Het is bijna Halloween en dan kunnen de Halloween recepten natuurlijk niet uitblijven! En deze Halloween pompoen cupcakes zullen zeker niet misstaan tijdens jouw Halloween feestje! We kunnen deze tijd van het jaar namelijk niet om de pompoen heen en deze cupcakes zijn meteen griezelig en lekker tegelijkertijd!
Zelf Halloween Pompoen cupcakes maken
Je maakt deze Halloween cupcakes met mijn basisrecept voor cake beslag. Als extraatje voegen we geroosterde pompoen toe en uiteraard de welbekende Pumpkin Spice kruiden. Mocht je dit laatste niet in huis hebben, dan zijn speculaaskruiden ook een heel goed alternatief. Deze halloween pompoen cupcakes zien er niet alleen heel tof uit op je Halloween snoep tafel, maar ze zijn ook nog eens heel lekker kruidig en passen perfect bij de herfst.
Daarnaast heb ik ook een heel handig filmpje gevonden over hoe een pompoen te snijden en schillen. In dit recept maak ik mijn pompoen puree namelijk zelf. Maar je kunt ook geroostede puree in pot of blik kopen en die gebruiken voor het recept. Daarnaast maak ik de pompoen fondants met behulp van een uitsteekvormpje van Pipoos, maar je kunt deze ook vinden bij bijv. Xenos of taartbak winkels. Veel plezier in ieder geval!
Nog meer recepten met pompoen puree
Heb je nog geroosterde pompoen over? Maak er dan bijvoorbeeld een Pumpkin Spice Latte mee. Of ga voor een Indiase, vegetarische curry met pompoen. Maar je kunt er ook deze pittige pompoensoep van maken. Check hier nog meer recepten met pompoen puree.
PrintRecept: Halloween Pompoen Cupcakes
- Yield: 12 stuks 1x
Ingredients
Ingrediënten pompoen cupcakes:
- 1/2 oranje bol pompoen (= ca. 500 gram),
- 150 gram roomboter (op kamertemperatuur),
- 150 gram fijne suiker,
- 2 grote eieren (L),
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel Pumpkin Spice kruiden (of gebruik speculaaskruiden).
Ingrediënten topping:
- 100 gram zachte boter,
- 100 gram poedersuiker (gezeefd)
- 1 eetlepel heet water,
- snufje kaneel,
- oranje gekleurde fondant.
Extra:
- oven,
- bakplaat,
- bakpapier,
- muffintray voor 12 muffins/cupcakes,
- papieren (Halloween) cakevormpjes,
- uitsteekvormpje in de vorm van een pompoen,
- fondantroller (of deegroller).
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd en schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel over de bakplaat en rooster de pompoen gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Prak hierna grof met een vork en laat afkoelen.
- Verlaag de oventemperatuur naar 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed de muffintray met de papieren vormpjes.
- Klop de boter en suiker zacht en romig met een handmixer gedurende 5 minuten. Voeg de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe met de pumpkin spice kruiden en pompoen, en mix dit kort, maar goed, door elkaar. Verdeel het beslag over de cakevormpjes, en bak de cakejes gedurende 20 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de topping: mix de boter, met de poedersuiker, kaneel en een eetlepel heet water in een kom, en klop dit smeuïg met een handmixer. Bewaar de botercrème in de koelkast tot gebruik.
- Kneed een stuk oranje fondant om zachter te maken, en rol uit tot een lap. Steek met het uitsteekvormpje hier pompoenfiguurtjes uit, en zet apart.
- Besmeer de bovenkant van de pompoen cupcakes met een dot botercrème en druk hier het fondant pompoenfiguurtje in.
Happy Halloween!
Groetjes, Betty
Geef een reactie