• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Portobello burger met avocado

Portobello burger met avocado

17 juni 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Portobello’s lenen zich goed voor een plantaardige burger van de barbecue. Beleg je broodjes met tomaat, kiemen, sla, guacamole en een gegrilde portobello, zo kan het ook! De portobello’s zijn ook nog eens eiwitrijk en een prima vleesvervanger!

Een vegetarische Portobello Burger

Al meerdere jaren wordt in Nederland de Nationale Week Zonder Vlees gehouden. Niet alleen beter voor het milieu maar ook een zeer smakelijke campagne! Het initiatief laat namelijk zien dat je hele mooi plantaardige variaties op dierlijke producten kunt maken! Zoals een vegetarische portobello burger op de barbecue in plaats van een burger gemaakt van vlees! In Betty’s Kitchen is dit niets vreemds, want wij posten jarenlang elke maandag een vegetarisch recept voor jullie op de website.

portobello burger met avocado #zokanhetook

Het is alleen maar beter voor mens en milieu om (meer) vegetarisch te eten. En met onze vegetarische recepten wil ik je ook laten zien dat dit nog steeds heerlijk genieten betekent en deze portobello burger is daar het bewijs van! Afgetopt met een snelle guacamole en klaar om meteen je tanden in te gaan zetten!

Ga deze zomer lekker plantaardig barbecueën

Ik hoop jullie hiermee te inspireren wat vaker het vlees te laten staan en eens een vega alternatief te proberen. Dus ga deze zomer lekker plantaardig barbecueën met portobello’s, want zo kan het ook! Ben je op zoek naar nog meer plantaardige recepten voor de barbecue? Check dan even onze 25x Barbecue recepten!


Print

Recept: Portobello burger met avocado

portobello burger met avocado #zokanhetook
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Portobello’s lenen zich goed voor een plantaardige burger van de barbecue. Beleg je broodjes met tomaat, kiemen, sla, guacamole en een gegrilde portobello, zo kan het ook! De portobello’s zijn ook nog eens eiwitrijk en een prima vleesvervanger!

  • Author: Zokanhetook.nu
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 8 min.
  • Total Time: 18 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch
  • Cuisine: Barbecue

Ingredients

Scale
  • 2 portobello’s
  • 2 burger broodjes
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 el miso

Voor de guacamole:

  • 2 avocado’s
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout

Extra toppings:

  • plantaardige mayonaise
  • krulsla
  • 1 tomaat, in plakjes
  • kiemen.

Instructions

  1. Meng de sesamolie, sojasaus, balsamico azijn en miso door elkaar. Smeer de portobello’s in met deze marinade en zet apart.
  2. Snijd en pel de avocado, prak het vruchtvlees fijn met een vork en meng met de overige ingrediënten voor de guacamole.
  3. Leg de gemarineerde portobello’s op de barbecue en grill deze voor 5-8 minuten aan beide kanten. Ondertussen halveer de broodjes en leg deze tijdens de laatste twee minuten grillen erbij op de barbecue. Zo worden ze een beetje knapperig.
  4. Serveer je portobello burger zoals jij het zelf wil hoor, maar een goede suggestie is deze (van onder naar boven): Onderste helft van het broodje, beetje mayonaise, krulsla, wat plakjes tomaat, de gegrilde portobello, guacamole en wat paarse kiemen. Afdekken met bovenkant van het broodje en serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

portobello burger met avocado #zokanhetook

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Amerikaanse keuken, avocado, balsamico azijn, brood, Burgers, citroen, guacamole, hoofdgerechten, knoflook, portobello, sesamolie, sesamzaad, vegan, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Burrata Caprese
Volgend bericht: Havermoutpap met blauwe spirulina »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee