• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

5 december 2014 Door Betina Oostveen 23 Reacties

Vorige week was het Thanksgiving Day, een feestdag die voornamelijk in Amerika en Canada gevierd wordt. Een tijdens dit feestmaal maakt men ook vaak een gerecht met pompoen, zoals een Pumpkin Pie (pompoentaart). Ik maakte een heerlijke, zoete, fudge achtige variant van deze taart, en dat recept ga ik nu delen met jullie! 

Een zoete pumpkin pie maken

Dit recept is afgeleid van de FoodNetwork maar ik heb de receptuur wat aangepast. Allereerst heb ik de maten omgerekend naar grammen en de afmeting van mijn springvorm. En ben ik groot voorstander van zelf pompoenen bereiden, in plaats van kant en klaar uit een blik. Omdat het originele recept wel behoorlijk wat gecondenseerde melk en slagroom bevat, heb ik dit simpelweg vervangen door volle melk en daar de pompoen in gekookt. Mijn heupen zijn mij dankbaar voor deze beslissing..  En toen heb ik heel hard zitten duimen voor de oven. Het is al met al heel goed gekomen, en de taart smelt als het ware op je tong! Dat wordt heerlijk smullen van pompoen dus!

Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

Pastry deeg met poedersuiker

Gouden tip! als je heerlijk zacht ‘pastry’  deeg wilt verkrijgen, gebruik dan poedersuiker in een deegbodem in plaats van kristalsuiker. Je deeg krijgt echt de goede zoete smaak, maar een hele andere consistentie van het deeg. En bij deze past het perfect bij de zachte pompoenvulling die haast op fudge lijkt. Je vork glijd dan ook zo door de pumpkin pie heen.

Print

Recept: Pumpkin Pie (Zoete Pompoentaart)

pumpkin pie zoete pompoentaart recept

★★★★★

4.7 from 3 reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 2 hours
  • Cook Time: 1 hours
  • Total Time: 3 hours
  • Yield: 10-12 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten deegbodem:

  • 250 gram bloem, +  extra voor uitrollen,
  • 40 gram poedersuiker,
  • snufje zout,
  • 125 gram koude roomboter (ongezouten),
  • 2 eierdooiers (L),
  • 3 eetlepels melk,
  • olijfolie, om de springvorm mee in te vetten.

Ingrediënten vulling:

  • 500 gram klassieke oranje pompoen (aangezien ik een pompoen van ruim 1 kilo had, heb ik slechts de helft gebruikt voor dit recept),
  • 50 gram donkere basterdsuiker,
  • 150 gram, fijne tafelsuiker,
  • 450 ml melk,
  • 1 eetlepel pumpkin spice kruiden, of speculaaskruiden.
  • 2 theelepels vanille essence,
  • 2 grote eieren (L),
  • 1 eigeel (L).

Extra:

  • springvorm 24 cm,
  • keukenfolie,
  • bakpapier,
  • deegroller,
  • kleine kookpan,
  • bakbonen of rijst,
  • staafmixer,
  • koelkast,
  • vriezer.

Instructions

  1. Maak als eerste de deegbodem:  Zeef de bloem, poedersuiker en zout boven een kom. Snijd de koude boter met twee messen eerst in kleine stukjes. Voeg daarna toe aan de bloem, en gebruik je vingers om de boter door het bloem te kneden. Doe dit rustig en voorzichtig want je wilt een kruimelig deeg vormen. Voeg als laatste de eierdooiers en de melk toe en kneed/wrijf daarna nog even kort door. Vorm een bal van het deeg en druk deze uit tot een plak. Wikkel in huishoudfolie en stop minstens 30 minuten in de koelkast (hoe langer hoe beter).
  2. Maak ondertussen de pompoen schoon: Verwijder de zaadjes en schil, en snijd het vruchtvlees in blokken. 
  3.  Bekleed de springvorm met bakpapier en smeer licht in met olijfolie. Bestuif een werkblad met wat bloem en rol hierop het deeg uit tot een lap groter als de springvorm. Rol het deeg op de deegroller, en daarna weer afrollen op de springvorm (dit voorkomt scheuren). Duw het deeg goed in de randen en snijd eventueel teveel af, of gebruik dit om plekjes op te vullen. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en rand, en stop de vorm daarna wederom minimaal 30 minuten terug in de koelkast. Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden (160 hete lucht).
  4. Doe intussen de pompoenblokjes samen met de suiker, melk, pumpkin spice kruiden en vanille essence in een kleine kookpan en breng gedurende 30 minuten aan de kook. Belangrijk is om regelmatig te roeren zodat de pompoen niet vast bakt aan de bodem. Zet hierna het vuur uit, pureer het mengsel met de staafmixer en laat afkoelen.
  5. Haal de vorm uit de koelkast, en leg een stuk bakpapier in de taartvorm: vul deze met bakbonen of bak rijst. Bak de vorm gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder daarna de bonen of rijst en het vel bakpapier en laat de vorm iets afkoelen. Verlaag tevens de oventemperatuur naar 160 graden (145 hete lucht).
  6. Intussen klop je de eieren en spatel deze voorzichtig door het reeds afgekoelde pompoen mengsel. Giet het mengsel op de deegbodem en zet terug in de oven. Bak de pumpkin pie gedurende 45-55 minuten. De bovenkant dient gestold te zijn, maar de vulling zal van binnen nog zacht zijn. (Hij wiebelt dan ook een beetje als ‘jelly pudding’). Laat de taart na afloop goed afkoelen in de vorm en stop daarna voor een nachtje in de koelkast.
  7. Haal de pumpkin pie taart ongeveer 30 minuten voor het serveren uit de koelkast, om een beetje op temperatuur te komen. En deze zoete pompoentaart is heerlijk om te serveren met een lepel zure room, want dat geeft een mooi contrast met die zoete smaak.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

 

Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

Category: Taart Recepten Tags: Amerikaanse keuken, bloem, boter, eieren, melk, oven, poedersuiker, pompoen, pumpkin spice, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek November 2014
Volgend bericht: WIN: 2x toegangskaarten voor Taste of Christmas »

Lees Interacties

Reacties

  1. Elize

    5 december 2014 om 9:17 am

    Pumpkin Pie is zo lekker!! Fijn als alternatief ook een keer voor speculaas recepten vind ik. Hij ziet er heerlijk uit! Groetjes, Elize

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 december 2014 om 10:50 am

      ja inderdaad! en hij krijgt ook de nodige pit door de allspice! lekker!

      Beantwoorden
  2. Emma

    5 december 2014 om 1:41 pm

    Ziet er prachtig uit, heel leuk dat je er ook zure room bij serveert wat niet zo gebruikelijk is!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 december 2014 om 1:45 pm

      Jazeker, het is het contrast waar ik zo van houd. Als jij het ook kunt waarderen dan zul je dit recept ook willen proberen: https://bettyskitchen.nl/tarte-tatin-met-rabarber-en-rode-biet-en-geitenkaascreme/
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  3. sbeijkie

    8 juli 2015 om 12:54 pm

    Klinkt misschien heel stom, maar wat betekent (L) in het recept? =P
    Verder lijkt het me geweldig om een keer te proberen! Ziet er echt lekker uit!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      8 juli 2015 om 12:57 pm

      (L) staat voor ‘Large’, het is de aanduiding op een doosje eieren,
      want deze komen in meerdere formaten.
      Succes met bakken!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  4. Karen

    3 oktober 2015 om 5:51 pm

    In de ingredientenlijst staat suiker en basterdsuiker, deze komen in het recept helaas niet terug. De pompoen zit al in de pan, ik doe de suiker er maar bij en hoop op een goede afloop. Of moet de suiker er op een ander tijdstip bij?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 oktober 2015 om 6:56 pm

      Hi Karen,
      Graag de suiker met de melk in de pan doen. Ik heb het recept meteen even aangepast. Succes en eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  5. marjolein

    28 november 2015 om 3:06 pm

    Hoi! ik heb een vraagje,
    in de ingrediëntenlijst staat 500 gram pompoen, en in het recept wordt het nog schoongemaakt. betekent dit dat de 500 gram in de ingrediënten gaat om onbewerkte (niet schoongemaakte) pompoen? of moet ik 500 gram puree hebben?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 november 2015 om 10:37 am

      hi Marjolein,
      het gaat inderdaad om 500 gram onbewerkte pompoen.
      Dus stel dat je een pompoen van 1 kilo hebt, gebruik je slechts een halve.
      En dan nog schoonmaken.

      Succes!

      Beantwoorden
  6. Tamara Brandenburg

    31 oktober 2016 om 11:46 pm

    Ik heb meteen twee taarten gemaakt. En dus een dubbele hoeveelheid gemaakt ook voor de vulling. dit paste niet in een ‘kleine kookpan’ zoals je misschien we snapt…. 😉 maar wat mij opviel vóór het pureren, dat er nog zo heel erg veel vocht (melk) in de pan zat. Had ik t harder moeten laten (in)koken? Het leek mij echt te veel vocht voor een taart, en heb t meeste dan ook afgegoten voor t pureren. De taart staat nog in de oven….dus even afwachten naar t resultaat….

    Overigens het afgegoten vocht heb ik niet weg gegooid….staat nu af te koelen, en ik denk erover om dat te gebruiken voor t bereiden van ijs of pudding….

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 november 2016 om 12:54 pm

      Hi Tamara,

      het lijkt veel vocht, maar bij ons is het helemaal goedgekomen hoor.
      Ik ben benieuwd hoe je taart na het opstijven is geworden, en anders volgende keer inderdaad meer inkoken.

      Laat het mij weten!
      Groejtes, Betty

      Beantwoorden
  7. Nicole Zurstrassen

    17 maart 2017 om 1:12 pm

    Hallo Betty, welke pompoen vind je het lekkerste voor deze taart?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 maart 2017 om 8:44 am

      Ik maakte deze taart met de klassieke oranje bol pompoen.

      Beantwoorden
  8. Wim ten Vaarwerk

    11 september 2017 om 2:23 pm

    De vulling smaakt in ieder geval goed. Bij de zelfgemalen kruiden een lepeltje 5-spices powder uit de chinese keuken toegevoegd. De taart staat nu in de oven. Ik ben bang dat ik hem nu vaker moet maken.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 september 2017 om 3:51 pm

      Dat is zeker een mooie aanvulling. Bedankt voor het delen 🙂

      Beantwoorden
  9. Elza

    29 september 2017 om 7:20 pm

    Moet hij echt perse in de koelkast voor 1 nacht?

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 september 2017 om 1:55 pm

      Dat is wel mijn advies.
      Mocht je slechts een paar uurtjes de tijd hebben, is dat het proberen waard, maar ben ik bang dat het eindresultaat niet stevig genoeg is.
      Ik hoor graag wat het geworden is.

      Beantwoorden
  10. Joanne

    22 november 2017 om 11:10 pm

    Wat een fijn recept. Afgelopen weekend een ‘proef’-taart gemaakt, de echte staat nu in de oven. Ik heb nu lichtbruine basterdsuiker gebruikt, dat geeft een iets meer oranje kleur.

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Minou

      10 maart 2020 om 6:56 pm

      Eind vorig jaar heb ik dit recept voor pompoentaart gevonden en voor het eerst gemaakt. Maaar ik heb het meel vervangen door glutenvrij meel. In mijn stadstuin had ik een goeie oogst met pompoenen en ik wilde zoveel mogelijk nieuwe recepten proberen naast soep. Nu ben ik hem weer aan het maken. Heerlijke taart!

      Beantwoorden
      • Betina Oostveen

        12 maart 2020 om 12:40 pm

        Dit is heel leuk om te horen Joanne,
        dank je wel voor je bericht!

  11. Ria

    23 september 2020 om 11:25 am

    Ik ga vandaag deze prachtige cake/taart bakken, morgenavond leesclub, mijn vriendinnen zijn proefkonijn#
    #

    ★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 september 2020 om 12:35 pm

      Heel veel plezier en eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#GEZONDE SMOOTHIES

recept golden milk ontbijt smoothie © bettyskitchen.nl

Gezonde smoothies om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • video how to tapas plank maken met spaanse vleeswaren olijven etc © bettyskitchen.nl 7x Borrel plank recepten
  • recept chocoladetaartje met havermout en amandel © bettyskitchen.nl Chocoladetaartje met havermout en amandel (video)
  • 10x courgetti recepten © bettyskitchen.nl 10x Keto recepten voor lunch of diner
  • 3x gevulde eieren maken © bettyskitchen.nl 3x Gevulde eieren maken
  • recept kaiserschmarren maken © bettyskitchen.nl Kaiserschmarren (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

recept 3x steak van de barbecue © bettyskitchen.nl

Steak bereiden op de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

zelf havermoutpap maken recept © bettyskitchen.nl

Havermoutpap maken (video)

recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen

Pompoen brood met roomkaas

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ CHAFFLES - WAFELS VAN KAAS ✨ Volg jij het k ✨ CHAFFLES - WAFELS VAN KAAS ✨

Volg jij het ketogeen dieet of eet jij zoveel mogelijk low carb? Dan moet je zeker deze glutenvrije Chaffles wafels met kaas uitproberen! Door mozzarella en eieren te mengen tot wafelbeslag bak je zelf heerlijke kaaswafels voor een eiwitrijke ontbijt of lunch. Uiteraard met uitgebakken spek 😍

Maar ik kan je eerlijk zeggen dat je chaffles niet alleen naar kaas zal smaken hoor! Heerlijk met low carb syrup en een lepeltje roomkaas. Ook lekker hartig met wat rauwkost of salade ertussen. Je kunt deze chaffles zelfs als broodje gebruiken. 

INGREDIËNTEN (2st/1pers)
2 eieren 
halve bol mozzarella (ca 60 gr)
1 eetlepel amandelmeel
1 tl kokosmeel
10 gr geraspte goudse kaas
3 strips ontbijtspek (ca. 40 gr)
2 el zero carb pancake syrup (bijv. Walden Farms of Good Good)

==> https://bettyskitchen.nl/chaffles-wafels-met-kaas-keto-en-low-carb/

————————-
Bekijk ook mijn Reels recept video van chaffles maken en sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). Of deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#chaffles #waffles #wafels #recept #lowcarb #keto #lchf #atkins #glutenvrij #glutenfree #cheese #kaas #mozzarella #eggs #koolhydraatarm
✨ HAMBURGERS MET FETA EN SPINAZIE ✨ Wie zegt ✨ HAMBURGERS MET FETA EN SPINAZIE ✨

Wie zegt dat hamburgers slecht voor je zijn? Die heeft dan zeker mijn hamburger met feta en spinazie niet geproefd! Met dit recept krijg je een flinke hamburger voor je kiezen. En zeg nou zelf, homemade hamburgers zijn gewoon ‘the best‘ ! In het nieuwe jaar zijn we allemaal heel druk bezig met onze goede voornemens en gezonde recepten horen hier natuurlijk ook bij!

Deze hamburgers met feta en spinazie vullen niet alleen heel goed, maar zijn ook  eiwitrijk, glutenvrij en low carb. Mijn man vouwt er gerust nog een afgebakken pitabroodje 🫓 omheen om een beetje meer carbs toe te voegen. En ik eet er gerust nog een salade bij. Net wat je wilt! Maar het is bovenal een heerlijke burger om van te smullen!

==> https://bettyskitchen.nl/hamburger-met-feta-en-spinazie/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#hamburger #burgers #gehakt #vlees #bbq  #lowcarb #keto #glutenvrij #glutenfree #recept #lchf #enjoy
✨ 10x BLONDIES & BROWNIES RECEPTEN✨ Lieverds, ✨ 10x BLONDIES & BROWNIES RECEPTEN✨

Lieverds, houden jullie het allemaal nog een beetje vol? Goede voornemens, positief blijven, doorwerken in deze lockdown? 

Ik heb me er op deze ‘Blauwe maandag’ maar even bij neergelegd dat de dingen gaan zoals ze gaan. Ik heb een hoop op mijn todo staan maar kom er niet aan toe met de kids thuis. En het sporten schiet er eerlijk gezegd ook een beetje bij in. 

Dus vanmorgen de laptop maar opgeborgen en ik ben gaan dansen met de kids. (Zie stories) . Het werd een complete Workout, mijn hoofd is weer leeg, mijn kids zijn helemaal happy en morgen probeer ik het werken gewoon opnieuw. 

Wat ik hiermee wil zeggen: wees lief voor jezelf, ook als dingen even niet willen lukken. Ga iets doen waar je vrolijk van wordt. En als dat toevallig iets lekker bakken is, neem dan nu een kijkje op de blog want ik heb heel veel lekkere en makkelijke Blondies en brownies recepten voor jullie verzameld. Maak er een mooie #bluemonday van!
#liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/brownies-en-blondies-recepten/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk de recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#blondies #brownies #chocolade #pindakaas #blauwebessen #marshmallows #baking #heelhollandbakt #recepten #staypositive #momlife #lockdown #foodblogger
✨OVERNIGHT OATS MET CHOCOLADE ✨ Ben jij team ✨OVERNIGHT OATS MET CHOCOLADE ✨

Ben jij team uitgebreid ontbijten of team to-go ontbijt?
Een warme havermoutpap is echt een van mijn favoriete ontbijtjes maar geduld is daarbij vooral een vereiste.
Maar wist je dat je havermout ook eenvoudig een nachtje in de koelkast kunt laten weken? 

De ‘oats’ zuigen zich namelijk helemaal vol met de melk en eventuele smaakmakers, en dit geeft je de volgende ochtend een superromige pap voor het ontbijt. Neem hem koud mee, to go! Niet een lepel vergeten. Of... giet in een pannetje en warm slechts in 1-2 minuten even op voor een warme variant. 

In mijn IGTV vind je een complete tutorial video voor ‘overnight oats’ maken en daarbij is deze variant met chocolade mijn absolute favoriet! 

INGREDIËNTEN

40- 50 gr (grove) havervlokken
1 eetlepel (rauwe) cacao poeder
1 eetlepel maple syrup of agavesiroop
1 eetlepel chiazaad
paar druppeltjes vanille extract of Stevia Vanille
200 ml (amandel)melk
Top hem af met:
0.5 – 1 banaan in plakken
1 tl amandelboter of pindakaas
Chocolade granola of fijngehakte chocolade etc. Het is jouw 🥳!

==> https://bettyskitchen.nl/overnight-oats-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#havermout #havermoutpap #overnightoats #oats #havervlokken #vegan #plantbased #glutenvrij #ontbijt #glutenfree #breakfast #togo #chocolade #cacao #chia #recept
✨LET IT SNOW LET IT SNOW LET IT SNOW✨ Omdat e ✨LET IT SNOW LET IT SNOW LET IT SNOW✨

Omdat er in ons allemaal een klein kind (of sneeuwbengeltje) zit... 

We konden niet wachten tot de kids wakker werden van hun middagdutje om de tuin in te duiken met een vers pak sneeuw ❤️ 

Nu met bevroren vingers en knalrode wangen een filmpje kijken met de kids. Heb een mooie zaterdagavond! 

Liefs Betty
————————————
#sneeuw #winter #snowtime #family #iloveyou #hearts
✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨ Okee we zitten nog w ✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨

Okee we zitten nog wel even in de lockdown modus, dus even wegdromen naar vakantieoorden en wintersport gebieden doen we nu vaker dan ons lief is. 

Ben jij wel eens op wintersport in Oostenrijk geweest? Dan heb je ‘Kaiserschmarren’ ongetwijfeld al eens gegeten :-). Deze bekende Oostenrijkse gescheurde pannenkoek is de perfecte lunch tijdens het skiën of snowboarden. Maar ook thuis in Nederland kun je zo nog even lekker genieten van een echte zoete klassieker als lunch of zelfs als ontbijt!

Zet hem dus zeker op het menu voor dit weekend! Want met een heel klein beetje geluk valt er misschien nog wel een ❄️ naar beneden, zo koud dat het is... 

==> https://bettyskitchen.nl/kaiserschmarren-oostenrijkse-gescheurde-pannenkoek/

————————-
Bekijk de receptvideo in mijn IGTV of surf naar de website voor het uitgeschreven recept. (link in bio)Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#kaiserschmarren #recept #pannenkoek #pancakes #germanpancake #tirol #wintersport #austria #appelmoes #lunch #diner #igtv #youtube
✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨ ✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨

Vanavond eten we pancakes voor het diner! Ja je leest het goed! Want met nog wat leftover aardappel puree maak je de allerlekkerste hartige pancakes klaar! Afgetopt met een gebakken eitje, een halve avocado in plakken, feta (of geitenkaas)  en wat verse spinazie maak je zo een overheerlijke maaltijd om van te genieten!

Wie lusten er nog meer een portie hartige pancakes?

Liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/hartige-pancakes-met-aardappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en tik ‘hartige pancakes’ in in de zoekbalk. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.

——————————————————————
#leftover #aardappels #pancakes #hartigepancakes #pannenkoekjes #aardappelpuree #eieren #eggs #avocado #spinazie #feta #vegetarisch #pannenkoekjes
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee