Het is het seizoen van de pompoen dus wij sluiten deze week af met een heerlijk weekend brunch recept! Deze pumpkin pancakes moet je zeker op het menu gaan zetten! De combinatie van American Pancakes, met geroosterde pompoen, pumpkin spice en een vleugje vanille is namelijk hemels.
Ontbijten met pumpkin pancakes
In het weekend bakken wij in Huize Betty graag wafels of pancakes! Het hele huis gaat er zo heerlijk van ruiken maar het is ook super gezellig om met het hele gezin te ontbijten met pumpkin pancakes bijvoorbeeld. In de basis gebruik ik hiervoor mijn standaard recept voor American Pancakes en pas deze aan door hier o.a geroosterde pompoen aan toe te voegen. Het resultaat zijn deze semi-zoete pumpkin pancakes die al heel gauw ieders favoriet aan tafel werden.
Zelf Pumpkin Pancakes maken
Tijdens onze week van de pompoen gaan we dan ook aan de slag met het recept voor zelf pumpkin pancakes maken. Je kunt hiervoor pompoenpuree uit blik of pot gebruiken. Of ga zelf aan de slag met geroosterde pompoen maken (zie recept hieronder). De geroosterde pompoen die je over hebt kun je bijvoorbeeld gebruiken om deze no-bake Pompoen Cheesecake van te maken. Of verwerk hem bijvoorbeeld in deze pompoencake en serveer er een glas Pumpkin Spice Latte bij! Check hier nog veel meer pompoen recepten op de site.
Recept: Pumpkin Pancakes
Hoe beter dan je herfstdag te beginnen met deze pumpkin pancakes? Deze pannenkoekjes met geroosterde pompoenpuree, pumpkin spice en een vleugje vanille is namelijk hemels en staat garant voor een heerlijk ontbijt.
- Prep Time: 5 minutes
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 20 minutes
- Yield: 12 stuks 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 3 eieren,
- 300 ml melk,
- 4 eetlepels (zonnebloem)olie,
- 80 gram geroosterde pompoen puree , fijngeprakt, (circa 4 eetlepels),
- 180 gram zelfrijzend bakmeel, *
- 2 eetlepels vanille suiker,
- 2 theelepels bicarbonaat of baking soda
- 1 theelepel pumpkin spice kruiden of speculaaskruiden,
- extra boter of olie om in te bakken
-
(* TIP: vervang het zelfrijzend bakmeel door 180 gram bloem + 2 theelepels bakpoeder)
Instructions
- Kluts de eieren en de melk door elkaar. Voeg de olie toe en roer goed door.
- Meng het bakmeel, vanillesuiker, baking soda en pumpkin spicekruiden in een separate kom.Voeg geprakte pompoenpuree toe.
- Giet de ‘natte’ mix bij de ‘droge’ ingrediënten en meng goed door. Dit kan eventueel ook in een blender of foodprocessor zodat alle pompoen ook goed fijngemaakt is. Zet een paar minuten apart zodat de bakingsoda kan gaan werken.
- Verhit ondertussen de bakplaat en smelt hier een dopje boter op. (Mocht je een koekenpan gebruiken, dan zul je meer boter nodig hebben)
- Schep met een sauslepel 3 hoopjes beslag op de plaat en laat minstens 1 minuut bakken. De bovenkant zal tevens licht stollen en dat is het teken om de pumpkin pancakes om te draaien.
- Laat de andere kan ook minstens 1 minuut bakken. Tussentijds kun je de Pumpkin pancakes warm houden in een voorverwarmde oven van 60 graden of tussen twee diepe borden.
- Serveer de pumpkin pancakes met bijvoorbeeld plakjes banaan, pecannoten en overgiet met maple syrup!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
TIP voor zelf pompoen puree maken: Verwarm de oven voor op 180 graden(165 hete lucht). Maak de pompoen schoon: schil deze en snijd in blokken. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster de pompoenstukken 25-45 minuten in de oven. Prik met een vork in om te kijken of deze gaar is. Laat afkoelen buiten de oven en prak met een vork of pureestamper.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor pumpkin pancakes! Eet smakelijk alvast!
Romana
Super gemakkelijk en heerlijk recept!