• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt!

  • Home
  • Recepten
    • Low Carb Recepten
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Barbecue & Grill
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Taart Recepten / Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

5 december 2014 Door Betina Oostveen 19 Comments

Vorige week was het Thanksgiving Day, een feestdag die voornamelijk in Amerika en Canada gevierd wordt. Een tijdens dit feestmaal maakt men ook vaak een gerecht met pompoen, zoals een Pumpkin Pie (pompoentaart). Ik maakte een heerlijke, zoete, fudge achtige variant van deze taart, en dat recept ga ik nu delen met jullie! 

Een zoete pumpkin pie maken

Dit recept is afgeleid van de FoodNetwork maar ik heb de receptuur wat aangepast. Allereerst heb ik de maten omgerekend naar grammen en de afmeting van mijn springvorm. En ben ik groot voorstander van zelf pompoenen bereiden, in plaats van kant en klaar uit een blik. Omdat het originele recept wel behoorlijk wat gecondenseerde melk en slagroom bevat, heb ik dit simpelweg vervangen door volle melk en daar de pompoen in gekookt. Mijn heupen zijn mij dankbaar voor deze beslissing..  En toen heb ik heel hard zitten duimen voor de oven. Het is al met al heel goed gekomen, en de taart smelt als het ware op je tong! Dat wordt heerlijk smullen van pompoen dus!

Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

Pastry deeg met poedersuiker

Gouden tip! als je heerlijk zacht ‘pastry’  deeg wilt verkrijgen, gebruik dan poedersuiker in een deegbodem in plaats van kristalsuiker. Je deeg krijgt echt de goede zoete smaak, maar een hele andere consistentie van het deeg. En bij deze past het perfect bij de zachte pompoenvulling die haast op fudge lijkt. Je vork glijd dan ook zo door de pumpkin pie heen.

Print

Recept: Pumpkin Pie (Zoete Pompoentaart)

pumpkin pie zoete pompoentaart recept

★★★★★

5 from 2 reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 2 hours
  • Cook Time: 1 hours
  • Total Time: 3 hours
  • Yield: 10-12 personen
  • Category: Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Ingrediënten deegbodem:

  • 250 gram bloem, +  extra voor uitrollen,
  • 40 gram poedersuiker,
  • snufje zout,
  • 125 gram koude roomboter (ongezouten),
  • 2 eierdooiers (L),
  • 3 eetlepels melk,
  • olijfolie, om de springvorm mee in te vetten.

Ingrediënten vulling:

  • 500 gram klassieke oranje pompoen (aangezien ik een pompoen van ruim 1 kilo had, heb ik slechts de helft gebruikt voor dit recept),
  • 50 gram donkere basterdsuiker,
  • 150 gram, fijne tafelsuiker,
  • 450 ml melk,
  • 1 eetlepel pumpkin spice kruiden, of speculaaskruiden.
  • 2 theelepels vanille essence,
  • 2 grote eieren (L),
  • 1 eigeel (L).

Extra:

  • springvorm 24 cm,
  • keukenfolie,
  • bakpapier,
  • deegroller,
  • kleine kookpan,
  • bakbonen of rijst,
  • staafmixer,
  • koelkast,
  • vriezer.

Instructions

  1. Maak als eerste de deegbodem:  Zeef de bloem, poedersuiker en zout boven een kom. Snijd de koude boter met twee messen eerst in kleine stukjes. Voeg daarna toe aan de bloem, en gebruik je vingers om de boter door het bloem te kneden. Doe dit rustig en voorzichtig want je wilt een kruimelig deeg vormen. Voeg als laatste de eierdooiers en de melk toe en kneed/wrijf daarna nog even kort door. Vorm een bal van het deeg en druk deze uit tot een plak. Wikkel in huishoudfolie en stop minstens 30 minuten in de koelkast (hoe langer hoe beter).
  2. Maak ondertussen de pompoen schoon: Verwijder de zaadjes en schil, en snijd het vruchtvlees in blokken. 
  3.  Bekleed de springvorm met bakpapier en smeer licht in met olijfolie. Bestuif een werkblad met wat bloem en rol hierop het deeg uit tot een lap groter als de springvorm. Rol het deeg op de deegroller, en daarna weer afrollen op de springvorm (dit voorkomt scheuren). Duw het deeg goed in de randen en snijd eventueel teveel af, of gebruik dit om plekjes op te vullen. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en rand, en stop de vorm daarna wederom minimaal 30 minuten terug in de koelkast. Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden (160 hete lucht).
  4. Doe intussen de pompoenblokjes samen met de suiker, melk, pumpkin spice kruiden en vanille essence in een kleine kookpan en breng gedurende 30 minuten aan de kook. Belangrijk is om regelmatig te roeren zodat de pompoen niet vast bakt aan de bodem. Zet hierna het vuur uit, pureer het mengsel met de staafmixer en laat afkoelen.
  5. Haal de vorm uit de koelkast, en leg een stuk bakpapier in de taartvorm: vul deze met bakbonen of bak rijst. Bak de vorm gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder daarna de bonen of rijst en het vel bakpapier en laat de vorm iets afkoelen. Verlaag tevens de oventemperatuur naar 160 graden (145 hete lucht).
  6. Intussen klop je de eieren en spatel deze voorzichtig door het reeds afgekoelde pompoen mengsel. Giet het mengsel op de deegbodem en zet terug in de oven. Bak de pumpkin pie gedurende 45-55 minuten. De bovenkant dient gestold te zijn, maar de vulling zal van binnen nog zacht zijn. (Hij wiebelt dan ook een beetje als ‘jelly pudding’). Laat de taart na afloop goed afkoelen in de vorm en stop daarna voor een nachtje in de koelkast.
  7. Haal de pumpkin pie taart ongeveer 30 minuten voor het serveren uit de koelkast, om een beetje op temperatuur te komen. En deze zoete pompoentaart is heerlijk om te serveren met een lepel zure room, want dat geeft een mooi contrast met die zoete smaak.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

 

Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

Category: Taart Recepten Tags: Amerikaanse keuken, bakken, bloem, boter, eieren, melk, oven, poedersuiker, pompoen, pumpkin spice, vanille, zoet

About Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Previous Post: « Fotodagboek November 2014
Next Post: WIN: 2x toegangskaarten voor Taste of Christmas »

Reader Interactions

Comments

  1. Elize

    5 december 2014 at 9:17 am

    Pumpkin Pie is zo lekker!! Fijn als alternatief ook een keer voor speculaas recepten vind ik. Hij ziet er heerlijk uit! Groetjes, Elize

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 december 2014 at 10:50 am

      ja inderdaad! en hij krijgt ook de nodige pit door de allspice! lekker!

      Beantwoorden
  2. Emma

    5 december 2014 at 1:41 pm

    Ziet er prachtig uit, heel leuk dat je er ook zure room bij serveert wat niet zo gebruikelijk is!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 december 2014 at 1:45 pm

      Jazeker, het is het contrast waar ik zo van houd. Als jij het ook kunt waarderen dan zul je dit recept ook willen proberen: https://bettyskitchen.nl/tarte-tatin-met-rabarber-en-rode-biet-en-geitenkaascreme/
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  3. sbeijkie

    8 juli 2015 at 12:54 pm

    Klinkt misschien heel stom, maar wat betekent (L) in het recept? =P
    Verder lijkt het me geweldig om een keer te proberen! Ziet er echt lekker uit!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      8 juli 2015 at 12:57 pm

      (L) staat voor ‘Large’, het is de aanduiding op een doosje eieren,
      want deze komen in meerdere formaten.
      Succes met bakken!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  4. Karen

    3 oktober 2015 at 5:51 pm

    In de ingredientenlijst staat suiker en basterdsuiker, deze komen in het recept helaas niet terug. De pompoen zit al in de pan, ik doe de suiker er maar bij en hoop op een goede afloop. Of moet de suiker er op een ander tijdstip bij?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 oktober 2015 at 6:56 pm

      Hi Karen,
      Graag de suiker met de melk in de pan doen. Ik heb het recept meteen even aangepast. Succes en eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  5. marjolein

    28 november 2015 at 3:06 pm

    Hoi! ik heb een vraagje,
    in de ingrediëntenlijst staat 500 gram pompoen, en in het recept wordt het nog schoongemaakt. betekent dit dat de 500 gram in de ingrediënten gaat om onbewerkte (niet schoongemaakte) pompoen? of moet ik 500 gram puree hebben?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 november 2015 at 10:37 am

      hi Marjolein,
      het gaat inderdaad om 500 gram onbewerkte pompoen.
      Dus stel dat je een pompoen van 1 kilo hebt, gebruik je slechts een halve.
      En dan nog schoonmaken.

      Succes!

      Beantwoorden
  6. Tamara Brandenburg

    31 oktober 2016 at 11:46 pm

    Ik heb meteen twee taarten gemaakt. En dus een dubbele hoeveelheid gemaakt ook voor de vulling. dit paste niet in een ‘kleine kookpan’ zoals je misschien we snapt…. 😉 maar wat mij opviel vóór het pureren, dat er nog zo heel erg veel vocht (melk) in de pan zat. Had ik t harder moeten laten (in)koken? Het leek mij echt te veel vocht voor een taart, en heb t meeste dan ook afgegoten voor t pureren. De taart staat nog in de oven….dus even afwachten naar t resultaat….

    Overigens het afgegoten vocht heb ik niet weg gegooid….staat nu af te koelen, en ik denk erover om dat te gebruiken voor t bereiden van ijs of pudding….

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 november 2016 at 12:54 pm

      Hi Tamara,

      het lijkt veel vocht, maar bij ons is het helemaal goedgekomen hoor.
      Ik ben benieuwd hoe je taart na het opstijven is geworden, en anders volgende keer inderdaad meer inkoken.

      Laat het mij weten!
      Groejtes, Betty

      Beantwoorden
  7. Nicole Zurstrassen

    17 maart 2017 at 1:12 pm

    Hallo Betty, welke pompoen vind je het lekkerste voor deze taart?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 maart 2017 at 8:44 am

      Ik maakte deze taart met de klassieke oranje bol pompoen.

      Beantwoorden
  8. Wim ten Vaarwerk

    11 september 2017 at 2:23 pm

    De vulling smaakt in ieder geval goed. Bij de zelfgemalen kruiden een lepeltje 5-spices powder uit de chinese keuken toegevoegd. De taart staat nu in de oven. Ik ben bang dat ik hem nu vaker moet maken.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      13 september 2017 at 3:51 pm

      Dat is zeker een mooie aanvulling. Bedankt voor het delen 🙂

      Beantwoorden
  9. Elza

    29 september 2017 at 7:20 pm

    Moet hij echt perse in de koelkast voor 1 nacht?

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 september 2017 at 1:55 pm

      Dat is wel mijn advies.
      Mocht je slechts een paar uurtjes de tijd hebben, is dat het proberen waard, maar ben ik bang dat het eindresultaat niet stevig genoeg is.
      Ik hoor graag wat het geworden is.

      Beantwoorden
  10. Joanne

    22 november 2017 at 11:10 pm

    Wat een fijn recept. Afgelopen weekend een ‘proef’-taart gemaakt, de echte staat nu in de oven. Ik heb nu lichtbruine basterdsuiker gebruikt, dat geeft een iets meer oranje kleur.

    ★★★★★

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Hi! Welkom in mijn online keuken! En hier geef ik antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?" Op deze site deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, toffe restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 10x Winter soep recepten 10x Winter soep recepten
  • 15x Recepten voor Valentijnsdag 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Shakshuka (video) Shakshuka (video)
  • Gnocchi met kip uit de oven (video) Gnocchi met kip uit de oven (video)
  • Vegan Lemon Bars (video) Vegan Lemon Bars (video)

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg Betty ook op Instagram

  • #JACKFRUITCHALLENGE
Ken jij Jackfruit al? Dit vlezige stukje fruit is een heerlijk alternatief voor een stukje vlees. Ik maakte er deze vegan kapsalon van maar in de vlog die nu online staat zie je nog veel meer lekkere recepten met jackfruit voorbijkomen. Doe mee met de challenge en maak ook eens JOUW favoriete gerecht met Jackfruit, en laat ons weten wat je er van vind! Eet smakelijk! .
. 
#jackfruit #vegan #kapsalon #vegetarisch #zoeteaardappel #rodebiet #wortel #veggies #plantbased #receptinbio
#jackfruittastetour #samenwerking
http://bit.ly/2V9GnGF
  • Zorg jij goed voor jezelf? Je weerstand kan namelijk wel een oppepper gebruiken in tijden van ziekte of om juist proberen te voorkomen dat je ziek wordt. Momenteel zit ik lekker een grapefruit te verorberen en bedenk dat je er ook een lekkere weerstand smoothie van kan maken. Het recept staat reeds online, zie klikbare link in @bettyskitchennl 👈
.
.
#grapefruit #getwellsoon #ziek #weerstand #veggies #fruit #plantbased #vegan #smoothie #groenesmoothie
http://bit.ly/2V9CYaT
  • #PASTA
Voor de liefhebbers van pasta heb ik weer een lekker lijstje voor jullie samengesteld! Met deze 10x vegetarische pasta recepten zet je elke week een heerlijk gezonde en vegetarisch gerecht op het menu. Welke is jouw favoriet?
.
.
#klikbarelinkinbio #deweekisweerdoormidden #woensdag #pasta #vegetarisch #tartufo #spinazie #linguine
http://bit.ly/2VbNUoD
  • Kijk ze zitten dan! Twee foodies die duidelijk heel blij worden van de @amsterdam_arepas! Wie had gedacht dat zo'n klein mais broodje zoveel plezier met zich mee kan brengen. Kennen jullie de arepa's al? Het is een nationale trots uit Venezuela! Wij brachten een bezoekje aan de popup store tijdens de #jackfruittastetour deze maand en sindsdien ben ik thuis ook helemaal in de ban van dit veelzijdige stukje fruit. En aankomende vrijdag vertel ik je er meer over!
De prachtige foto's zijn gemaakt door @mvoorbergen!
.
.
#amsterdam #jackfruit #arepa #amsterdamarepas #vegan #vegetarisch @thelemonkitchennl
  • Terwijl deze dame aan het uitzieken is, MOEST ik natuurlijk nog wel even dit plaatje met jullie delen. Afgelopen wvrijdag kwam namelijk de kookvideo voor deze SHAKSHUKA online en die wil je proeven! Ik kan niet wachten tot ik weer normaal kan eten en hier mijn tanden weer in mag zetten! .
.
#linkinbio #breakfast #lunch #shakshuka #tomaat #chili #eieren #kookvideo #youtube #BettyskitchenNL
http://bit.ly/2DTq75C
  • HIEPERDEPIEP HOERA!
Mijn blog bestaat 6 jaar!!
✨🎈🎉🤩 🎁🎊🏅
Valentijns avond 2013 kreeg ik een website cadeau van Dylan. Een plek om digitaal mijn favoriete recepten op te slaan en bij te houden. En dat vervolgens Food fotografie een enorme hobby van me werd. Nooit gedacht dat de site ontdekt zou worden door mensen buiten mijn familie en vriendenkring. En dat het vandaag de dag een (meer dan) fulltime  baan en eigen bedrijf zou zijn. Maar ook de keerzijde en hoe lastig het combineren met mijn werk en moederschap werd en dat Betty er in 2018 echt een beetje doorheen zat en wilde stoppen. Ik ben blij dat de mensen om me heen volhardend waren en me de droom niet hebben laten opgeven. Want ik vindt het echt ontzettend leuk wat ik doe. Maar soms zit een hoofd vol ideeën en perfectionisme elkaar gewoon in de weg. Het was mijn 5 year itch, zeg maar. 2019: het jaar waarin ik vooral mama wil zijn, waar Nanda, Vincent en andere gastbloggers jullie juist voorzien van nieuwe content, zodat ik me juist kan focussen op een nieuwe uitdaging:  wekelijkse youtube kookvideos! Ik krijg hier nieuwe energie van en vind hier nu weer mijn balans in.
Ik kan iedereen niet vaak genoeg bedanken dat ik dit werk KAN en MAG doen. I ❤️ you - x - Betty
.
.
#blogverjaardag #happybirthday #BettyskitchenNL #persoonlijk #foodie #foodblogger #6yearsold #Thankyou #balans #bedankt #iloveyou #VALENTIJNSDAG
  • #FRIYAY
Deze red Velvet Cookies hadden eigenlijk ook perfect voor Valentijnsdag gekund. Maar met het weekend voor de deur is het ook zeer feestelijk weekend voer 😉 Kneed er lekker op los (wel handschoenen aan, zie video) en geniet! ❤️ Als jij hier ook je tanden in wilt zetten!
Chech het recept via link in @bettyskitchennl 👈 .
.
#redVelvet #rood #kookvideo #wittechocolade #weekend #koekjes #cookies
https://youtu.be/wajROvdhn3M

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Privacyverklaring

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee