling. dit paste niet in een ‘kleine kookpan’ zoals je misschien we snapt…. 😉 maar wat mij opviel vóór het pureren, dat er nog zo heel erg veel vocht (melk) in de pan zat. Had ik t harder moeten laten (in)koken? Het leek mij echt te veel vocht voor een taart, en heb t meeste dan ook afgegoten voor t pureren. De taart staat nog in de oven….dus even afwachten naar t resultaat….

    Overigens het afgegoten vocht heb ik niet weg gegooid….staat nu af te koelen, en ik denk erover om dat te gebruiken voor t bereiden van ijs of pudding….

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 november 2016 om 12:54 pm

      Hi Tamara,

      het lijkt veel vocht, maar bij ons is het helemaal goedgekomen hoor.
      Ik ben benieuwd hoe je taart na het opstijven is geworden, en anders volgende keer inderdaad meer inkoken.

      Laat het mij weten!
      Groejtes, Betty

      Beantwoorden
  7. Nicole Zurstrassen

    17 maart 2017 om 1:12 pm

    Hallo Betty, welke pompoen vind je het lekkerste voor deze taart?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 maart 2017 om 8:44 am

      Ik maakte deze taart met de klassieke oranje bol pompoen.

      Beantwoorden
  8. Wim ten Vaarwerk

    11 september 2017 om 2:23 pm

    De vulling smaakt in ieder geval goed. Bij de zelfgemalen kruiden een lepeltje 5-spices powder uit de chinese keuken toegevoegd. De taart staat nu in de oven. Ik ben bang dat ik hem nu vaker moet maken.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 september 2017 om 3:51 pm

      Dat is zeker een mooie aanvulling. Bedankt voor het delen 🙂

      Beantwoorden
  9. Elza

    29 september 2017 om 7:20 pm

    Moet hij echt perse in de koelkast voor 1 nacht?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 september 2017 om 1:55 pm

      Dat is wel mijn advies.
      Mocht je slechts een paar uurtjes de tijd hebben, is dat het proberen waard, maar ben ik bang dat het eindresultaat niet stevig genoeg is.
      Ik hoor graag wat het geworden is.

      Beantwoorden
  10. Joanne

    22 november 2017 om 11:10 pm

    Wat een fijn recept. Afgelopen weekend een ‘proef’-taart gemaakt, de echte staat nu in de oven. Ik heb nu lichtbruine basterdsuiker gebruikt, dat geeft een iets meer oranje kleur.

    Beantwoorden
    • Minou

      10 maart 2020 om 6:56 pm

      Eind vorig jaar heb ik dit recept voor pompoentaart gevonden en voor het eerst gemaakt. Maaar ik heb het meel vervangen door glutenvrij meel. In mijn stadstuin had ik een goeie oogst met pompoenen en ik wilde zoveel mogelijk nieuwe recepten proberen naast soep. Nu ben ik hem weer aan het maken. Heerlijke taart!

      Beantwoorden
      • Betina Oostveen

        12 maart 2020 om 12:40 pm

        Dit is heel leuk om te horen Joanne,
        dank je wel voor je bericht!

  11. Ria

    23 september 2020 om 11:25 am

    Ik ga vandaag deze prachtige cake/taart bakken, morgenavond leesclub, mijn vriendinnen zijn proefkonijn#
    #

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 september 2020 om 12:35 pm

      Heel veel plezier en eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee