Portobello’s lenen zich goed voor een plantaardige burger van de barbecue. Beleg je broodjes met tomaat, kiemen, sla, guacamole en een gegrilde portobello, zo kan het ook! De portobello’s zijn ook nog eens eiwitrijk en een prima vleesvervanger!
Een vegetarische Portobello Burger
Twee jaar geleden waagden we ons aan de Week Zonder Vlees en dat bleek toch wel heel smakelijk te zijn. Nu is een nieuwe campagne #zokanhetook gelanceerd. Een initiatief dat laat zien dat je hele mooi plantaardige variaties op dierlijke producten kunt maken! Zoals een vegetarische portobello burger op de barbecue in plaats van een burger gemaakt van vlees! In Betty’s Kitchen is dit niets vreemds, want wij posten elke maandag een nieuw vegetarisch recept!
Het is alleen maar beter voor mens en milieu om (meer) vegetarisch te eten. En met onze vegetarische recepten wil ik je ook laten zien dat dit nog steeds heerlijk genieten betekent en deze portobello burger is daar het bewijs van! Afgetopt met een snelle guacamole en klaar om meteen je tanden in te gaan zetten!
Ga deze zomer lekker plantaardig barbecueën
Ik hoop jullie hiermee te inspireren wat vaker het vlees te laten staan en eens een vega alternatief te proberen. Dus ga deze zomer lekker plantaardig barbecueën met portobello’s, want zo kan het ook! Ben je op zoek naar nog meer plantaardige recepten voor de barbecue? Check dan even onze 25x Barbecue recepten!
Recept: Portobello burger met avocado
Portobello’s lenen zich goed voor een plantaardige burger van de barbecue. Beleg je broodjes met tomaat, kiemen, sla, guacamole en een gegrilde portobello, zo kan het ook! De portobello’s zijn ook nog eens eiwitrijk en een prima vleesvervanger!
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 8 min.
- Total Time: 18 minuten
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch
- Cuisine: Barbecue
Ingredients
- 2 portobello’s
- 2 burger broodjes
- 1 el sesamolie
- 1 el sojasaus
- 1 el balsamico azijn
- 1 el miso
Voor de guacamole:
- 2 avocado’s
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- sap van 1/2 citroen
- peper en zout
Extra toppings:
- plantaardige mayonaise
- krulsla
- 1 tomaat, in plakjes
- kiemen.
Instructions
- Meng de sesamolie, sojasaus, balsamico azijn en miso door elkaar. Smeer de portobello’s in met deze marinade en zet apart.
- Snijd en pel de avocado, prak het vruchtvlees fijn met een vork en meng met de overige ingrediënten voor de guacamole.
- Leg de gemarineerde portobello’s op de barbecue en grill deze voor 5-8 minuten aan beide kanten. Ondertussen halveer de broodjes en leg deze tijdens de laatste twee minuten grillen erbij op de barbecue. Zo worden ze een beetje knapperig.
- Serveer je portobello burger zoals jij het zelf wil hoor, maar een goede suggestie is deze (van onder naar boven): Onderste helft van het broodje, beetje mayonaise, krulsla, wat plakjes tomaat, de gegrilde portobello, guacamole en wat paarse kiemen. Afdekken met bovenkant van het broodje en serveer direct!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Geef een reactie