Print

Recept: Portobello burger met avocado

portobello burger met avocado #zokanhetook

Portobello’s lenen zich goed voor een plantaardige burger van de barbecue. Beleg je broodjes met tomaat, kiemen, sla, guacamole en een gegrilde portobello, zo kan het ook! De portobello’s zijn ook nog eens eiwitrijk en een prima vleesvervanger!

Ingredients

Scale

 

Voor de guacamole:

 

Extra toppings:

Instructions

  1. Meng de sesamolie, sojasaus, balsamico azijn en miso door elkaar. Smeer de portobello’s in met deze marinade en zet apart.
  2. Snijd en pel de avocado, prak het vruchtvlees fijn met een vork en meng met de overige ingrediënten voor de guacamole.
  3. Leg de gemarineerde portobello’s op de barbecue en grill deze voor 5-8 minuten aan beide kanten. Ondertussen halveer de broodjes en leg deze tijdens de laatste twee minuten grillen erbij op de barbecue. Zo worden ze een beetje knapperig.
  4. Serveer je portobello burger zoals jij het zelf wil hoor, maar een goede suggestie is deze (van onder naar boven): Onderste helft van het broodje, beetje mayonaise, krulsla, wat plakjes tomaat, de gegrilde portobello, guacamole en wat paarse kiemen. Afdekken met bovenkant van het broodje en serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: barbecue, burgers, vegetarisch, portobello, avocado